Jump to content

Yura007

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Yura007 objavio

  1. Poštovani, S obzirom ako Vam nije zabranjeno ili ograničeno sudskom odlukom, Vi imate prema čl. 95. st. (1) ObZ-a pravo i dužnost ostvarivati osobne odnose s djetetom i plaćati uzdržavanje za dijete, a ukoliko se tome drugi roditelj protivi ili ne poštuje odluku suda, a dužan je prema čl. 95. st. (2) ObZ-a omogućivati i poticati ostvarivanje osobnih odnosa s drugim roditeljem. CZSS dakako da može i mora poticati ostvarivanje osobnih odnosa između djeteta, roditelja i drugih članova djetetove obitelji ili djetetu bliskih osoba, u skladu s djetetovom dobrobiti jer mu je to dužnost koju mora provoditi s obzirom na čl. 161. st. (4) ObZ-a. Također, dužnost CZSS-a je i gledanje najboljeg interesa djeteta, a svakako to nije dizanjem ruku od intervencije da djete ne može ostvarivati osobne odnose sa roditeljima i drugim članovovima djetetove obitelji ili djetetu bliskih osoba. Svakako imate temelja i dobre izglede pokretanjem daljnjeg sudskog postupka radi ostvarivanja zakonom zajamčenih prava, a Vašoj bivšoj supruzi prijeti sankcija zbog neispunjavanja roditeljske dužnosti. http://www.zakon.hr/z/88/obiteljski-zakon
  2. Poštovani, Porodiljna naknada jest realni prihod, no neoporezivi prihod. Da, do kraja isteka godine dana nakon završetka obrazovanja s obzirom da je nezaposlena i nije navršila 26. godina. Prema čl. 290. st. (2) ObZ-a: (2) Punoljetno dijete koje je završilo obrazovanje iz stavka 1. ovoga članka, a ne može se zaposliti, roditelji su dužni uzdržavati godinu dana nakon prestanka obrazovanja ako dijete nije navršilo dvadeset šest godina. Prema čl. 291. st. (1) ObZ-a: (1) Dijete koje ima prihode dužno je pridonositi za svoje uzdržavanje. http://www.zakon.hr/z/88/obiteljski-zakon
  3. Poštovani, Smatram da ne trebate biti zabrinuti u vezi njene izjave i čak ako bi se upustila u pravni postupak jer svi argumenti su na Vašoj strani.
  4. Poštovani, Kako ste potpisali ugovor o doživotnom uzdržavanju te samim njime pristali na: - pružanje ili osiguravanje smještaja, - pomoć oko održavanja higijene, - osiguranje odjeće i obuće, osiguravanje hrane i pića, - davanje određenog iznosa novca u pravilnim vremenskim razmacima, - sahrana primatelja uzdržavanja itd. Tako ste ujedno pristali na sve njihove želje i odabire koji se pojavljuju tokom uzdržavanja obavljajući svakodnevne aktivnosti uz naknadu (nakon smrti) kod ugovora o doživotnom uzdržavanju da će imovina preći na davatelja uzdržavanja (Vašeg supruga) trenutkom smrti primatelja uzdržavanja (Vaše svekrve i svekra). Ono što Vam ostaje da potražite pravnu pomoć zaštite Vaše djece te Vas samih s obzirom na čl. 48. st. (4) Zakona o zaštiti životinja koji govori da je zabranjeno držanje i postupanje s kućnim ljubimcima te njihovo kretanje na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost drugih životinja i ljudi, a posebice djece. Molim Vas da imajte na umu da pas, kao i svaki drugi kućni ljubimac/životinja nije samo "stvar"!
  5. Poštovani, Uz svo prethodno navedenu dokumentaciju, bez obzira što se drugi roditelj ne slaže sa odlukom odlaska u drugi grad jer bi prema tome bio zakinut za ostvarenje bliskih odnosa sa djetetom, CZSS isključivo Vama prema vlastitoj diskrecijskoj ocjeni za koju ima ovlasti s obzirom na čl. 100 st. (5) ObZ-a u slučaju da ne možete pribaviti pisanu suglasnost drugog roditelja, CZSS donosi odluku o promjeni te bi po mom vlastitu mišljenju s obzirom na situaciju trebao podržati Vašu nakanu za adekvatnim školovanjem djeteta prema čl. 100 st. (3) ObZ-s zbog najboljeg interesa djeteta, odnosno promjena boravišta je nužna radi zaštite prava i interesa djeteta. Moj savjet je da ih malo proispitate čije interese oni štite, odnosno čemu pridaju veću važnost: ostvarivanje bliskih odnosa sa drugim roditeljem (jer zasigurno ne odlazite na drugu polutku zemaljske kugle) ili najbolji interes djeteta da dobije adekvatno školovanje uz naravno omogućene bliske susrete sa drugim roditeljem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija