Jump to content

gavro77

Korisnik
  • Broj objava

    35
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je gavro77 objavio

  1. Dakle žaleći se na jednu presudu sasvim sam zaboravio šaljući preporučenu pošuljku zatražiti s povratnicom ,ali sam zato naznačio preporučena pošiljka plus. Budući da neću dobiti potvrdu o uručenju dali bi trebao slati novu s zahtjevom za povratnicu? Ako sam razumio preporučena pošiljka plus se ne uručuje osobno primatelju ,a dali se prima uz potpis?
  2. Istina,sve stoji no mi smo uvijek računali da je taj lik blizu ali pripada drugom bloku,kvartu.Jedino mi nije jasno ako je u zakonu definirano da ti je susjed onaj s kojim ti graniči nekretnina,onda ispada da mi ovaj 100 m dalje nije susjed
  3. Imam sljedeći problem pa ako tko ima sličnih iskustava neka piše. Dakle lik udaljen od mene cca 90-100 m se žali da ponekad vikendom glasno puštam muziku.Ok nekad možda i jesam no stvar je u tome da muziku puštam u zatvorenom prostoru i ne toliko da se čuje.Stalno zove policiju,čak se i policajci više smiju na sve.Dali je moguće da se na toliku udaljenost čuja muzika koja je pojačana unutar kuće a čak mi ni prvi susjed ništa ne negoduje.Između mene i ovog šta se stalno žali nalaze se četiri kuće a on stalno spominje da smo susjedi. Zakonsko gledani dali smo mi uooće susjedi,lik jest blizu no pripada skroz drugom kvartu kuća i što bi mi preporučili? Hvala
  4. Ali koliko sam vidio krijumčari lako promjene datum do kada vrijedi na kopiji...
  5. Hvala drot13. Da li išta vrijedi ako prikaže te kopije ako je putovnica istekla ili mi ne može naštetit s time? Isto tako napisao si da ionako ima moje podatke ,da li to znači i da se na račun nečijeg imena ,datuma rođenja ,oib-a može zloupotrijebit i bez same dokumentacije? Problem je što nakon isteka te putovnice nisam radio novu i dakle nije 'izbušena ' na koricama kako se to ptije činilo na šalteru kad bi dobio potvrdu o izradi nove.Pa vjerojatno iako je istekla ne vodi se službeno u evidenciji MUP-a kao nevažeća ili?
  6. E ovo mi nanovo ulijeva strah http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=212861
  7. Možda će netko reći da sam kao mal gledo puno filmova no strah me jer je ta osoba sposobna za puno toga ,nije mi drago što se to desilo no uistinu se nadam da s kopijom istekle putovnice stvarno ne može ništa.Konkretno,osoba se bavila prijevarama.Nelagodno mi je da neko zlonamjeran zna moj datum rođenja,podatke pa i OIB. Dakle,ako sam dobro shvatio-kopija konkretno u ovom slučaju putovnice ne bi bila nigdje van-internetski prihvaćena kao identifikacija a posebno kad je donosi druga osoba.
  8. Pozdrav opet. Dakle prije četiri godine,tamo 2013.izvršio sam prijepis auta s još jednom osobom,pri tome ta osoba je kopirala moju,tada valjanu putovnicu RH.Ta putovnica je istekla iste godine.No kako se poslije ispostavilo osoba koja je kopirala u dva primjera na papiru moju putovnicu bavila se kaznenim djelima.Pitanje je dakle-da li osoba išta može napraviti s nečijom na papiru fotokopiranom putovnicom-iako je ista istekla...dakle od kradje identiteta na dalje?
  9. Sjetio sam se da sam u žalbi,koju sam osobno napisao nisam stavio za koji prekršaj se teretim ali sam među ostalim naveo da se radi o marihuani,a stavio sam oznaku spisa,tipa Pp J-***...da li je to dovoljno?
  10. Ako dobro razumijem,onda otpada podatak iz presude da moram platiti kaznu u roku od 90 dana (žalio sam se) jer je u biti lako vjerovati da će postupak žalbe na VPS trajati i duže od toga.
  11. Hvala drot13 Jel zna neko koliko treba sad čekat odluku VPS-a u Zagrebu a s obzirom koliko prekršaja ima vjerujem da ću se načekat.Nakon odbijanja/ili usvajanja žalbe hoće li mi doći dopis sa VPS-a ili stakne službe prekršajnog suda koja me i kaznila?
  12. S obzirom da je tek od nedavno stalno zaposlen a ima velike blokade na FINI nije u mogućnosti vratiti novac još dogledno vrijeme.Inače kao oštećeni može i odustati od zahtjeva za odštetu? Dakle 33 godine,od prije pola godine ima djevojku koja je u trećem mjesecu trudnoće,nije kažnjavan ali eto to je učinio prije sada već davnih 5 godina i otkriven je.
  13. Da li znate za koliko dođe preporučena pošiljka? Bitno mi je za žalbu...
  14. Ne kužim kako je to nebitno ako se vodi na tvoje ime...
  15. Da li oni uopće uzimaju puno u obzir takve pisane žalbe...posebno ako pišeš sam..ja znam dobro napisati a onda kad pogledam oni na sudu mogu pomislit da ti je neko drugi pisao u tvoje ime...pa onda odustanem jer kako ćeš dokazat da si ti pisao...
  16. Pozdravljam Došla mi je presuda sa prekršajnog suda i imam rok od 8 dana za žalbu.Mislim reći advokatu sa uloži žalbu al piše u dva istovjetna primjera,što znači to jel da mora dva lista s istim sadržajem napisat ili
  17. Ne,nego je tek nedavno on otkriven kao počinitelj toga razbojništva 12.11.2012.
  18. Brat od prijatelja je otkriven zbog razbojništva koje je počinjeno još u studenom 2012.,šteta oko 17 tisuća kuna,prijetio je nožem.Imao je tada 28 godina,nije osuđivan prije toga a ni poslije ovoga nije činio nova kaznena djela.Sada ima 33 godina,zaposlen je ,prije pet dana priveden je sucu istrage koji ga je pustio na slobodu. On se nada uvjetnoj osudi a s obzirom na neosuđivanost...
  19. Ono što sam se bojao to se i desilo....jutros došla dva policajca i policajka i priveli me na prekršajni sud .Tamo sam na odjelenju pisarnice dobio dokumenat-uputnicu za početak liječenja kod jednog kluba liječenih alkoholičara.Ne namjeravam se na to odazvat i što mi onda slijedi? Tamo su sve neki stariji od 50-60 ja imam 25 godina i nemam šta tamo s njima da besjedim. Moje pitanje je ako se ne javim u roku od 8 dana što će se desiti?
  20. Pozdrav ako ko može da pomogne bio bi zahvalan. Stvar ide ovako. Dvaput sam prekršajno kažnjen za male količine trave iako sam im reko da nisam konzumator iste nakon drugog puta dobio sam izrečenje zaštitne mjere obveznog liječenja od ovisnisti.Ista je izrečena.2015.,nikako se nisam odazvo i već mi par puta dolazi sa Prekršajnog da se odazovem. Od prošle godine imam i dosuđenu zaštitnu mjeru obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu i na tu.se isto odazvo nisam. E sad,kako imam dvije zaštitne mjere s prekršajnog a ne odazivam se ima li šanse da mi policajci dođu na kuću ili ipak neće jer je to prekršajna stvar?
  21. Kako 5 hiljada za 0,3 ,a 2014, sam na prekršajnom dobio 1500 za 2,4 grama
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija