Jump to content

kesonja

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim za savjet što mi je činiti dali tražiti od HZZO-a priznavanje prof.bolesti i imati pravo na 100% bolovanje ili odustati od tog zahtjeva i zadovoljiti se sa 80% koje imam trenutno jer sam duže od 6 mjeseci na bolovanju i ne zna se još koliko ću biti jer me čeka operacija kralježnice i ručnog lakta.Nakon razgovora sa jednim liječnikom medicine rada koji me uvjerava da mi je uzalud se truditi sa zahtjevom i podnositi prijavu hzzo-u jer da nema šanse da mi priznaju to pravo jer da ne mogu dokazati da su moja oštečenja vezana za fizički posao kojega radim nakon dugo godina rada a od istih posljedica obolijevaju i moje radne kolege uglavnom problemi sa kralježnicom.Međutim trenutno znam i ja i moj liječnik opće prakse da su povrede direktna posljedica posla kojega radim.Dali je to stvarno uzaludan trud kako me uvjeravaju i kakva su moja ev.radna prava vezano za invalidnost i buduću mirovinu,kakve beneficije?
  2. Ja sam onomad bio iznenađen ponuđenim iznosom ali nisam se previše bunio.Da istina je da bi po toj logici ispalo 340000kn,jedino da niije 5% puta 3 pošto je trostruki prijelom bio,puno je vremena prošlo ali mogao bih ruku u vatru staviti da je bilo 5% invalidnosti.Vidio sam i sam iskustva ljudi na netu sa iznosima od 150-200 pa bi po toj logici ovih 800 kn trebalo kao biti ok ali kad se sjetim onog svog ranijeg slučaja onda se dvoumim da odbijem taj iznos jer u biti ništa ne gubim ako odbijem.
  3. Imao sam još jedno dijete u vrtiću i palo je sa ljuljačke i imalo trostruki prijelom ruke i priznatih 5% invalidnosti i za to je osiguranje iz prve ponudilo 17.000 kn a to je bilo još pred 15 godina i osiguranje je koštalo također 30 kn tako da mi ovaj iznos dođe smiješan u usporedbi sa gore navedenim slučajem.Usput hvala na odgovorima.
  4. Na ovom forumu sam tijekom prethodnih nekoliko godina više puta postavio nekoliko pitanja ali desio mi se nedoživljeni raritet na ijednom forumu a to je da još nikada nisam dobio niti jedan jedini odgovor.Molim admina da slobodno obriše temu.Nije mi bilo prije dosta pa sam opet išao postavljati pitanja a znao sam da 99% ga neću dobiti,tako je i bilo.Ključ molim.
  5. Ispričavam se unaprijed ako sam postavio pitanje na krivom mjestu.Dijete je slomilo ruku prije par mjeseci i temeljem školske police osiguranja koju se godišnje plaća 30 kn osiguravajuća kuća nam je ponudila odštetu od 810 kn te ukoliko se s time slažemo da potpišemo i vratimo im ponudu.Međutim nismo sigurni da li to zbilja prihvatiti zbog zbilja niskog iznosa ili postoji mogučnost da se ponudi više,nismo sigurno što bi trebali napraviti tako da bi bili zahvalni za svaki konstruktivan prijedlog.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija