Jump to content

Belineo

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Belineo objavio

  1. Tko je ovlašten i u kojem roku osporavati darovni ugovor?
  2. Da je baka htjela darovati njemu, to bi učinila i prije. U ovoj situaciji se baka smilovala unuku koji joj je smuljao i svoje stanje prikazao kao jako teško, a nije bila svjesna što taj njezin čin znači za daljnji život svih članova obitelji pa i njezin. Da li tu ima osnove za ništetnost?
  3. Hvala G-man. Znam da baka ima pravo raspolagati svojom imovinom i nije mi do imovine, nego do mirnog života, što će u ovoj situaciji biti jako teško. Bakina sposobnost rasuđivanja je narušena. Ima 80 godina i sve češće se gubi, ali čujem da je teško naknadno dokazati da u tom trenutku nije bila svjesna što svojim potpisom čini. Uvjeren sam da nije svjesna da štiteći takvog unuka narušava miran život ostalih članova obitelji, a unuk se na sve načine trudi zagorčati život ostalih.
  4. Kuća u kojoj živimo je suvlasništvo mene u 3/4 i majke u 1/4. Sin koji stalno radi probleme (više puta osuđivan za nasilje u obitelji, inače bakin miljenik) zamoljen da napusti kuću, što isti i čini, ali potajno nagovori baku da mu daruje svoj dio igrajući na njezine osjećaje da je izbačen na ulicu i da nema gdje biti pa mu baka kod javnog bilježnika daruje svoj dio. Kako taj ugovor proglasiti ništavnim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija