Jump to content

HSUCIC

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je HSUCIC objavio

  1. Poštovanje, naime u problemu sam sa određenom bankom.Tijekom dva mjeseca primao sam i slao dosta novaca na jedan strani portal i bilo je puno transakcija. Novac je iskljucivo uplacen i isplacen na kunski ziro racun.Nakon mjesec i pol dana poceo sam viđati minus na tom računu,na njemu inače nemogu u minus. Nakon kontakta banke kažu mi da je njihovom greškom kroz jedan mjesec meni svaka uplata na taj račun bila poduplana,tj. sjela dva puta. I sada su počeli bilo kakvu uplatu vidljivu na taj račun uzimati taj novac.Ja sam ih nazvao i rekli su mi cifru koja ledi krv u zilama i ja ne vjerujem da mi je ikada sjelo nešto više nego što je trebalo. Imaju li oni to pravo?Meni taj portal kaže kako oni sve novce koje su isplatili i jesu isplatili i s njihove strane nema nikakve preplate. Znači da je banka meni uplacivala uvijek duplo.Što da ja radim sada sa ogromnim dugom za koji nisam znao,i nebi da nisam pratio stanje na racunu da odjednom ide u minus koji ne moze postojati na tom racunu. Ima li tu osnove za kakvu tužbu? Hvala na svakom savjetu.
  2. Očito on ima neki stariji zakon o radu uglavnom pozvao se na članak 122. st.2: -(1) U slučaju redovitog otkaza otkazni rok je najmanje:2) mjesec dana, ako je radnik u radnom odnosu kod istog poslodavca proveo neprekidno jednu godinu Znači ja nemam nikakve obaveze bez obzira što sam u firmi neprekidno 1 godinu i 3 mjeseca na određenim ugovorima (3-6-6) odrađivati otkazni rok?
  3. Poštovanje, počeo sam raditi u jednoj firmi sa datumom 01.10.2015 te sam dobio ugovor na određeno u trajanju od 3mj. Nakon toga isti mi je produljen za 6 mjeseci,te ponovno za 6 mjeseci zaključno sa datumom 31.12.2016. Pronalaskom novog posla obavijestio sam direktora o tome da neću produžiti ugovor nakon isteka nakon čega se on pozvao na odradu otkaznog roka od 1mj. Kako može postojati otkazni rok ako moj ugovor o radu istekne? Da li sam ja dužan po zakonu odraditi taj otkazni rok ili ne? Nakon moje nezadovoljnosti on se pozvao na članak 114,stavak dva iz zakona o radu međutim neznam kako to vrijedi za ovaj slučaj. Unaprijed hvala na bilo kakvim informacijama, Hrvoje
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija