Jump to content

Ema12

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Strasno je ovo sto ste napisali. Citam i ne vjerujem. Ne mogu prihvatit da postoji toliko mjesta za takve krade. Zvali smo taj njihov umrezeni lanac, t com-odvjetnistvo-JB u vise navrata i svi peru ruke da kod njih sve stima i prebacuju odgovornost jedni na druge ako fali neka informacija koja nekima od njih nije, trenutno ili trajno,dostupna. Kod JB smo saznali da su 13.9.2011. poslali prijedlog sa rjesenjem za ovrsni postupak a stiglo je 15.9.2011., tada potpisano kako oni tvrde, tako da nije bilo potrebe slati jos jednom. Iznos za koji su nas teretili je bio 271,86kn!!! poprilicno smijesno. to je navodno dugovanje od halo60 usluge za 9.,10.,11. mj. 2010.god i 1. i 7. mj. 2011. a ugovor raskinut u 8. mj. 2011. Da li je moguce raskinut ugovor u poslovnici ako postoji toliko dugovanja za cak 5 mjeseci? Naravno kad smo raskidali ugovor, smatrali smo da je konacno sve placeno jer nitko nije tvrdio suprotno, mislim na njihovog agenta koji je sastavljao raskid ugovora. A u 9. mj. je vec stigla preporucena posta za ovrhu kako tvrde, i mi smo potpisali. Ni ja ni mama se ne sjecamo bas nicega iz tog razdoblja, ali ako smo primili i potpisali neki papir na kojemu pise ovrha, tesko mi je zamisliti da smo zazmirile na njega,cak i pisale prigovor. Platile smo. Imamo li dokaza za to? Ne.I šipak. Racunicu nam je objasnio JB ,271,86kn dugovanje prema t comu + troskovi postupka 602,70kn i ostalo su kamate. Takoder nam je receno da T com jedini ima uvid u to da li je taj dug bio podmiren ili ne. Cijela situacija nas je zatekla i krajnje obeshrabrila. Svakako moramo u njihovu poslovnicu po nekakav dokaz da vise,nakon ovoga, sigurno ne postoje neka dugovanja i da nas nebi opet za 5 god. iznenadili. "Za telekomunikacijske usluge je zastara godinu dana od dana dospijeća računa i u tom vremenu je prijedlog za ovrhu morao završiti sa pečatom JB kako ne bi završio u zastari! Nakon toga taj JB s kojim ste razgovarali u ladici je čuvao PET GODINA prijedlog za ovrhu! " Zanimljivo, i mene to zanima... Nikad nam se nesto slicno nije dogodilo,nemamo iskustva i kompletno smo izgubljene postavljale pitanja i pokusale sastavit neku smislenu pricu. Nakon toliko vremena, tesko je sa bilo kakvom sigurnoscu pricati i imamo samo puka nagadanja. Ne znam da li ima smisla traziti u T com kopiju naseg raskida ugovora i tih racuna? Neke datume kad su slali? Ipak sad je sve placeno, imamo pravo znati sto smo platili? Ili ne? Zahvaljujem na vasim odgovorima.
  2. Zahvaljujem na brzom odgovoru. Ugovor je prekinut u poslovnici, koliko smo uspjeli saznat od T com operatora u 8.mj. 2011. je napravljen raskid ugovora i nekom logikom podmirena sva dugovanja. Svaki racun koji smo dobili na ruke od njih je placen, bez ikakve sumnje. Razgovarali smo sa javnim biljeznikom, kojemu je takoder nejasno nekoliko stavki. On tvrdi da je to uobicajen slucaj sa T comom. Navodno imaju pravo 10 godina zadrzavat slucaje slicne nasem, tj. sud. Navodno je postojalo dugovanje za HALO 60 usluge, iz 9.,10.,11. mj. 2010 godine. te 1. i 7. mjeseca 2011.god. ?????????????????????????? A raskid ugovor je napravljen u 8.mj.2011. - zar nebi to tada trebalo biti obracunato ako se radi raskid usluga? Sta smo onda placali cijelo vrijeme? Nadalje, biljeznik tvrdi da je stigla opomena za dugovanje nedugo nakon raskida na adresu, sto je takoder uredno placeno nakon cega vise nemamo nikakav odnos sa T comom. Moja mama se boji gromova a kamoli neplacenih racuna. Zatim T com djelatnik se ispricava u ime kolege koji je radio raskid ugovora i nije naveo da postoji jos neko dugovanje?!?!?!?! Halooooo? Kakve su to malverzacije? Vjerovatno je to sve cisto sa strane odvjetnika i biljeznika no lihvarenje T coma nije. Zar nisu odvjetnistva slala opomene i sl. kad se takav postupak sprema? Fina? Iskreno tvrdim da mi do jucer, nakon blokade racuna, nismo znali da postoji neko dugovanje. I to jos iz 2011.!!! U planu mi je nazvati i udrugu potrosaca, ne znam sta ocekujem... Da li postoji i svijetla strana ove price? Heh...
  3. Zdravo, znam da su T com pljacka-sage vec dobro poznati bijes korisnika, moj je ozivljen jucer i traje u ovim sitnim jutarnjim satima. U očaju,nemoći i sa kipućom glavom pocela sam pretrazivati internet upisivajuci " t com prevare i sl." i naisla na ovaj forum. Molila bi ozbiljna razmatranja ovog predmeta jer se ovo ne smije nikome dogodit. Jucer sam dobila poziv od mame,zene u 60. godini zivota koja ce uskoro zakoracit u dobro zasluzenu mirovinu. Mama je jecala, i sa glasom koji je pucao na svakoj drugoj recenici objesnjavala sto joj se upravo dogodilo. U banci je saznala da ima blokiran racun. Nakon soka i nejasnoce, jedino sto joj je djelatnica banke uspjela otkrit je da se radi o Fini. Mama izbezumljeno cupka do Fine gdje joj objasnjavaju da je T com pokretac svega. No, mami se i dalje slike nije razbistrila jer nema nikakvih dugovanja prema T comu, niti je njihov (vise) korisnik. Bila je u zabludi, izgleda. Nakon Fine pravac u T com. Mami su ljubazno objasnili da naknada za kucni telefon je i dalje OSTALA i eto nakon najmanje 4 godine upravo je sad stiglo sve na naplatu BEZ IKAKVE OBAVIJESTI, RAVNO NA FINU I JOS RAVNIJE NA PLAĆU!!! Dakle, u tadasnje vrijeme, nakon raskida ugovora i podmirivanja apsolutno svih dugovanja prema T comu i izricitog naglasavanja da prekida SVE usluge T coma, nakon najmanje 4 godine i bez ikakvog mjesecnog racuna( ako je to nesto pod ugovorom i tekuce kako tvrde) za tu imaginarnu naknadu sjedaju covjeku direktno na placu da je kompletno bespomocan i jadan u tom saznanju jer je slucaj vec dosao do Fine. Gdje je nestala preporucena posta, ako se vec ova obicna "izgubila" na putu do sanducica redovito 4 godine?? Obzirom da je stvar ozbiljna, obavijest od Fine? Bilo sta??? Ali ne, bas nista...Kakve su to prevare ljudi? Kako je moguce da se to dogada? A da ne govorim da fiksni telefon ni nemamo, a kada je bio, bio je zbog interneta. Promet je bio 0 i tada. Najgore od svega je sto danas nakon toliko godina nemamo taj raskid ugovora vise... Koji je kriterij za pronalazak ovakvih sretnika koji ce nakon izljeva suza,očaja i revolta činovnički slegnut ramenima i prihvatit da ipak moraju snosit odgovornost i platiti?!Jer nema smisla traziti pravdu kod velikih riba. Ovo je previse ljudi, 1300kn nije mala stvar a nacin pristupanja cijeloj situaciji je krajnje nehuman i cisti lopovluk... a ta racunica je jos veci apsurd. Vjerujem da moja mama nije izoliran slucaj i da se takve stvari dogadaju. Ima li lijeka? Kako biste vi na njezinom mjestu? Ispricavam se na mogucim greskama i nadam se bilo kakvom odgovoru samo da je od neke koristi. Nema odobravanja ovakvih postupaka tj. krađe. Zahvaljujem, Laku noc!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija