Jump to content

nijevazno

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Razumijem, hvala na pojasnjenju! Apropo pozivanja na zastaru koje ste spomenuli, ako ne grjesim radi se o roku od 10 godina ukoliko je ovrsni postupak vec pokrenut? Radi se dakle o komunalijama kao plin, struja i pricuva. Ja osobno nisam dobio poruku o ovrsi ali sam pronasao vise pisama o zapocetim ovrhama koja su glasila na mog oca. Da li se te ovrhe automatski prebacuju na mene kao novog vlasnika stana ili vjerovnici trebaju zapocet nove postupke, ali ovaj put prema meni? Hvala jos jednom.
  2. Hvala na odgovoru, dakle moram u tom slucaju prihvatiti dugove ali samo do vrijednosti nasljedene imovine? Ali stan u pitanju nije nasljedena imovina, moj otac je u njemu zivio ali nikad nije bio uknjizen kao vlasnik, tako da ga nisam od njega naslijedio.
  3. Pozdrav, napokon se stan uknjizio na moje ime. Dakle nisam ga dobio kao nasljede. Jos uvijek me zanima da li sam duzan platiti dugove od rezija koje moj pok. otac godinama nije placao. hvala vam!
  4. Postovani, molim za savjet. Nakon smrti oca na ostavinskoj raspravi postao sam jedini nasljednik (nasljedio nisam nista osim bankovnih racuna bez novaca). Izgleda da sam nasljedio i njegove dugove koji su pozamasni. Radi se o komunalijama kao struja, plin, telefon, grijanje i pricuva. Upoznat sam sa zakonom da nasljedujem oceve dugove do visine vrijednosti nasljedja, ali ja nisam nasljedio nista, de facto. Otac je zivio u stanu koji nije uknjizen na njegovo ime. Do stana je dosao tako da je njegov otac, odnosno moj djed, stan nabavio zamjenom nekretnina. Prije 20ak godina je stan djed meni darovao darovnim ugovorom. Uknjizavanje nikad nije provedeno (na cemu ja sad radim). Kad se vlasnistvo stana prebaci na moje ime, nece biti nasljedstvo od oca, vec darovanje od djeda. Djed je nakon svoje smrti razbastinio moga oca i ostavio sve sestri moga oca. Zanima me jesam li duzan vratiti oceve dugove. Hoce li dugovi uci u zastaru nakon jedne godine? Hvala puno unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija