Jump to content

john_doe

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je john_doe objavio

  1. Isprike na krivom izrazu. Ne baratam baš najbolje pravnim terminima. Uglavnom, shvatili ste da je dijete kod nje. Zanimalo me je samo dali imam kave šanse dobiti dijete jer poznavajući naše sudstvo i to da se dijete jako teško daje ocu a ne majci... Naš razvod je bio sporazuman i dogovorili smo se da će dijete ići njoj, što je sud prihvatio. Nisam mislio da će ga tako maltretirati pa mi polako već dosta toga. Hvala puno na odgovoru!
  2. Zaboravih napisati. Ona je prije udaje bila zaposlena. Dala je otkaz kad je selila. Nedavno se zaposlila tamo gdje je bila i sada je i tamo dala otkaz i trenutno je bez ikakvih primanja.
  3. Poštovanje! Situacija je slijedeća. Imam školsko dijete koje je povjereno na skrb majci. Rastali smo se sporazmno. Uredno plaćam alimentaciju. Ponovno sam se oženio i dobio dijete i u ovom braku. Kod mene sve ok i sve štima. Problem je bivša. Kad je čula da sam se oženio i ona se naprasno udala za nekog tipa i odselila nekoliko stotina kilometara od kuće. Nakon samo nekoliko mjeseci poznavanja njega, dijete ga je zvalo tata Mislim da ga nije znala dulje od 6 mjeseci kad se udala ali to je sada nevažno. Problem je što je ona otišla tamo, upisala ga tamo u školu i sada nakoh godinu dana ona se vratila kod roditelja. Opet prebacivanje u drugu školu, seljenje, promjena prijatelja, škole... E sad... nakon što je nekih tjedan dana bila kod roditelja, preselila sve stvari, ona bi se opet vratila njemu! Meni je već pun kufer toga da dijete ne zna kamo pripada i gdje mu je dom! Imam li ja kakve šanse s obzirom na to maltretiranje malca tražiti ga sebi?
  4. Poštovanje! Iz prvog braka imam dijete za koje uredno svaki mjesec bivšoj plaćam 1000 kuna na tekući račun. Tako piše u brakorazvodnom rješenju. U ovom braku imam dijete sa posebnim potrebama i na dvije godine sam dobio rješenje za njegu djeteta. Kako će moja primanja sada sa 4000 pasti na 2000 kuna, postoji li mogućnost da centar za socijalnu skrb donese neko privremeno rješenje o smanjenju alimentacije ili ću morati na sud? Jasno mi je da ja trebam i moram plaćati za dijete iz prvog braka ali ne mogu drugo dijete zato zakinuti za njegove potrebe. Pogotovo što je to dijete sa posebnim potrebama. Što mislite kakve su mi šanse i što bi trebao učiniti? Zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija