Jump to content

alex555

Korisnik
  • Broj objava

    58
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Da . Obavezno. A iz odvjetničkog društva kažu da se radi o nekom mobilnom uređaju i 2018. Niti opomene niti ičega. Kažu da nema zastare kad se radi o uređaju ? glupost.
  2. Još jedna ovrha od A1 i ZEC-a. Dugovanje je predano odvjetnickom društvu 2020 godine. Nakon 3 godine od tog odvjetnickog društva dolazi na jednom papiru i prijedlog i o ovrsi i riješenje o istoj. S tim da nikada prije nisam dobila nikakvo upozorenje o mogućoj ovrsi niti riješenje, osim ovoga sada. Uz papir o ovrsi tj. prijedlogu dodan je papir o oprostu A1 sa umanjenim iznosom na pola te izjavom kako ako platim u roku od 8 dana od primitka istoga A1 će smatrati dugovanje podmirenim u cijelosti. Stvar je u tome što sam to sve dobila u koverti na kojoj nema moje adrese, a datum je od 16.8.2023 Tako da je prošao odavno datum od kad sam imala navodno priliku platiti pola iznosa. Sve skupa sa uplatnicom je u jako lošem kopiranom izdanju nigdje nema navedeni sud koji je donio izreku o ovršnom postupku, piše samo OPĆINSKI SUD. Napominjem još jednom da je od 2020 bilo par selidbi te nikad nije stigla nikakva opomena kao ni opomena pred ovrhu. Nikad nisu dobiveni računi na kojima se temelji ovrha a ispada da na žalbu nemam pravo jer je ovo završilo prije par dana u sandučiću sa datumom 16.8. a sutra je već evo.... 10-i mjesec.
  3. Pozdrav. Trenutno nisam zaposlen i nisam u stanju raditi radi psihičkih problema, prijavio sam se na socijalnu skrb i ostvario pravo. Vidim da neki gradovi pokreću "rad za opće dobro" koje bi trajalo po 4 sata dnevno a ako se to ne prihvati više nemaš nikakva prava. Dakle, trenutno se liječim i nisam pokretao nikakav zahtjev za "nesposobnost za rad" ili slično tome. Centar kao centar sam po sebi ne želi dati nikakav savjet niti pomoć u vezi ovog problema ali siguran sam da ovime krše sami SVOJ zakon ?! Znam da nisam jedini sa ovakvim problemom pa bi trebao savjet nekoga tko se razumije bolje od samog CZSS.
  4. Nismo u kontaktima nikakvim ali probali smo pozivima - ništa od toga. (Nitko se ne javlja na mob i telefon). Ostavinski postupak završen. Tražili od banke izvode po računima . Smijemo dobiti samo one poslije smrti i evidentno je dizanje u 2,3 navrata nakon smrti. Sve do zadnje kune/eura....dio ušteđevine kao i zadnja inozemna i HR mirovina.
  5. Pozdrav. Da ne otvaram novi post: Samo bi trebao savjet. Što napraviti kad netko (bez obzira što je imao punomoć) dizao novce prije ostavinske rasprave i to u par puta ? I devizni račun i mirovinu . Uopće ne znam/o kako je to moguće. Sa tom osobom nismo u kontaktu a budući da nije bila u rodu- ta osoba nije pozvana ni na ostavinsku. Ostavinska rasprava je završila i nas nasljednike dočekali su prazni računi . Na izlistanju je sve vidljivo. I datumi i količina dizanja novca.
  6. Nisam. Mislim čak da mi nije ništa ni propalo.Možda jedan od 200. Onda su me vratili iz FINE pa odmah riješio to sa CZSS. U roku 10ak dana.
  7. Nije, nije. Radi glavni od vodovoda i baš tu nastaje razlika-naše zajedničko očitanje i glavno od vodovoda. Oni svoj vodomjer očitavaju negdje 25-og svaki mjesec. Ma netko od stanara krivo upisuje svoje kubike vode tj manje nego potroši i stvara se razlika koja se na kraju dijeli na sve.
  8. Pozdrav . Isto nisam htio otvarati novu temu. Naime, mi u zgradi sa 15 stanova počeli smo samostalno očitavati vodu. Recimo da je do nedavno bilo sve uredu. Predstavnik stanara je rekao da se može pojaviti mala razlika prilikom podjele očitanja na sve članove (to vodovod automatski napravi i podijeli na sve stanare) . Ali na zadnjem računu se pojavila barem kako ja mislim- velika razlika. Za moj stan potrošnja je bila 4 kubika a sada dolazi račun na potrošnju od 5,220 kubika. Predstavnik stanara kao i ostali nisu baš digli neku buku za sada oko toga ali mislim da nikako nije uredu da plaćam tuđu vodu. Ili je netko krivo očitao ili netko NAMJERNO krivo očitao. Vodovod ne može ništa napraviti jer je stanje po stanovima uredno dostavljeno a sav ostatak vode podijeljen po svakom stanu i članovima. Vrijedi li napraviti pisanu žalbu ili pokušati pisati Zavodu za stanovanje- oni vodu zgradu tj njima ide plaćanje pričuve . Hvala . Lp.
  9. Mislite od CZSS ? Ako još niste dobili i ako vam je hitno zbog neplaćenih računa- javite se u CZSS . Za 10ak dana ćete dobiti.
  10. Pozdrav svima. Evo da ne otvaram novu temu budući da sam u sličnom slučaju. Liječim se kod psihijatra. Živim sam. Jedna nekretnina na meni od pokojnog oca -stan u kojem živim i ostavio sam pravo. Evo nakon godine dana ide (kako oni kažu) revizija i osim što moram biti prijavljen na HZZ-u moram donijeti i promet po računu tekućeg računa. Naravno da nisam zaposlen ali na računu u tih godinu dana se vidi par uplata 50, 100kn koje mi kolegica posudila a isto tako moja uplata kad sam joj vraćao novac ( budući da je iz grada pored ). Žalosno je što me socijalna radnica želi ubijediti da je to PRIHOD. Vidi se da kolegica nije pravna osoba a pod opis plaćanja je stavila nešto bezveze, tipa: izvoli. Pa tko može živjeti od 800kn i plaćati lijekove bez obzira na dopunsko ? Sada dižu socijalnu pomoć na 1000kn i čini se da zbog toga žele "skinuti" što više ljudi. Po njima je onda prihod i ako skupljam boce na ulici i stavim si na račun 40kn da bi kupio bon za mobitel. (lijekove naručujem pozivom) . Pokušavam naći neku definiciju "prihoda" od pravnika jer imam osjećaj da me se hoće riješiti. Lp i hvala
  11. HAKOM kaže: Znate li da postoji način raskinuti ugovor bez penala ukoliko se selite, a operator na novoj lokaciji ne može ponuditi uslugu?Naime, događaju se slučajevi kada se korisnici sele, a operator s kojim su sklopili ugovor nema mogućnosti ponuditi istovjetnu uslugu na novoj lokaciji.Ukoliko ste zatražili od operatora preseljenje priključka i usluge na novu adresu prebivališta/boravišta, a operator Vam odgovori da nije moguće uspostaviti istovjetne usluge onim ugovorenim, imate pravo zatražiti raskid ugovora bez penala (dokaz su promjena prebivališta/boravišta i negativan odgovor operatora za uspostavom usluge na novoj adresi). Ukoliko raskidate ugovor, a želite zadržati broj zbog prelaska kod drugog operatora koji može ponuditi uslugu na novoj adresi, svakako zatražite prijenos broja. Opisani postupak je potvrđen sudskom odlukom u tužbi jednog operatora protiv odluke HAKOM-a u korist korisnika (sud je naposljetku dao za pravo HAKOM-u) pa ga je neophodno slijediti.
  12. Iskon će na temelju zahtjeva Pretplatnika izvršiti preseljenje iste najkasnije u roku od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva, ako su ispunjeni svi tehnički i formalni uvjeti za preseljenje. To uključuje, ali se ne ograničava na: raspoloživost i dostatnu kvalitetu telefonskih parica na novoj lokaciji, prisutnost Iskonove infrastrukture na željenom području, itd. 🤔
  13. Pozdrav. Nekako mi zvuči nelogično. Evo u 10om mjesecu prešao na iskon samo radi optike. Uskoro se selim i tamo mi mogu ponuditi samo žicu-bakar-paricu. Traže da se potpiše i novi ugovor na 24 mjeseca ?! Davno sam bio na iskon parici i brzina nije ni približno koliko su rekli kao što nije bilo moguće ni TV gledati bez prekidanja tako da smo brzo raskinuli. (Bio je probni rok) Koliko shvaćam oni meni ne mogu na novom mjestu isporučiti uslugu koju sam potpisao. Mogu samo lošiju a budući da se radi o staroj infrastrukturi i neboderu ...mislim da će biti užas. Žaliti se HAKOM-u i povjerenstvu njihovom ? 🤔 Hvala ....😎
  14. KAŽU...zbog javnog reda i mira. I da sutra dođem dati izjavu u policiju. Taman smo jeli pa kao nisu htjeli ulaziti. Navodno su kolege iz prve smjene zvonile u 5,6 ujutro - samo ne znam zašto jer danas nije zvonio nikakav alarm baš i spavali smo. Ili nisam čuo ili lažu. Mislim da je ovo slučaj i za pravobraniteljicu jer dijete je dobilo fras jadno.Dijete sa trećim stupnjem invalidnosti. Kao najveći kriminalci smo ispali.
  15. Evo nećete vjerovati stigla prijava sa policijom. Ja kažem kakva prijava sada ? Više nije ni paljen alarm ni ništa ali oni kažu da je to "za ono prije" i da su oni zvonili i lupali na vrata i nitko nije htio otvoriti. Sada slijedi davanje iskaza valjda. Pojavila se i "gospođa" na stubištu i kaže da je snimala buku u 1,2 sata ujutro sa balkona ?! Totalno nemoguće. Da stvar bude gora- imam dijete sa trećim stupnjem invalidnosti koje se svaki puta isprepada kad policija dolazi bezveze. Dijete misli da će me odvesti i svašta. Molim Vas neke savjete što napraviti i reći sutra kod izjave. Još više mi nema smisla zato što je policija tako neljubazna. Siguran sam da ima nekoga tamo. 🤐 Hvala puno na odgovorima svima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija