Jump to content

Leona19

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Leona19 objavio

  1. Postovani,

    banka je dug prodala Eos Matrixu, sada oni potrazuju da im se mjesecno uplacuje 1000 kn na njihov racun, prijetnjom da ce doci plijeniti po kuci ako se dug ne bude uplacivao. Imam ovrhu u Fini za druge dugove za koje mu uzimaju 1450 kn mjesecno koliko je po zakonu dopusteno.

    Zanima me da li Eos Matrix ima pravo potrazvati dug da mu se direktno uplacuje posto vec imam duga i uredno ga otplacujem.

    Kada bih njima uplacivao ne bih imao sredstava da prezivim i uredno rezije kucne placam.

    Hvala na odgovoru!

    Pozdrav

  2. Poštovani,odmah isprike ako pitanje nije postavljeno na pravo mjesto,  nadam se da sam pogodila temu.

    Dakle, trebam primiti zadnju mirovinu od pokojnog oca. Pošto nemam tekući račun, u mirovinskom su mi rekli da ga moram napraviti. Ali pošto je moj suprug pod ovrhom(s tim da mu Fina uredno odbija 1/4 mirovine) i ja imam punomoć, zanima me da li bi meni Fina oduzela uplatu očeve mirovine i naplatila suprugov dug.

    Hvala

     

  3. Poštovanje,

    Jučer sam išla na Finu provjeriti šta mi je to stiglo na adresu, da mi je ovrha obustavljena (kasne godinu i pol dana sa obavijesti tom inače) znači u 4mj.2020 mi je to obustavljeno, i onda su me opet blokirali nakon godinu dana.

    Odblokirali su me bili zato što nisam imala primanja, niti sam bila zaposlena 3 god. Ali su me opet blokirali i digli ovrhu istu ali pod različitim brojem.

    Oprostite, malo sam se spetljala, nadam se da ću uspjeti objasniti.

    Znači, službenik u Fini mi je rekao da ta ovrha iz 2009 (dug prema državi, 9300€), je podignuta još dva puta pod drugim brojem, i ovako mi je rekao-" nisam siguran koliko je to legalno da se za istu ovrhu imaju tri različita broja ovrhe, nisam ovlašten da vam dajem pravne savjete pa ću vam  sada ispisati na papiric brojeve tih ovrha, onda odite u sobu 204 i neka vam isprintaju te ovrhe i tražite pravni savjet dali je to legalno".

    Pa evo , ako mi ima tko reći dali je to legalno i šta da radim sada.

    Hvala :)

  4. prije 1 sat , frenki zg je napisao:

    Možete.
    Samo vodite računa da vas stavi na ,,karton,, deponiranih potpisa u banci, da možete vršiti plaćanja.
    Sa knjigovođom vidite, koje punomoći vam mora dati, da ne ometano možete raditi u njegovom odsustvu.

    Puno hvala, baš ste me sad usrećili 😃

    Pozdrav

  5. Poštovani,

    Otvorila bi paušalni obrt ali ne mogu jer sam blokirana. Radim jedan posao i tako pomalo otplaćujem tu ovrhu ( prodajem second hand odjeću) ali bi htjela to nekako legalizirati. Firmu znam da mogu otvoriti, međutim ne isplati mi se jer su mi davanja u visini otprilike koliko bi mjesečno zaradila i onda mi opet ne bi ostalo za vraćanje ovrhe.

    Pitanje je dakle dali bi mogao moj suprug otvoriti paušalni obrt, a ja da radim sve, samo da bude na njegovo ime. On je pomorac u međunarodnoj plovidbi inače. Doma je otprilike 5mj u godini, ostalo na brodu. Nadam se da sam uspjela objasniti.

    Hvala 😊

  6. Molim pomoc ako tko zna. Situacija je dakle ovakva, dobila sam 2010 g. da moram vratiti drzavi 9300 eura za imovinsku korist ( koju naravno nisam ucinila ), nisam placala nista,  2016 mi sjeda ovrha i blokirana sam do ove godine kada su me deblokirali jer nisam tri godine imala nikakva primanja niti sam bila u radnom odnosu. Dakle, sada sam deblokirana pa me zanima koji je minimalan iznos koji bi morala uplacivati da mi ne bi opet sjela ovrha, ja sam mislila uplacivati simbolicnih 100-200kn mjesecno. 

    Hvala

  7. Postovanje,

    Imam ovrhu od 9300 eura , blokiran racun. Ovrha je nastala tako sto sam 2009 god. dobila kaznu zatvora od godinu dana i novcanu kaznu od 9300 eura. Kaznu zatvora sam izvrsila ali novcanu kaznu nisam uspjela platiti, te mi je prije 3mj i sjela ovrha. Sad me zanima mogu li ja opet zavrsiti u zatvoru radi ne placanja te ovrhe, posto se ne nazire ni u buducnosti da platim to, nezaposlena sam, trudna, i trebam roditi u 1mj.. mozete li mi dati neki savjet sto da napravim. Hvala

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija