Jump to content

estera26

Korisnik
 • Broj objava

  25
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O estera26

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Hvala svima na odgovorima.
 2. Moj pokojni otac, dobio je jednu ruševnu nekretninu od svoje tete i njezine djece bez ikakvih uvjeta. Darovni ugovor je ovjeren na Općinskom sudu u Zagrebu 22.5.1973 godine. U međuvremenu je došlo do nekih nesuglasica između mojega oca i tete i darovatelji Tužbom Općinskom sudu iz Cikvenice traže da im se darovana nekretnina vrati. Rješenjem Općinskog suda u Crikvenici od 19.2.1979. godine tužba se odbija s obrazloženjem neosnovanosti. Rješenje je pravomoćno i nalazi se na Sudu u Crikvenici. Nažalost, ništa vezano uz ovu nekretninu moj otac poslije toga nije učinio. Nekretnina nikada nije upisana na njega u Gruntovnici i Katastru. Darovatelji su u međuvremenu umrli a njihovi nasljednici osporavaju vlasništvo moga oca jer nisu informirani. Na navedenoj čestici sada su upisana 32 suvlasnika.Što je meni sada učiniti?
 3. Mora li se Kupoprodajni ugovor iz Knjige položenih ugovora registrirati u Katastru i kako? Zgrada nije etažirana.
 4. Sestra, majka i ja suvlasnici smo nekretnine, mama 4/6 a sestra i ja po svaka 1/6. Mama živi kod sestre, jer sestra ima uvjete za to i plaća sestri 2000 kn mjesecno. Sestra i mama su u mamin i naš stan smjestile maminu kćer bez da su mene tražile suglasnost. Necakinja u tom stanu živi već petu godinu. Mama je stara ali nije dementna, napisala je Oporuku u kojoj svoj dio stana,4/6 ne ostavlja meni i sestri nego svojim unukama. Sestra i ja imamo po jedno dijete. Nisam u svađi ni sa mamom ni sa sestrom i ne znam razlog zašto nas razbaštinjuje. Ima li to kakve veze s mojom necakinjom koja stan koristi 5 godina i imala li ona kakva zakonska stečena prava. Molim savjete.
 5. U podrumu kuce moga svekra nalazi se bunar tkz.živa voda. Prije 50 godina vodu su koristile još tri obitelji I da bi došli do te vode koristili su putić na svekrovoj parceli. Mjesto Ima vodovod od 1965 godine I taj bunar nitko ne koristi. Ali prije par dan dolazi susjed koji je nasljednik jedne od tih obitelji I izrazava namjeru da koristi tu vodu. Ne znam u koju svrhu. Mozda zaljevanje vrta. Ima li on pravo I što mi da radimo jer je bunar u našoj kući I nitko ga osim nas povremeno ne očisti.
 6. Moja prijateljica živi u drugoj državi.Ima hrvatsko državljanstvo.Ima mirovinu. Dugogodišnji prijatelj,nikakav ljubavnik, koji je trenutno u domu u Zagrebu, ponudio joj je brak kako bi ga mogla naslijediti njegou imovinu i eventualno obiteljsku mirovinu. Navedeni je udovac i djece neme ali ima daljnju rodbinu. Ima li tu kakvih zakonskih prepreka i koliko najmanje taj brak treba trajati da bi imala pravo na nasljedstvo.
 7. Izlaskom iz ovrhe, deblokadom računa, plaća već 2 mjeseca sjeda dijelom na redovni dijelom na zaštićeni račun. Tko treba zatvoriti zaštićeni račun?
 8. PBZ je prodala dug B2 Kapitalu. B2 kapital je sjeo na placu.Temeljem čega on može sjesti na plaću?
 9. 29.5. 2018. imat ću 64.godine života I 42.godine radnog staža.Čula sam da je za mene povoljnije da odem u mirovinu prije 64.rođendana. Zna li netko je li to točno?
 10. Imam parcelu na kojoj je upisano nekoliko suvlasnika koji to u biti nisu.Koji su koraci da tu parcelu prenesem na sebe. Postoji li neki obrazac tužbe ili se to moze rijesiti na neki drugi nacin.Upisanisuvlasnici priznaju da je parcela moja.
 11. Moj suprug je umro 3 mjeseca prije svoga oca. Imovinu iza pokojnog oca, moga svekra, nasljeđuje moja šogorica i moj sin svaki u polovici dijela. Svekar je imao u vlasništvu i veliki stan,( koji nije ušao u ostavinu) u kojem je živio sa svojom pokojnom suprugom i kćerkom koja se nije udavala. Stan je moj svekar prije nekoliko godina darovao svojoj kćeri a da moj suprug o tome nije imao pojma ali i da je znao ne bi to osporavao jer je ona živjela s njima i bila praktički zajedničko kućanstvo a sa sestrom je zaista imao i lijepi odnos.Vjerovao joj je svaku riječ. Moj sin je na raspravi bio zatečen saznanjem da stan nije predmet ostavine ali nije reagirao jer je šogorica rekla da je to riješeno davno prije. Javna bilježnica nije ništa komentirala niti sugerirala. Igrom slučaja šogorica i ja smo nedavno, nakon 2 godine od smrti , raspremale spavaću sobu moga svekra,jer je mijenjala drvenariju i čistile ladice od dokumenata i svega drugoga.Na moje zaprepaštenje našle smo i nekoliko ugovora o oročavanju značajnih sredstava koji su realizirani mjesec dana prije smrti svekra. Šogorica je rekla da su to bili njezini novci ali je otac brinuo o svim financijama. Tu je sada kraj priče. S jedne strane beskrajno povjerenje a s druge da tako kažem prevara. Moj sin ne želi kvariti odnose a ja ne mogu vjerovati u kakvoj je zabludi moj suprug živio.I šta sad,ovo sam napisala više da se potužim nego da dobijem neki savjet.
 12. Ne piše ništa. Otići ću u pisarnicu. Hvala.
 13. Od Gradanskog suda u Zagrebu dobivam na e građani poruke, došlo je do promjene u spisu. Ne vidim o kakvim se promjenama radi. To su postupci koji su 2012. povuceni jer je dug bio placen. Kome da se obratim?
 14. Moja majka je umrla prije 3 godine. Između ostaloga imala je nekretninu, starinu na koju je plaćala porez kao na kuću za odmor. Nakon smrti kuću sam nasljedila zajedno sa mojim sestrama. Rješenje smo odmah po ostavini dostavile poreznoj upravi ali do dana današnjega nismo dobile nikakvo porezno rješenje. Šta bi mi trebale napraviti?
×
×
 • Napravi novi...