Jump to content

Tomason

Korisnik
 • Broj objava

  17
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozdrav. Imam situaciju oko koje bi mi trebao jedan savjet stručnjaka ili bar poznavatelja financija i poreza. Cura (ne žena) i ja planiramo kupiti automobil. Stvar je u tome da su novci kod nje na računu , i da mi ga ne može fizički predati jer trenutno nisam "s njom", pa me zanima ako mi te novce prebaci na račun hoću li ja morati platiti nekakav porez na tu sumu novca? Radi se o 20 k kuna? Hvala unaprijed.
 2. I ne bi trebalo biti nikakvih problema oko toga da mi je porezna na zagrebačkoj (boravisnoj) adresi ? Ne znam da li je to povezano i da li oni vide da mi je naprimjer boravišna prijava istekla, a da mi porezna glasi na tu adresu s kojom ja formalno od isteka nemam nikakve veze ?
 3. Isprike jer sam otvorio temu na krivom pdf-u. Tek sad vidim da je pod "državljanstvo" i zamolba modovima da ne brišu (ako je moguće) nego prebace gdje treba.
 4. Pozdrav, imam par pitanja i bio bih vrlo zahvalan ako bi mi netko pomogao. Živim u Zagrebu, dvije godine i imam prijavljeno boravište (kroz koji dan ističe druga prijava boravka od godinu dana). Ovdje radim, i odmah sam nakon prve prijave promijenio poreznu karticu tako da ne bi bilo nekih poreznih zavrzlama, te uredno plaćam te sve namete koje nosi život u glavnom gradu. E sad, pitanje glasi ovako. 1. Ako mi prijava o boravištu ističe sa recimo 15.06 2019-e , imam li neki rok u kojem moram riješiti svoj status, naprimjer 14 dana, kao sa vozačkom i osobnom ili? 2. Da li baš moram nak
 5. @Miroslav6 iskreno ne znam, mislim da je bilo zbog područja posebne državne skrbi. Živio sam u vinkovcima, do prošle godine u 6 mjesecu. Nakon toga selim u Zagreb, gdje sam i prijavio to policiji i napravio poreznu karticu sa trenutnim boravištem.
 6. @Miroslav6 Budem provjerio sve. Ali znate što mi još nije jasno. Konkretno sam radio u MORH-u do 6 mjeseca prošle godine, onda sam prešao u tu agenciju i onda kod tog zadnjeg poslodavca. I sad, za prijašnje godine rada u MORH-u sam uvijek dobivao oko 1400 kn povrata poreza (nekad više nekad manje, ali to je u biti to) . Kako da mi se sada to recimo nije računalo? Ako me razumijete što želim reći. Shvaćam da sam s ovim plaćama koje su bile ispod razine MORHa vjerojatno i manje plaćao i da se tu dogodila možda i ta "pogreška", ali zar nisam u ovih 6 mjeseci rada u MORHu "preplatio" to što su mi
 7. @Miroslav6 hvala lijepo na objašnjenu
 8. @Miroslav6 Provjerio sam i svi ostali iznosi koji su uplaćeni od strane poslodavca se slažu sa ovim kalkulatorom koji ste mi poslali.
 9. Radio sam 3 mjeseca. Kod ovog poslodavca sam počeo raditi negdje početkom 10. mjeseca. U tom mjesecu sam još radio i preko jedne agencije. Da li je 3800 kn netto uopće oporezivo?
 10. Da , potpisao sam ugovor o radu s neto plaćom od 3800 kn. Otišao sam na taj kalkulator i kad upišem svoju neto plaću tamo pokazuje da je ukupni prirez i porez na tu netto plaću 0? Što valjda znači da se nije ni trebalo plaćati. Kako mi je onda u poreznoj zaračunato da se trebalo?
 11. @Miroslav6 Hvala. Zvao sam poreznu. Rečeno mi je ovako. Bivši poslodavac, baš taj koji mi nije dao platne liste nije uplaćivao porez na plaću. Znači, uplaćivano je i zdravstveno i mirovinsko, ali ti porezi i prirezi nisu uplaćivani. Dogovorio sam s tim poslodavcem plaću 3,800 kn. I tih 3800 sam na račun dobio. Jel nije njegova obveza iz moje brutto plaće plaćati sve dadžbine državi? Ako sam u pravu, kome se mogu obratiti za pomoć. NIje stvar novaca, nego principa.Hvala Bogu našao sam puno bolje plaćeni posao i maknuo se odande, ali me zanima što mogu konkretno napraviti. Gospođa u pore
 12. I još nešto, da li se to moze negdje provjeriti? Nekakav broj ili adresa gdje mi mogu dati informacije što su mi točno našli da im moram platiti, to jest što nije uplaćivano?
 13. Pozdrav, imam par pitanja pa ako bi netko bio dobar i vrijedan da odgovori. Na sustav e-gradani mi je stiglo rješenje za povrat poreza gdje piše da sam ja njima dužan cca 400 kn. E sad me zanima kako je to moguće, nisam primio nikakve novce ni stekao ista osim plaće. Radio sam u prošloj godini kod tri poslodavca. Dva su mi dala sve papire (platne liste), dok jedan kod kojeg sam radio 3 mjeseca nije. Je li moguce da on nije uplaćivao doprinose i porez (prijavljen sam bio) i da temeljem toga oni potražuju od mene te novce. I ako je to u pitanju, imate li savjet što da napravim po tom pitan
 14. Da, dobio sam novac i po tom pitanju je sve uredno. Hvala!
×
×
 • Napravi novi...