Jump to content

daki1978

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Molim savjet, prije otprilike dva mjeseca kupili smo stan u zgradi. Kako je zgrada stara pri preuređenju kupaonice prvo smo primijetili da curi jedna od vertikala od vode koja je o trošku zgrade i zamijenjena. Ali sada se pojavio novi problem nakon sanacije vertikale shvatili smo da nije samo ona bila problem nego da je i susjedu iznad nas ventil od vode loš i curi nama po zidu od kupaonice. On odbija sanirati oštećenje jer je prije otprilike 2 godine obnovio cijelu kupaonicu ali nije mijenjao instalaciju koja je u lošem stanju u cijeloj zgradi jer je ista dosta stara, već uvjetuje da se to riješi preko zajedničke pričuve ili da mi to platimo. Stan smo kupili i zadužili se kreditno s namjerom da ga uredimo i iznajmljujemo kao dodatni prihod u našem kućanstvu te pod stare dane da ja i supruga odemo živjeti u njega. Situacija je takva sad već više od mjesec dana i mi ne možemo završiti radove u stanu i početi s iznajmljivanjem. Inače naknadno sam saznao da je i u stanu koji je iza moje kupaonice gospođi koja tamo živi cijeli zid vlažan i sve elektro instalacije koje su na tom zidu su morali isključiti jer su još stalno iskakali osigurači od vlage. Znači problem nije od jučer i očigledno je dugotrajan trenutno mislim da stanar iznad mene ugrožava sigurnost i navedene susjede i cijele zgrade jer zid od vlage može propasti i zgrada se može i urušiti. Hvala unaprijed
  2. Matrix i Bovu hvala na odgovoru. Novce sam ja davao njoj jer ipak bilo mi je u cilju da ona ne živi na ulici već da ima neku sigurnost stanovanja. Znam da mi to nije bila obaveza. Dotični nema preko 61 godinu tako da znam sigurno ima primanja 1000,00 kn mislim da mu je to invalidnina ali to su sva primanja. Zanima me ako ga i pustim u stan nema li on prava nakon nekog vremena pravo povlaštenom stanara? Ja bi ih svakako volio maknuti od stana.
  3. Poštovani, molim pomoć. Naime prije 10 godina majka mi je darovala stan i ostavila sebi pravo uživanja u njemu, sa stanom je ostalo i dosta dugova koje sam ja naknadno riješio. Isto tako u preuređenje stana sam uložio cca 10 000 eura (otprilike u stanu nema ništa staroga osim instalacija) Kako je tada otišla živjeti s bakom i didom to nije bio problem. Prije pet godina kada su baka i dida umrli se vratila u stan i živila normalno u njemu do prije godinu dana. Kako je inaće psihički bolesnik doktor je preporučio da je se nakon jedne od hospitalizacija nađe smještaj u domu za starije osobe, kako je ona odbila tu ideju našla je čovjeka kod kojeg se preselila živjeti. Od tada se stan iznajmljuje i ona dobiva 700,00 kn od najamnine otprilike nešto više od pola. Sada kada je on svoju nekretninu prepisao svojem djetetu morali su se iz iste iseliti i žele ući u moj stan. O čovjeku mislimo da je "parazit" odnosno da nema čiste namjere oko mojeg stana jer i ovako živi na grbaći moje majke jer sa svojim primanjima od 1000,00 kn nema niti za kruh. Prošli mjesec su kod bilježnika napravili izjavu da su stupili u izvanbračnu zajednicu Ne znam dali je važno da napomenem da je isti Hrvatski branitelj s dijagnosticiranim PTSP-om. Molim savjet nije mi problem primiti majku nazad u stan ali ne bi dozvolio da mi uđe i navedeni "parazit". Koje su mi opcije? Dali postoji neki način da im zabranim ulazak u stan ikako? Hvala unaprijed
  4. Hvala na brzom odgovoru. Imam sada dalje pitanje u svezi drugog djela pitanja majka nema ništa ostaviti u nasljeđivanje jer sam ja vlasnik stana po darovnom ugovoru od prije 15-tak godina više ne posjeduje ništa. dali to što mijenja na situaciji. Isto tako zanima me situacija npr. majka se oženi za dotičnog gospodina i zbog nekog razloga završi u bolnici ili ustanovi dali isti ima pravo uživanja i dalje u stanju do njene smrti ili to prestaje i nekim od navedenih razloga.
  5. Poštovani molim savjet, majka mi je prije 15-tak godina darovala stan uz mogučnost njenog doživotnog uživanja u njemu. Kako je ista u zadnje vrijeme našla čovjeka s kojim želi živjeti u istom i vjerojatno se u skorije vrijeme udati za istog, kako se ja mogu zaštititi da dotični gospodin nebi ženidbom imao prava na bilo kakvo raspolaganje stanom po njenoj eventualnoj smrti ili eventualnog plodovima uživanja od iznajmljivanja istog? Naime majka mi je u srednjim 60 godinama i psihički je bolesnik i imamo sumnje da je čovjek kojeg gore spominjem ustvari želi samo iskoristiti da bi došao do moje nekretnine u koju sam u zadnjih nekoliko godina uložio dosta novaca za obnovu iste da bi ona mogla živjeti i da isti kasnije ostane mojim nasljednicima. Naravno ništa još ne mogu sa sigurnosti potvrditi njegove namjere zato ga ne mogu prijaviti nikome. Pokušao sam s tim da se odrekne doživotnog uživanja ali nije išlo ali opet mislim da joj predložim neku drugu varijantu da bi možda potpisala ali ne znam što. Molim pomoć. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija