Jump to content

zvone_16

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zvone_16 objavio

  1. Kaznena prijava nikako. Čuo sam se s odvjetnikom. Ali hvala na trudu, dobroj volji i odgovoru. Pozdrav.
  2. Snimio sam da su me odbili podvrgnuti stručnom pregledu na moj zahtjev. Pročitao sam odluku u cijelosti. Zanima me kako vi tumačite onda citiranu odredbu ZSPC-a čl 282. st. 1. gdje se navodi da će službena osoba kod kontrole po potrebi odvesti stranku na struči pregled? Koja je to potreba? Po meni je potreba i opovrgavanje rezultata i zahtjev za stručnim pregledom.
  3. Nisam, ali sud i takav oblik može prihvatiti kao dokaz. Primjer je presuda ustavnog suda bivšem gradonačelniku Vukovara Sabi, gdje je sud dokaz snimljen diktafonom prihvatio kao pravovaljan i okrivio ga na temelju tog dokaza mada nije bilo najavljeno da se snima.
  4. Audio snimka (diktafon) na mobitelu. Snimio sam razgovor u postaji. Samo postupanje na cesti se nisam sjetio snimiti u tom trenutku.
  5. Poštovanje, imam jedno pravno pitanje pa sam se odlučio javiti na ovaj forum. Naime radi se o tome da me zaustavila policija i pitala jesam li voljan podvrgnuti se alkotestu. Rekao sam naravno, budući da sam popio 2 pive kako i inače uobičajevam ako pijem alkoholna pića dok vozim da ne prelazim granicu. No ovaj puta uređaj je pokazao 0,96. Prvo, službenik mi nije ponudio odgodu pa sam tražio 15 minuta. Nakon toga uređaj je izmjerio 0,68 a što je opet bilo previše budući da inače kod konzumacije iste količine pića napušem od 0,35-0,40 kako kada. Jedino je bilo drugačije što nisam jeo cijeli dan jer sam bio na poslu. Službenici su rekli da sačekam i pozvali me do vozila i uručili mi zapisnik o prisutnosti alkohola u organizmu. Pitao sam zašto su ga ispunili u vozilu bez da su me pitali što da zaokruže jer da se ne slažem s rezultatima ispitivanja, odnosno da ih poričem i želim stručni pregled-vađenja krvi i urina. Odgovorili su mi da oni to nisu dužni i da ako želim odem sam ako smatram da imam manje od utvrđenog. Otišao sam u bolnicu gdje su mi rekli da oni bez naloga policije i njihovih epruveta koje oni šalju u Zagreb na analizu nemogu ništa. Nakon toga otišao sam u postaju i zatražio voditelja smjene operativnog dežurstva. On me je odbio te mi je objasnio kako on za to što ja želim treba nalog istražnog suca mada sam ga ja uvjeravao da to dobrovoljno želim. Razgovor u postaji sam snimio tako da posjedujem audio dokaz. Sad me zanima ovako: 1. Dali su službenici bili dužni odvesti me na stručni pregled? Čitao sam ZSPC i odredba koja govori o tome čl. 282. st.1. nije baš najbolje definirana jer nemogu sa sigurnošću utvrditi koja je to potreba da vode na stručni pregled? 2. Dali znači išta audio dokaz razgovora sa voditeljem smjene operativnog dežurstva na sudu jer se službenike nažalost nisam sjetio snimiti u postupanju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija