Jump to content

zvonko111

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pismeno ne. Sa svjedocima onda ne bih riskirao. Pomirit ću se i sa ovim.. Tako je, kako je... Hvala G-man.
  2. Sad sam upravo pročitao da je na javnim površinama fotografiranje u redu?
  3. Ne znam što bih uopće i razmotrio kao dokaze. Mogu drugi ljudi reći da sam bio određeni dan na tom poslu..
  4. Izvan kuće. Ažurirano Šetao sam sam. Nisam ništa radio..
  5. Poslodavac mi nije uplatio nekoliko odrađenih poslova na žiro račun. Poslovi su u kategoriji promidžbe. Nije potpisan nikakav ugovor.
  6. Što učiniti kada te netko neovlašteno, tj. nedopušteno fotografira mobitelom?
  7. Čitao sam da u roku od 15-30 dana treba prijaviti sudu za stečajne postupke,ali već je prošlo skoro 2 mj. Da li će mi priznati na sudu prijavu, tj. trg.sud je cca prije 2mj. otvorio i istovremeno zaključio skraćeni stečajni postupak nad dužnikom (poslodavcem). A , ako ne ,gdje dalje ići?
  8. Što se tiče pitanja da li poslodavac uopće postoji.. Saznao sam da poslodavac iznajmljuje prostor, tj. mjesto gdje sam bio radio. Sretna Nova god. G-man!
  9. U stečaju su na sudskom reg. na Internetu, a sad da li firma stvarno radi ,ne znam. Gdje prijaviti potraživanja u postupku stečaja? Ako mislite na trg. sud. Nisam prijavio.
  10. Pozdrav. Dakle, prije nekih god. dana sklopio sam ugovor o radu na neodređeno vrijeme, (nepuno radno vrijeme). Radio sam manje od god. dana. Zadnja 2 mjeseca rada poslodavac mi nije isplatio dvije ugovorene plaće. Dao sam izvanredni otkaz ugovora o radu. NIsu me odjavili sa zdravstvenog i mirovinskog u vremenskom roku. Sve to je prijavljeno u inspektoratu rada. Prošlo je skoro god. dana. ,niti sam dobio niti jednu kunu na tekući račun od zakašnjelih plaća niti dokumente obračuna plaća za zadanja 2 mj. Nitko nije izašao na teren od inspektora. Na sudskom registru preko Interneta piše da su u stečaju. Zbog poslodavaca ne mogu dobiti niti honorare od nekih drugih poslova koje sam radio u međuvremenu, dok sam bio zaposlen u toj firmi. Kažu referenti porezne da mi oni moraju prvo sve isplatiti. Nakon tog otišao sam agenciji za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja. Nisam mogao ništa napraviti , niti tamo , jer su mi rekli da moram pogledat na trg. sudu da li su oni zaista brisani ( da to pogledam na oglasnoj ploči?!!!) . Pa tko je tu lud? Nakon svega toga otišao sam i u ured pučke pravobraniteljice, naravno da me nije ona primila nego njezina pravnica, za pitanja radničkih prava, na pitanje zašto ne mogu pričati s pravobraniteljicom. Jedna od zaposlenica je rekla da nje nema i da po protokolu se i inače priča s pravnicima ,tj. zaposlenicima tamo. Kažem dobro, kažem pravnici sve ovo prethodno napisano . Kaže da će se možda razmotriti ovaj moj slučaj, da o tome odlučuje ured?! Konačno , gledala je na sudskom registru preko Interneta što je s firmom gdje sam radio. Na trg. sudu koji je u drugom gradu gdje sam radio, otvorio je isti dan i istovremeno zaključio skraćeni stečajni postupak nad dužnikom. Na kraju ove sage , pitao sam ju što dalje, ona kaže da probam na trg. sud, jer ona tu više ništa ne može , ona se ne bavi pravosuđem! Pozdrav.
  11. Morati ću se pomiriti s tim. Hvala na odgovoru. Pozdrav.
  12. DObar dan. Nisam bio siguran da li da postavim pitanje pod kategoriju "ostala pravna pitanja ili obvezno pravo , pa ću ovdje. Uglavnom, imao sam ozbiljnu ozljedu zgloba prije više od 10 god. koju sam zadobio na turniru borilačkih vještina. Na sudjelovanju u turniru bio sam maloljetan. Nisam potpisivao nikakav formular da odgovaram za moguće posljedice pri sudjelovanju, roditelji nisu također ništa potpisivali, niti nam je bilo ništa dano za potpisati koliko se ja sjećam. Ozljedu još uvijek imam. I imam potvrdu da sam bio na turniru. Da li se što može učiniti? Lp.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija