Jump to content

zvonkica

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Naziv predmeta od strane banke je : PREDMET: Poziv na plaćanje - OPOMENA PRED UTUŽENJE nasljedniku iza pok. korisnika...... Dalje još piše da moram izvršiti uplatu u roku 15 dana. Na kraju piše: Ukoliko u navedenom roku ne izvršite plaćanje dugovanog iznosa, banka će biti prisiljena radi naplate svog cjelokupnog potraživanja pokrenuti postupak prisilne naplate, a što će Vam prouzročiti daljnje troškove. Pretpostavljam da je njihov daljnji korak TUŽBA na koji ja onda imam pravo prigovora, ali iz ovog zadnjeg dijela proizlazi da će mi ovršiti račun. 1.) Mogu li mi oni sjesti na račun samo temeljem činjenice da sam ja jedna od nasljednica? 2.) Mogu li oni sjesti na račun u toku tuženja, odnosno parnice, prije presude? 3.) Moram li ja čekati da me tuže ili mogu nešto odmah poduzeti da do toga ne dođe? Ponovno, hvala!
  2. Hvala Vam na brzom odgovoru i savjetu. Dakle, jedino što mi preostaje jest da osporim njihovo potraživanje prigovorom. Mogu li sama napisati prigovor (ili kako se taj dopis već stručno zove), odnosno postoji li neka zakonom propisana forma u kojoj se to piše.? Mogu li to napisati sama ili moram naći odvjetnika koji će to napisati u moje ime? I još nešto: ako se već pozivam na vrijednost nasljeđene imovine, kako da dokažem visinu vrijednosti? Moram li to dokazivati ja ili oni? Hvala na odgovoru!
  3. Prije dvije i pol godine pokrenut je postupak ostavinske rasprave u slučaju mog strica koji je umro bez nasljednika. Nakon nekoliko pokušaja dogovaranja termina rasprave (neki nasljednici nisu mogli doći ) ona je napokon održana, ali ne znam je li se netko pojavio ili nije. Uglavnom, oni koji su se pojavili su se odrekli nasljedstva, jer su očito bili bolje upućeni od mene. Ja se ne sjećam da sam uopće dobila zadnji poziv, ali dobila sam rješenje o nasljeđivanju u kojem sam naslijedila neke nekretnine (vrijednost vrlo mala, prije nikakva), pokretnine (ulog kod Erste banke - piše samo broj računa) i dugovi ( ulog kod Erste banke - kredit). Pošto sam puno radila, nisam se stigla time baviti, ali sada mi je stigla potvrda od banke u kojom je navedeno da ne plaćam kredit i da moram platiti sa kamatama dosta novca. Dakle, zanima me sljedeće: a) može li se obnoviti ostavinska rasprava, jer se nisam pojavila, b) može li se ponoviti ostavinska rasprava ako prvom ostavinskom raspravom nije obuhvaćeno sve što je stric imao ( recimo dio nekretnine) i mogu li se u eventualnoj ponovljenoj raspravi odreći svega, c) ono što banka traži je puno više od onoga što sam eventualno naslijedila; na koji način da to dokažem? d) banka se javlja tek sada s opomenom pred ovrhom, a zašto mi ništa nije poslala do sada - 50 % iznosa su kamate, d) ima li možda neki lakši i brži način da izbjegnem to plaćanje i da se odreknem tog nazovinasljedstva? e) koji je rok za tuženje? Banka je napisala da moram uplatiti sve u 15 dana. Hvala na brzom odgovoru...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija