Jump to content

Salesale

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Salesale objavio

  1. Da, isao je optuzni prijedlog i zavrsio sam na sudu. Sutkinja mi je i rekla da je moguce da ce se policija zaliti na kaznu. Profesionalni sam vozac, imam C kategoriju. Jel to znaci da ako se mup zali i bude presuda u njihovu korist, tj. ako mi oduzmu vozacku. Jel mi se oduzima samo B kategorija ili nebio smio upravljati ni kamionom?
  2. Poštovani, U 1.mjesecu 2022. zaustavila me mobilna policija, tzv. kobre. Odbio sam test na droge jer sam znao zapaliti pa bi ionako bio pozitivan. Par mjeseci poslije toga sam dobio poziv za sud na kojem mi je izrečena novčana kazna, ali vozačku mi nisu uzeli. Kaznu sam platio uredno.. odbijanje testa na droge je 6 kaznenih bodova i izvanredan ljecnicki pregled. Međutim, meni nije jasno da je vec proslo godinu i pol od tog događaja, a ja nisam dobio nikakav poziv za izvanredni lječnički. Također kad na e-građani unesem provjeru vozačke nisu mi upisani nikakvi kazneni bodovi. Pa bi molio pomoć zasto me nisu zvali na izvanredni, jer zato što mi vozačka nije ni oduzeta, tj. nisam dobio zabranu upravljanja . I zasto mi nisu upisani kazneni bodovi? Hvala unaprijed, lp
  3. Hvala svima na informacijama, dobio sam sam optužni prijedlog u kojem policija predlaže 12000 kn kazne (sve zajedno za odbijanje testa, mobitel i pojas) i 3 mjeseca zabrane upravljanja B kategorijom. Nadam se da ću uspjeti na sudu smanjiti kaznu osim ako ne naletim na neku nabrijanu sutkinju/suca. Hvala jos jednom na korisnim informacijama.
  4. Hvala na odgovoru, mislio sam da koriste neke osjetljivije testove. Nebi trebalo biti problema, sad je proslo 5 dana od zadnje konzumacije tako da cu imati jos vremena za očistiti se, a vidim da se takav test moze kupiti i u ljekarni pa ću se i doma testirati.
  5. Ispricavam se ako sam naporan, ali neke stvari mi nisu najjasnije, a i pod stresom sam stalno od tog događaja. Nemam iskustva, nisam kažnjavan. Uglavnom... Ovu obavijest mi je policajac uručio na licu mjesta, a unutra piše da će protiv mene biti podnesen optužni prijedlog. I dobio sam zapisnik o utvrđivanju prisutnosti alkohola ili droga u kojem piše da sam odbio test, i treći papir onaj sa kojim sam podigao vozačku nakon 12h. Također mi jer rekao da pošto mi je oprostio tih 1g trave da će me umjesto toga kazniti za mobitel i pojas uz to odbijanje testa. Pristao sam na to, to je bio ajmo reći neki usmeni dogovor, ali nikakav papir mi nisu dali na kojem piše da sam počinio takav prekršaj. I rekli su mi da mogu platit 2/3 kazne kad mi dodje doma. Pitao sam jel cu morati na sud zbog te cijele situacije, nesto su izmumljali ni ne sjećam se više. Jel su mislili da mogu platit 2/3 samo za pojas i mobitel ili i za odbijanje testa? Slabo se razumijem u pravo i prekršaje vidim da postoje optužni prijedlozi, prekršajni nalog, obavezni prekršajni nalog itd. Meni je jedini cilj da me pošalju na sud jer mislim da bi tamo kod suca mogao dobro proći pošto nemam prekršaja od prije, a ne da plaćam kaznu nit dobijem zabranu prije suda. I takodjer mi je u interesu da prodje što više vremena do kad ću morati na izvanredni liječnički da mi se organizam stigne očistiti od thca. Hvala unaprijed i svima na dosadašnjim odgovorima!
  6. Ne konzumiram, ali citam da tragovi thca mogu ostati i do 3 mjeseca u urinu. Mislis tjedan dana od rješenja nakon sudske presude?
  7. Hvala na odgovoru. Jos me zanima, kada cu morati na izvanredni liječnički pregled, jel ću morati radit liječnički samo za B kategoriju i jel taj liječnički obavljam tek kad bude završen sud?
  8. Pozdrav, Neki dan su me zaustavile kobre dok sam upravljao automobilom. Prilikom provjere nasli su mi 1g marihuane, progledali su mi kroz prste i dogovorili smo se da to bacim u potok te mi ta marihuana nije evidentirana. Ono sto su mi pisali je odbijanje testa za droge, to sam potpisao, uzeli su mi vozacku na 12h i pustili me da idem dalje svojim putem. Ocekujem paprenu novcanu kaznu i oduzimanje vozacke, no ono sto me najvise zanima jel cu dobiti zabranu upravljanja svim kategorijama ili samo za B kategoriju. Profesionalni sam vozac i oduzimanje C kategorije bi znacilo i gubitak posla. Jos me zanima posto na ovim papirima koje su mi uručili ne piše nikakav iznos kazne ni vremensko razdoblje za koje ce mi biti izrecena zabrana, da li cu dobiti poziv za sud ili ce mi direktno policija za neko vrijeme poslati iznos novčane kazne i zabranu upravljanja vozilom. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija