Jump to content

luka p

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je luka p objavio

  1. luka p

    posjednik

    A neznam.znam samo da je on govorio meni je mater sve prepisala i sestre.posli babine smrti sam skuzio da se opet sve babino djeli na cjelu obitelj.tek kad je rodak rekao da je na katastru sve moje onda sam trazio povijest upisa u katastru.i tu su mi prikazali te ugovore. Ažurirano Znaci one nisu na sudu nista htjele reci o tom.i sad ispada da je trebalo sve biti moje ali to nije provedeno u sud.
  2. luka p

    posjednik

    što je najgore ti ljudi su to sve darovali mom ocu ali nije upisano u sud, sad neznam da li je kasno za neki sudski postupak da se to upiše,postoje darovni ugovori ali upisani samo u katastar.
  3. luka p

    posjednik

    Pozdrav,zanima me dali ja kao 100% posjednik tj posjednik na cijelo i suvlasnik nečega mogu zabraniti ostalim suvlasnicima korištenje,seoske kuće,zemlje,oranice..... ako mogu zanima me kako, sudski ili
  4. Problem je što je to bilo prije par godina a za darovni ugovor od bake i te darovne rukom pisane od te 2 tetke sam tek nedavno iskopao, Naravno one nisu ništa govorile jer su skužile poslje bakine smrti da nije upisano u z.k. i da opet imaju dio vlasništva. tako da neznam koji je rok za poduzimanje nečeg,i da li je sad kasno za takve postupke.
  5. Prvo pozdrav svima i nadam se da će te mi pomoći bar malo. Evo ovako Nakon smrti mog djeda kao nasljednici su proglašeni moja baka, moj otac i 4 njegove sestre.Znaći zemlja se podjelila na 6 ravnopravnih djelova. Dvije tetke su se odrekle svog djela,jedna u korist mog oca(svog brata) a druga u korist svoje majke,dok su moj otac i druge dvije tetke bili maloljetni i nisu mogli ništa nego se prihvatiti tog djela. Znaći sad imamo moj otac 2 djela, njegova majka 2 djela i dvije sestre po 1 dio. Tamo mislim 1998 moja baka je darovala svoja 2 djela mom ocu darovnim ugovorom koji naravno kao ni sve ostalo u ovoj državi nije provedeno u sud u zk. Također moje dvije tetke su darovale mom ocu rukom pisanim darovnim ugovorom sa preslikom osobne iskaznice a druga sa preslikom putovnice jer živi van države. Poslje smrti mog oca ,i poslje ostavinske rasprave smo mislili da je sve sada naše,tj moje i bratovo,da bi nešto kraće od godinu dana umrla baka i na njenoj ostavinskoj koje nije ni trebalo biti opet ona njena 2 djela se daju cijeloj obitelji. Naravno mi nismo ni znali da to sve nije upisano u sud u zk, dok nedavno nismo tražili povijest upisa u katastar, tamo nam ljepo sve daju,ugovor bakin i rukom pisan od mojih tetki, naravno sad kad je kasno za išta. Uglavnom ja i brat smo poslije oca upisani kao posjednici za cijelo na katastru ali sad imamo problem taj što tetke su na sudu upisane na svaka svoj 1 dio a ona 2 od bake su podjeljena na cijelu obitelj jer nisu bili upisani u zk. E sad mene zanima da li se nama uopće isplati dignuti tužbu protiv svih i dali imamo ikakve šanse sa tim ugovorima o darovanju vratiti zemlju u svoje vlasništvo. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija