Jump to content

estera26

Korisnik
  • Broj objava

    40
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Može li se i ako da, koji je pravni put, za fizičko brisanje Uknjižbe brisanja uknjižbe založnog prava. Brisanja na način da nije vidljivo ni u povjesti ZK uloška.
  2. Ah, stalno neka prepucavanja na štetu nas suvlasnika. Odnjet ću samo sa mojim potpisom pa ću objaviti reakciju. Hvala na diskusiji.
  3. Dopis kaže, sastavio ga u mohe ime upravitelj, molim da mi se na moj rn isplati šteta priznata od osiguranja. Primitkom navedenog nema potraživanja prema upravitelju, zgradi i osiguravatelju. Moj potpis i potpis predstavnika stanara
  4. U stanu sam imala štetu. Curenje radijatora i dizanje parketa. GSKG je poslao covjeka koji je napravio troškovnik u iznosu od 10.000 kn. Osiguranje pristaje isplatiti 7.000 kn. Pristajem na isplatu od 7.000 kn na moj račun i popravak štete u vlastitoj režiji a ne od izvođača kojeg predlaže GSKG. Poslali su mi dopis kojim će mi sredstva uplatiti na moj račun ali traže i potpis predstavnika stanara. On smatra da s time nema ništa, da je to moj odnos sa GSKG i ne želi potpisati. Šta da ja radim.
  5. Mama mojeg kuma ima 2. djece i 4. unučadi. Napisala je oporuku kojom nekretnine ostavlja unučadi pri čemu djecu preskače. Moj kum, a njezin sin s time se ne slaže i to joj je puno puta rekao ali uzalud. Sad je umrla. Mama je zadnje godine živjela kod kćeri ,asestre moga kuma, i sestra se sa maminom odlukom slaže ali mu ne želi reći detalje. On je sa svojom djecom u dobrim odnosima, kao što je bio i sa mamom ali želi da se poštuje nasljedni red. Šta mu je učiniti i ima li kakva prava.
  6. Odluku vidim na e građani. Dostavila bi vam ali ne znam gdje je vidim Vaš pp
  7. ZK odjel rješio Na temelju prijedloga za osiguranje a nikakvu Odluku još nisam dobila.
  8. B2 Kapital je preuzeo dug po 2. Amex kartice. Plaćano je mjesečno po karticama 400 i 500 kuna. U sijecnju o.g. B2 Kapital reaktivirao je ovrhu Pbz i sada se mjesečno obustavlja 4.100 kn. Prva ovrha će biti plaćena do rujna u cjelosti i odmah se nastavlja druga. Drugih ovrha nema. Ukupan dug 31.05.21 iznosio je 130.000 kn. Danas je došlo Rješenje kojim se na nekretnini zabilježuje pokretanje postupka radi donošenja rješenja o osiguranju. Što to znači? Mogu li se žaliti i kome i kako? Molim za pomoć, svaka informacija poželjna i unaprijed hvala.
  9. Radim fasadu na kući na koju se naslanja susjedna kuća. S obzirom da na tom području nema nikakve zabrane za izvođenje radova u turističkoj sezoni može li me susjed prijaviti komunalnom redaru za ometanje posjeda i u kojem slučaju.
  10. Živim u zgradi koja ima 30 suvlasnika. Za svaki problem suvlasnica nas upućuje da to sami rješavamo. Npr. Prijatelji podstanara jedne suvlasnice razbili su ulazna vrata. Obavještena je predstavnica stanara. Ona ne zeli kontaktirati suvlasnicu nego kaže zovite je sami. Je li njena obveza da kontaktira suvlasnika ili svako od nas to treba i smije napraviti.
  11. Moja prijateljica je prij 3 godine podigla stambeni kredit za adaptaciju kuće na koju je banka stavila hipoteku. Međutim kuću je srušila i napravila potpuno novu o čemu banku nije obavijestila.Sad joj prvi susjed, zbog narušenih odnosa, prijeti da će je prijaviti banci za nenamjensko korištenje kredita. Može li to imati posljedica kao npr. otkaz kredita od strane banke, s obzirom da banka ima procjenu za hipoteku na kući koja više ne postoji a ova ne nalikuje staroj.
  12. Radim krov na kući za odmor. Kuću smo digli 60 cm.ogradu na terasi nismo dirali. Kuća je izgrađena prije 45 godina. Susje je kuću koja se naslanja n nasu sagradio prije 10 godina. Pogled sa naše terase se nije mjenhao. Isti je danas u prije 45 g. Susje trazi da na terasi dignemo ogradu jer bi naši pogledi s naše terase smetali njegovim gostima. Nitko ne gleda njegove goste a taj pogled mu nije bio upitan kad je gradio kuću. Naša terasa je 3 metra iznad tog dvorišta sa bazenom.
  13. Može li Agencija ponovno pokrenuti ovrhu temeljem Sudske Presude u korist banke od koje je dug otkupila. Presude kojom ne raspolaže već se poziva da se Presuda nalazi u Arhivi Fine .
  14. B2 kapital je prije nekoliko godina od PBZ otkupio potraživanje koje je bilo pod ovrhom i u Fini čekalo red naplate. B2 kapitalu je redovno mjesečno uplaćivan dogovoreni iznos. PBZ je ovrhu tada skinuo i više nije bila aktivna. Danas stiže obavijest fine po ovrsi iz 2013.godine koju je PBZ povukao i koja je bila Sudsko rješenje u korist PBZ. B2 kapital ih obavještava,bez ikakve dokumentacije da je otkupio potraživanje od PBZ i da postupe po ovrsi iz 2013. Nikakav javni bilježnik, nikakvo Rješenje i nikakva obavijest meni kao dužniku. Dug se mora platiti ali koliki. B2kapital mi dostavlja na moj zahtjev iznos duga i do sada izvršene uplate iz njihovih knjiga. Taj iznos je upola manji od onoga za koji me sada tereti Fina. Znači dug kod b2 kapitala je npr. 10.00 kn a kod Fine 20.000 kuna. Šta sad? Kome se žaliti? Je li Fina smjela reaktivirati Ovrhu sa PBZ koji ju je zatvorio i koja više nije bila u redu naplate na B2 kapital?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija