Jump to content

TPZ

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, izglasane su brojne mjere za pomoć malim poduzetnicima radi mogućih gubitaka izazvanih epidemijom coronavirusa. Premijer je na sjednici u više navrata izjavio kako se mjere za pomoć neće odnositi na tvrtke koje su otpuštale radnike. Mali sam poduzetnik u industriji koja je direktno pogođena novonastalom situacijom. Unatoč tome ne otpuštam radnike, ali jednom od njih upravo ovih dana ističe ugovor na određeno vrijeme koji je bio potpisan na trajanje od tri mjeseca. Radnik nema želju produživati ugovor pošto je u pregovorima za rad u nekoj drugoj tvrtci. Moje pitanje je hoće li se ne produženje ugovora o radu računati kao otpuštanje radnika i ugroziti eventualnu mogućnost korištenja mjera? Unaprijed hvala na odgovoru. Srdačan pozdrav! https://vlada.gov.hr/vijesti/vrijeme-je-za-jedinstvo-nacije-samo-uz-zajednicku-odgovornost-i-solidarnost-bolje-cemo-prebroditi-ovu-krizu/29023
  2. Poštovani, trebala bih promijeniti prebivalište. Na stranici policijske uprave piše da se može izvršiti prijava uz suglasnost vlasnika ukoliko se ne radi o vlasitoj nekretnini ili ugovoru o najmu. Adresa na kojoj bi se trebala prijaviti ima 2 vlasnika koji su suglasni, ali nisu se upisali na naslijeđenu nekretninu kao vlasnici iako posjeduju nekakvu izjavu koja im daje pravo uknjižbe na temelju nasljedstva. Pošto je malo hitno može li se na temelju suglasnosti oba "vlasnika" i nekog drugog papira, oporuke i sl. izvršiti prijava prebivališta ili samo uz vlasnički list?
  3. To sam i mislia, hvala puno na odgovoru!
  4. Pozdrav svima, situacija je ovakva. Nakon rastave roditelja i dodjele skrbništva majci, moj otac nije plaćao alimentaciju za mene i moju braću 12 godina. Tužili smo ga za neplaćanje alimentacije i nakon dugog procesa dosuđena mu je zatvorska kazna s početkom izvršenja u siječnju. Još uvijek se vodi utvrđivanje bračne stečevine mojih roditelja,konkretno oko obiteljske kuće. Kao privremeno riješenje donesena je sudska odluka prema kojoj su njih dvoje u suposjedu(svako ima pravo biti u svom dijelu kuće) dok se ne utvrdi drukčije, što znači da nitko nije uknjižen kao vlasnik kuće. Pošto mu gori pod petama, moj otac želi da potpišemo izjavu kod javnog bilježnika da se odričemo potraživanja za tu alimentaciju kako bi izbjegao zatvorsku kaznu, a zauzrat bi on nama ustupio svoj dio kuće(suposjed). Mene zanima što podrazumjeva ta izjava, znači li to da se mi automatski odričemo i našeg mogućeg nasljedstva nad nekom njegovom imovinom, i jeli uopće moguće da nam ustupi svoj dio kuće na taj način? Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija