Jump to content

nb1979

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dakle u siječnju 2018 supruga je imala prometnu nezgodu. I ona i drugi vozač su tvrdili da su prošli kroz zeleno a drugi vozač kroz crveno. Bila je policija koja je uzela iskaze, ali sunidmah rekli da ne mogu niša zaključiti jer je riječ protiv riječi. Čekali smo mjesecima zapisnik i neki dan je supruga išla zvati PU Lučko. Još nisu ništa bili obradili i rekli su joj da zove za par dana. Kad je ponovno nazvala rečeno joj je da se pojavio neki svjedok. Od kad sad to? To je neka muljaža. Mi smo na mjestu nesreće stajali barem 1.5 h jer smo čekali ekipu za očevid. Nikakav svjedok se tada nije javio. Samo je došla cura i neki frend od drugog vozača, kao i ja supruzi. Ja sam još u kvartovskoj grupi na FB stavio poziv ako je netko vidio nešto i nitko se nije javio. Koje su mi sada opcije?
  2. Da i on je stanar zgrade Nije zvana policija Dakle privatna tužba?
  3. Dakle situacija je sljedeća. Prosle godine susjed u zgradi je svojim kamionom uništio nadstrešnicu nad našim ulazom (imamo poseban ulaz). Iako je rekao da će to popraviti već 9 mjeseci to izbjegava. Imali smo desetak razgovora s njim i mi i predstavnik stanara i ništa. Trošak popravka je oko 3000 kn. Zanimala bi me mogućnost i trošak privatne tužbe?
  4. I još on je isplaćen novac tretirao malo kao akontaciju, a malo kao kaparu.
  5. Hm samo mi nismo sklopili ugovor nego je do toga tek trebalo doći. Dakle odustalo se prije sklapanja predugovora.
  6. Da jer nismo uspjeli financijsku konstrukciju dovršiti. Ali nije potpisan predugovor nego samo potvrda i imam njegova pisana i usmena obećanja.
  7. Prije skoro godinu dana planirali smo kupiti stan. S prodavateljem je dogovorena cijena koja se temeljila na davanju većeg iznosa kapare unaprijed. Naš pristup temeljio se na financijskoj konstrukciji na koju smo računali. Prodavatelj je inzistirao na potvrdi dogovora te smo mu dali 2.000 EUR i kod javnog bilježnika ovjerili potvrdu u kojoj navodi da je to kapara, da ćemo potpisati predugovor itd. Međutim nismo uspjeli realizirati financijsku konstrukciju i morali smo odustati od kupovine. U potvrdi nije navedena nikakva odustanina. Prodavatelj je odmah rekao da će nam vratiti novac ali kad proda stan. Međutim to se otegnulo na cijelu godinu. Nekoliko puta smo ga pitali i stalno je tražio još malo strpljenja. Prije mjesec dana smo tražili novac jer smo bili u postupku kupovine stana i trebao nam je taj novac. On je stalno otezao, odgađa i izmotavao se da upravo prodaje stan, pa da je ugovor na solemnizaciji i da se čujemo za par dana kad dobije isplatu. Međutim od tada se više ne javlja. Koje sad imsmo mogućnosti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija