Jump to content

bitmap

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je bitmap objavio

  1. Pozdrav, zanima me da li sam dužan potpisat navedeni ugovor odnosno koje su posljedice ako odbijem? Naime radim za firmu A u jednom ducanu, kojeg planiraju zatvorit u sljedecih nekoliko mjeseci i ugasit firmu A, u međuvremenu su odlucili prebacit taj dućan u firmu B ( koja je sestrinska firma) i ponudili su mi da potpisem novi ugovor koji sam odbio potpisat. sad umjesto da mi daju otkaz jer ne zelim prijecu u firmu B i da dobijem pravo na otpremninu i prijavu na burzu odlucili su mi dat ugovor o ustupanju radnika da me zadrze jos tih par mjeseci dok ne zatvore.
  2. Pozdrav, 19.03. mi je bio zadnji radni dan, i nakon toga su uvedene nove mjere zbog kojeg više nisam radio već sam ostao kod kuće. Poslodavac mi do jučer nije rekao kako će se vodit evidencija za sve ove dane za koje ne radimo. Danas nam je javljeno da će se pisat za sve te dane od 19.03 pa nadalje godišnji odmor, nakon isteka cijelog godišnjeg ne znam što će biti ako ovo potraje. Zanima me da li poslodavac ima pravu u ovoj situaciji gdje radnik ne radi ne svojom krivicom vodit ga kao da je na godišnjem odmoru i time mi potrošit cijeli novi godišnji.
  3. A sto s tim sto ja imam uplatnice da je to sve placeno jos 2013. god? Kako mogu uopce provodit ovrhu za nesto sto sam platio na vrijeme.
  4. Pozdrav, danas sam dobio 4 ovrhe od hanzekovica za “neplacene” hrt racune. jedna je za racune iz 2012 god, druga za 2013, pa za 2015 i 2016 god. sveukupno nekih 5 tisuca kuna. e sad ja sam nasao uplatnice da su placeni ti racuni iz 2012 i 2013 god, ali ne mogu naci ove za 2015 i 2016. Sto da radim? I ne znam kako uopce mogu slat ovako ovrhe nakon toliko dugo godina za nesto sto sam platio, a sve racune uredno placam i samo je puka sreca da su mi ostale te uplatnice iz 2012 i 2013 god.
  5. Ali pljačkaši nisu uhvaceni, sve ukradeno je osigurano i velika svota je u pitanju, zar nebi i djelatnici trebali na neki nacin biti osigurani i imati nekakva prava u ovakvim situacijama.
  6. Pozdrav, zanima me dali se ima kakva prava na novcanu naknadu, za pretrpljeni strah i stres, nakon oruzane pljacke na poslu? Znaci osoba nije ozljedena ali su joj prijetili oruzjem tijekom pljacke nakom cega je pretrpjela veliki šok. Lp
  7. Pozdrav, radim u jednom soping centru koji radi od pon do ned. Nikad nismo slobodni nedjeljom. Sljedeci tjedan je uskrs i centar me radi i sad nas je poslodavac stavio sve slobodne u nedjelju da bi izbjegao da smo slobodni u tjednu kak bi trebali biti. Dali to smije radit ili ne. Do sad gdje god sam radio Uskrs se nikad nije racunao kao slobodni dan i imali smo uvijek jos jedam u tjednu uz Uskrs. Ako je ovo protuzakonito molim vas neki clanak iz zakona na koji se mogu pozvat. Lp
  8. Ima video nadzor, ali se snimke nakon dva tjedna automatski brisu. Tako da samo ostaju snimke stare dva tjedna. Neke krade koje smo uhvatili su prijavljene policiji i imamo zapisnike za te krade. Ali nemozemo sve otkrit. Dok ja odem u skladiste po artikl koji je kupac trazio, drugi moze lako nesto ukrasti odnijet van.
  9. Pozdrav, poslodavac kod kojeg sam trenutno zaposlen poslao je izjavu koju moram potpisat da sam suglasan da platim manjak koji je nastao. Trenutno ne radim u tom ducanu gdje je nastao manjak vec sam tamo radio 6. Mjeseci prosle godine a sad sam u drugom ducanu. U izjavi pise da sam tamo zaposlen. Takoder u smjeni radimo po jedan djelatnik, a tijekom radnog vremena moramo ulazit u skladiste kad nas kupac posalje da donesemo broj, a iz skladista nemoze jedan djelatnik pazit na robu u ducanu i normalnp da se krade dogadaju a na to nemozemo mi utjecat. Ako ne potpisemo izjavu pise da ce potrazivanja potrazit sudskim putem. Sto je najgore sto mi se moze desit ako ne potpisem izjavu, a ugovor mi istjece za 2 mjeseca. Vjerojanto mi samo nece produzit ugovor, sumnjam da ista moze na sudu rijesit.
  10. Da prilozim zadnje 3 platne liste i potvrdu iz banke da placam kredit ili je dovoljno da to samo napisem
  11. Za koliko mi mogu smanjit ako se zalim na visinu kazne. Mislim da mi je to najbolja opcija. I ako navedem da zelim na rate jel moguce da onda smanje za manje kaznu nego da ne trazim placanje na rate
  12. Pozdrav, prvi put sam imao prometnu nezgodu i neznam kak sad reagirat na ovu neocekivanu kaznu koji sam dobio. Ukratko cu vam opisat dogadaj i pokazat prekršajni nalog koji sam dobio pa vas molim da mi pomognete jer nisam jos nikad pisao nikakav prigovor. U 3. mj se ovo dogodilo bila je noc, kretao sam se autom po aveniji bolonje prema zagrebu, kako sam trebao ici na škorpikovu prestrojio sam se u ljevu traku iza mene je bilo drugo vozilo koje je blicalo dugim svjetlima jer ga je valjda zasmetalo moje prestrojavanje, nakon par trenutaka skrenuo je na desnu traku i opet uletio ispred mene na ljevu gdje me je skoro udario. Dosli smo do semafora prije skretanja za desno ispod nadvoznjaka za skorpikovu. Na semaforu je bilo zeleno ali on nije htio krenut, ja sam potrubio a on se samo okrenuo prema meni i vjerojatno smijao. Nakon par trenutaka krenuo je i ja sam krenuo za njim, nakon nekih 35 metara od semafora je naglo bez razloga ispod nadvoznjaka zakocio i stao, ja sam takoder kocio ali nisam uspio izbjeci udarac. Stete na autima nije bilo osim sto je meni far ispao iz lezaja ali sam to vratio natrag pritiskom, i bilo ke par ogrebotina. Prilikom sudara nismo se kretali brze od 35 km/h. Nakon sudara oboje smo izasli iz auta, gdje je on zatim poceo meni prijetit "razbit cu ti glavu" itd. Ja sam zvao policiju zbog straha za vlastitu sigurnost dok je on i dalje se derao na mene i curu koja je bila s menom u autu. Policija je dosla i obavila ocevid, nitko nije bio alkoholiziran, kod njega je bilo jos ljudi u autu, 2 zenske osobe i djete koje se vozilo u narucju, nakon policije dosla je i hitna i odvezla tu jednu zensku osobu iz neznam kojeg razloga. Policajci su rekli da nemogu odredit krivca vec da cemo oboje ici na sud, ali evo sad je ipak dosao prekrsajni nalog od policijske postaje. ----------------------- Radim za minimalac, i placam kredit 1500 kn mjesecno, i neznam dal da se zalim samo na visinu kazne ili nesto drugo. Imam svjedoka za sve ovo sto se dogodilo. samo sam jednom kaznjavan zbog brzine prije 3 godine.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija