Jump to content

Raptorgsi

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Živim u inozemstvu od 2016god. u Hrvatskoj imam dug poreznoj za mirovinsko i zdrastveno. Bio sam nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva jedno kratko vrijeme nakon mamine smrti i zbog obiteljskih okolnosti i neažurne porezne-evo mog duga. Prvi puta sam dobio obavijest od porezne u inozemstvu koje je poštar ostavio kod susjeda krajem 2016 god.,2017 god. sam uredno odjavljen iz svih institucija iz HR osim iz porezne. Koliko sam upoznat protiv mene se ne vodi nikakav proces u HR , pa me interesira hoću li si na HR veleposlanstvu sljedeće godine moći učinit novu Putovnicu ili će biti problema zbog duga? Inače hoću da riješim taj dug imam li kakva prava žalbe ,oprosta kamata,dio duga,zastara duga ili oprost duga? Hvala unaprijed na odgovorima!
  2. Situacija je takva da već gotovo godinu dana živim u Ukrajini s ženom koja je Ukrajinka a otišao sam iz Hrvatske zbog obiteljskih problema... U Ukrajini sam regularno prijavljen, ja ne radim nigdje, žena radi:),problem je u tome što sam otišao iz Hrvatske da nisam učinio nikakve prijave u MUP-za promjenu prebivališta ili boravišta. Trenutno bi trebao otić do Hrvatske neke ugovore učinit, što se međuvremenu događalo u Hr. ne znam i jel me tražila policija mojoj adresi jer ne komuniciram s obiteljom, ne znam, pa me interesira mogu li otić do Hr.Veleposlanstva da prijavim boravište eventualno izbjegnem plaćanje kazne ili se kazne isto naplaćuju i na Hr.Veleploslanstvu? Iskustva,savjeti....Hvala
  3. Živim u Ukrajini a u Hrvatskoj posjedujem dva odjavljena vozila koje bi želio prodat,pa me zanima da zbog davanja punomoći ne dolazim u Hrvatsku, mogu li punomoć na sestru ovjerit u Ukrajini kod javnog bilježnika i na to stavit nadovjeru apostille pečata,zanima me hoce li to biti valjani dokument u Hrvatskoj(na policiji) Ili neki drugi način,savjeti,mogučnosti,iskustva... Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija