Jump to content

đeki

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, supruga je nekoliko mjeseci nakon ulaska u brak od svojih roditelja dobila neke novce koji su stavljeni na moj račun i kojima smo kupili mali stančić.Stančić je 5 godina glasio na moje ime, te bi supruga sada željela da se on darovnim ugovorom ipak prebaci na nju.Trenutno smo u super odnosu, te joj ja dajem za pravo da je to ipak bila njena imovina koju je dobila od roditelja i da bi ona trebala glasiti na nju.Međutim, kao što u stvarnom svijetu ima svega, danas smo si super a sutra već nismo, volio bih znati za stvari kao npr. što u slučaju našeg razvoda ili neznam nekih nepredviđenih situacija?Daje li meni zakon pravo na polovicu tog stančića? Može li se darovni ugovor u budućnosti poništiti? Puno hvala
  2. Poštovani, zahvaljujem na vašem trudu i vremenu da mi odgovorite na pitanja. Puno ste mi pomogli. :hvala: Srdačan pozdrav.
  3. Zahvaljujem se na odgovoru. Da li rok za pobijanje kupoprodaje teče od dana sklapanja kupoprodajnog ugovora ili od dana predaje zahtjeva za upisom prava vlasništva u zemljišne knjige (jer tek tada taj ugovor vrijedi prema trećim osobama i zbog vjerodostojnosti ZK Suda kao institucije)? Te kako zaštititi nekretninu u slučaju da se otvori stečajni postupak, a nije nastupila zastara u smislu prikrate vjerovnika?
  4. Poštovani, molim za vaš odgovor.Prije godinu dana (8/2015) kupili smo stan koji je glasio na firmu i bio je vanknjižno vlasništvo.Sa vlasnikom firme dogovorili smo da u narednim mjesecima ishodi potrebnu dokumentaciju kako bi se bilo moguće upisati kao vlasnik, jer on kao dugogodišnji vlasnik nije znao da je to moguće.Godinu dana nakon toga on i njegov odjetnik uspjevaju riješiti sve papire, te se mi upisujemo u knjigu položenih ugovora kao vlasnici 1 /1. Međutim, nakon našeg upisa putem interneta saznajemo da je ista ta firma bila u blokadi ( navodno zbog dugovanja) otprilike pola godine od sklapanja ugovora, odnosno kada su sredstva od prodaje sjela na račun firme ( ona je izašla iz blokade). Također 3 mjeseca (8 /2016) prije nego smo se mi upisali na nekretninu je nad firmom pokrenut prijedlog za otvaranje stečaja. Pitanje: može li itko (firme ili osobe) kojima je ista ta firma dužna pobijati naš kupoprodajni ugovor, odnosno osporavati nas kao sadašnje vlasnike. Puno hvala na vašim odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija