Jump to content

windmill

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala vam, ali to sam razumjela i dok mi je odvjetnik objasnjavao. Ali ne razumijem taj dio prodaje. Kako ona ili ja mozemo prodati svoj dio ako nije tocno odredjeno koji je to dio. Ja znam da imam 1/4 od cijele kuce, znaci to ukljucuje i prodtor gdje ona zivi. Ne razumijem kako to onda prodati bez njezina pristanka a da parnicom nije napravljena tocna rsspodjela? U tom dijelu vas ne razumijem.
  2. To nisam znala. Dobila sam drugaciju informaciju od odvjetnika. On tvrdi da obje moramo dati potpis ukoliko se zeli prodati cijela kuca, a svaka svoj dio koji ponavljam ne znamo koji je ciji, ne moze prodati bez da se kuca etazira i odredimo dogovorom ili sudski koji dio pripada meni a koji njoj. Znaci li to da i ja onda mogu prodati svoj dio bez njezina pristanka? Tj. Ovaj stan koji sada uredjujem a za koji mi je dala samo usmeni ali ne i pismeni pristanak da je moj? Najljepsa hvala na odgovoru.
  3. Hvala na odgovoru, ali tek sada ne razumijem. Kuca nije etazirana niti je odredjen koji je ciji dio i ona ima pravo prodaje. Kojeg to dijela ukoliko se ne zna koje je cije? Ili mislite na cijelu kucu bez obzira sto je 1/4 moja, jer je ona vecinski vlasnik?
  4. Da bi mogla prodati moralo bi se znati koji je njezin dio, a ne zna se
  5. Kako to mislite? Kuca nije etazirana, nije odredjeno koji je moj a koji njezin dio i kako bi onda mogla prodati kucu bez mog potpisa u konacnici?
  6. Hvala na savjetu, svakako cu pokusati. Ali imam i ja 'asa u rukavu', ona zeli prodati kucu a to ne moze bez mog pristanka 😊
  7. Mislim da na dogovor nece pristati jer do sada to nikada nije. Kontaktirala sam danas odvjetnika i jedina opcija je da sudskim putem zatrazim odredjivanje mog dijela sto ukljucuje etaziranje. Odvjetnuk ne moze garantirati da cu dobiti bas taj dio koji sada uredjujem ali ne treba zanemariti cinjenicu da je kvadratura tog stana manja od one na koju imam pravo i da cu taj stan kompletno urediti. Logicno mi se cini da ce bilo koji sudac to uzeti u obzir i u konacnici ipak bas taj stan dodijeliti meni. Uako nikada ne mogu biti sigurna.
  8. Nazalost da, mislim samo na usmeni dogovor i pristanak.
  9. Postovani, Molila bih pomoc vezanu uz imovinsko pravne odnose. Otac mi je umro 1998. godine i ostavio meni i sestri polovicu kuce, druga polovica je glasila na majku. Majka je preminula prosle godine a darovnim ugovorom je svoju polovicu ostavila mojoj sestri. Znaci meni ostaje 1/4 kuce. Kuca ima prizemlje, prvi i drugi kat i visoki tavan. Svaka etaza ima oko 110 m2. Nismo se dogovorile koji dio ce biti moj ali je sestra pristala da to bude prizemlje, ona zivi na drugom katu. U prizemlju se nalaze dvije garaze, od toga je pristala dati mi jednu tako da moj dio iznosi oko 75 m2. To je jos uvijek manje od kvadrature koja mi nasljedstvom pripada, ali nema veze, na to sam pristala. Htjela sam da nekako nadjemo zajednicki jezik za zajednicki suzivot ali sa njom se to nazalost ne moze. Moje pitanje je sljedece. Ja upravo uredjujem taj stan, od vodovodnih cijevi na dalje, znaci apsolutno sve je potrebno napraviti i izgraditi dok moja sestra zivi na drugoj etazi koju je uredio jos moj otac. Znaci nista svih ovih godina nije ulozila u stan. Pa me zanima, s obzirom da sudski nismo odredile koji je moj dio moze li se ona predomisliti i kada uredim stan izbaciti me van. Jer ona je to kadra napraviti. Sto mogu s pravne strane poduzeti da zastitim taj moj dio i da ona nema pravo na njega? Takodjer bih zeljela zatraziti i drugu garazu koja je u prizemlju, imam li pravo na to? Moram napomenuti da nam je ulaz u kucu zajednicki. No ja bih zeljela da se jednom za svagda pravno uredi da je taj dio moj i da me ne moze nista u vezi tog stana odredjivati u smislu uredjenja. Takodjer, dio dvorista sa strane kuce gdje mi se stan nalazi kao i prednji dio dvorista ispred stana, pripada li meni ili moram dijeliti s njom? Jer to ne zelim, ona moze imati ostatak dvorista. Lijepo bih molila sto mi je ciniti da papirnato zastitim svoj dio i po mogucnosti se upisem kao vlasnik na taj dio? Moram li tada etazirati kucu i mogu li to napraviti bez njezinog pristanka? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  10. Postovani, Lijepo bih molila za pravnu pomoc. 4.5.2016. godine prijavila sam se na burzu rada radi otkaza kao tehonološki visak. Dobila sam pravo na novcanu naknadu. No u isto vrijeme bila sam direktor firme, naime 10.05. 2016. vlasnistvo je prebaceno na drugu osobu. Znaci da sam jos 6 dana od prijave na burzu bila vlasnica firme, Sada nakon godinu dana burza me trazi da vratim sva uplacena sredstva s njihove strane, iako sam stvarno bila nezaposlena osoba (osim onih 6 dana). U medjuvremenu sam se lijecila od multiple skleroze pa mi je mali predah od posla i dobro dosao. Moje pitanje je da li se tu moze nesto napraviti, da se vrati samo ta prva rata, sto bi bilo logicno, a ne cjelokupan iznos. Ali ono sto je logicno, ne mora i gotovo nikada nije i pravno tako. Ili, sto bih mogla napraviti da pokusam nekako izbjeci vracanje tog novca na koji sam imala pravo otakzom. Najljepsa hvala na odgovoru.
  11. Najljepsa hvala na odgovou, no etaziranje pretpostavljam da je skupo....a takodjer mislim da majka i sestra ne zele ici na tu soluciju....one jednostavno ne zele da se kuca proda.....ukoliko ne mozemo na taj nacin, sto onda? da li ici na sud?
  12. Postovani, Lijepo cu moliti za pravnu pomoc. Naime, nakon smrti oca postala sam vlasnica 1/4 kuce. Vlasnice su takodjer i moja majka koja ima 2/4 i sestra s jednakim udjelom kao i ja 1/4. Otac je umro jos 1998. godine i od tada moja majka ne zeli raspodjeliti koji je ciji dio. Nikako se ne mozemo dogovoriti oko toga, a s obzirom da je kuca poprilicno velika 550 m2 moj dio nije neznatan. Odlucila sam sve zajedno rijesiti sudskim putem, no zanima me koji je prvi korak. Sto mi je tocno ciniti, treba li kucu etazirati pa tek onda sudski vidjeti kome sto pripada ili se to na neki nacin moze regulirati i bez etaziranja. Bila bih zahvalna na Vasem odgovoru. Lijep pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija