Jump to content

kupac 2

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da skratim, želim reći najviše me brine stupanje u posjed jer mislim da što se tiče suda da je slučaj čist i papirnato dobro odrađen (ugovor, predugovor). Znam da ću se očito načekati. Stvar je u tome da mi se kuća stvarno sviđa i da mi je to prva nekretnina pa sam oslobođena dijela poreza. i koliko god mi je problem što ću pravdu čekati i tražiti na sudu, više mi muka od traženja i gledanja kuća, provjera i ishodovanja papira, stajanju u redovima i obilaženja raznih institucija, a posebno xy odlazaka u banku i čekanja u istoj; =trome administracije. Ne mogu zamisliti da još jednom prolazim kroz sve to.
  2. @G-man mislite li na druge opcije; prihvatiti raskid ugovora, tužiti za nastale troškove, ovrha, dražba... U ugovoru je navedeno da ukoliko kupac ne preda nekretninu u posjed danom isplate za svaki 30 dana plaća penale. Raskidom ugovora ostala bez toga i da(ako dođe do dražbe) netko dr može isto kupiti kuću koju želim - tog se bojim.(ako sam dobro shvatila) Prodavatelj ne razumije ili ne želi shvatiti kolike sam troškove imala (solemnizacija, procjena, poveće životno osiguranje, razni papiri njihovo vađenje i dani hodanja zbog istih, kamate). Kad sam donijela potvrdu o isplati rekao je da će vratiti te novce, a kaparu kad skupi jer mora platiti režije. Daljnji razgovor je odbio (zalupio vrata).
  3. Iscrpila sam sve načine dogovora s prodavateljem. Jednostavno ne želi potpisati tabularnu, odnosno štoviše više ne želi ni pričati o kući i prodaji. Idući tjedan idem kod odvjetnika. Koliko sam shvatila slučaj je čist, uz važeći ugovor i potvrdu o isplati ne bi trebalo biti previše problema oko tabularne. Sad me zanima idući korak. Kad se riješi tabularna ostaje mi pitanja stupanja u posjed. Naime prodavatelj živi u toj kući, a odustao je od kupnje stana u koji je trebao preseliti. Drugim riječima mislim da neće htjeti izaći iz kuće. U ugovoru piše da na dan isplate stupamo u posjed. Isplata je bila prije tjedan dana. Kako najbrže/najlakše/najbezbolnije stupiti u posjed?
  4. Došlo je do razvrgavanja suvlasništva jer tek sad se javila potreba za korištenjem placeva, a kod ostavine se nisu dogovorili kome što ide. Nekretnina se smatra predmetom oporezivanja u smislu čl.4 Zakona o porezu na promet nekretnina. Navedeno je porezno rješenje na temelju čl.14 st.1. točke 3. Zakona o poreznoj upravi i čl. 85 st.1. Općeg poreznog zakona po stopi 5%
  5. Prijavu poreza nismo podnijeli jer nismo promijenili osobne, odnosno nismo prijavili boravište za što nam opet treba tabularna i uknjižba ili normalan prodavatelj da se prijavimo na tu adresu. Odnosno nemamo sve dokumente za prijavu poreza. Uknjižbu smo napravili prošli tjedan kad je prodavatelj počeo izmišljati. Hvala na pomoći Ja još dolazim sebi. Nakon toliko papira, letanja i potrošenog vremena i novaca sad na kraju, par dana prije isplate prodavatelj krene izmišljati! Prvo odlazi iz Hr pa daruje kuću pa ostaje u kući pa ne može vratiti kaparu.
  6. Potpisala sam obavezni prekršajni nalog i alko-test. Ažurirano tj platila 650kn na licu mjesta umjesto 1300kn - prekršajni nalog
  7. Pretpostavljam da je ovo čl. 241 st.4 pisalo negdje na prekršajnom nalogu koji sam trebala detaljnije proučit? [quote=G
  8. S obzirom da nemam iskustva, reći ću da se na pogreškama uči, a ja sam svoju debelo platila. Htjela sam izbjeći veću kaznu i uštedjeti, a sad je i meni jasno da je bolje da nisam platila!
  9. Ako se krene komplicirati mislim uzeti odvjetnika. Čini mi se da prodavatelj nije svjestan svih troškova kod odustajanja i da me želi zavlačiti i izbjegavati potpisivanje tabularne do NG jer na predugovoru piše da može odustati ako se ugovor ne sklopi do NG. Brine me jer će njemu sutra sjesti novci, a on se pravi lud. Opet s druge strane ugovor je potpisan u 11mj. Meni fali samo tabulara. Znači angažiram odvjetnika da pošalje dopis za potpisivanje tablarne?
  10. Naslijedila sam neku zemlju. Ostavina je bila prije 15g. iza dide i bake. Ta zemlja se dijeli na 4 njihove djece od kojih 2 nisu živi pa na njihove unuke od ovih dvoje pokojnika. Prije tri mjeseca sve stranke su se dogovorile što će kome konkretno dopasti pa smo to sproveli u djelo. Neugodno smo se iznenadili kad smo dobili da moramo platiti porez jer to je nasljedstvo. Mislili smo da se na nasljedstvo ne plaća porez. Može li mi netko to potvrditi ili poreći. Otišli smo mi pitati u poreznu, ali svatko je dobio različite i nepotpune informacije. Uglavnom zbunjeni smo.
  11. Zanima me mogućnost žalbe za prometni prekršaj u vožnji uskom cestom okrznli smo se retrovizorima. Gđi je trebalo dobrih 500m da uopće stane. Kad sam došla do nje da se dogovorimo. Inzistirala je da sam ja kriva. POzvali smo policiju. Staklo od retrovizora se nalazi na mojoj traci i BTW gđa se nije dalo čekati policiju pa je zamalo otišla. Ja, budala ju upozorila da je bolje da ih pričekamo. Policija kaže da ne može utvrditi tko je kriv i nude nam da platimo na licu mjesta 650kn. Kako bih izbjegla veće troškove plaćam. Znam da je to rekla-kazala, ali poslije saznajem da ta gđa često ide tom uskom cestom jer tu živi i da je već imala takvih nezgoda. Ja znam da je ona prešla na moju stranu, ali kako to dokazati? I mogu li se žaliti na plaćeni 650kn jer se stvarno ne osjećam krivom i treba mi svaka kuna. Hvala!
  12. MOLIM POMOĆ, HITNO! U postupku sam kupnje kuće. U 8.mj. smo potpisali predugovor u kojem je zabilježena predaja kapare i da prodavatelj jamči da su papir kuće uredni. Rok za sklapanje ugovora je kraj 2016. Krenuli smo rješavati papire i kredit. Sve se dosta oteglo. Što zbog papira i administracije oko kredita, što jer kuća ipak nije odgovarala projektu. Procjena kuće nije prošla zbog ne slaganja građevinske dozvole i stanja, kuća je metar šira, a nije pokrenuta legalizacija. Tu mi stavljamo drugu nekretninu pod hipoteku (ta druga nekretnina nije naša, ali imamo dobru rodbinu koja nam je izašla u susret) i napokon je odobren kredit. U 11.mj. smo potpisali ugovor o kupoprodaji bez tabularne jer smo čekali isplatu. Sutra banka treba isplatiti novac na račun prodavatelja i tu nastaju problemi. Kad sam najavila prodavatelju da će uskoro biti isplata i da ovaj tjedan idemo potpisati tabularnu počeo se izmotavati da neće biti kući do Nove godine da bi na kraju rekao da će kuću nekom darovati te da odustaje od prodaje i da to njemu predugo traje i što sve ne. Kad sam spomenula da će mi morati vratiti kaparu kaže nema novaca potrošio je da popravi prozor na kući. Da ne spominjem sve ostale troškove javnog bilježnika, raznih potvrda i papira, osiguranja koje sam morala potpisati i platiti zbog kredita, solemnizaciju, procjenu i sl. S obzirom da mi je to prva nekretnina ne moram ni spominjati da mi gori pod petama da se potpise ta tabularna prije Nove godine. Moje pitanje: Što sad da prvo učinim? Ne želim odustati od kupnje kuće. A čini mi se da su ga neki njegovi rođaci nagovorili da njima prepiše kuću jer nam je spominjao da su i prije to pokušavali. Molim pomoć
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija