Jump to content

Mrojek

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Mrojek objavio

  1. Sin koji je vlasnik stana dao mi je punomoć da za svoj račun iznajmljujem stan. Punomoć je ovjerena kod javnog bilježnika i 4 godine sam bila porezno zadužena te plaćala porez na najam tog stana. Sad, prilikom novog ugovora kažu da više to tako ne može nego da vlasnik stana tj. sin mora biti porezni obveznik usprkos punomoći. Što je ispravno, da li netko možda zna?
  2. Hvala vam na odgovoru. Napravili su još štete, izglodali štokove na vratima, pobacali naše stvari u požarni prostor gdje su se uništile, itd. najvjerojatnije ćemo im i mi vratiti dio pologa jer više volimo miran život nego natezanje s nerazumnim ljudima.
  3. Imali smo podstanare u stanu koji su temeljem ugovora dali polog koji se vraća ukoliko je stan u približno istom stanju u kojem je predan. Sada, nakon njihova izlaska stan je pun oštećenja. U stanu su imali izljev vode, tj. voda je curila iz ventila na perilici a oni se nisu pravovremeno pobrinuli da zatvore ventil. Gospođa je primjetila da "tamo ima neke vode" ali nije poduzimala ništa sve dok voda nije počela izlaziti iz poda. Naravno, laminat se naborao i sada ga cijelog treba promijeniti. Šteta promjene laminata je veća od pologa ali mi ih ne bi teretili za kompletan iznos, međutim oni ne prihvaćaju da je to šteta jer oni kao nisu krivi, da je ventil bio loš. U stanu ima još dosta oštećenja. Oni su ušli u čist i ispavan stan u kojem je sve bilo funkcionalno. Potpisali smo ugovor, primjedbi nisu imali. Prvi ugovor je bio na godinu dana, pa smo onda svake godine radili novi, ukupno su bili nešto manje od 4 godine. Imali su prijavljeno prebivalište na našoj adresi. Ne radi se o velikom iznosu pologa koji je preostao jer nisu platili sve režije pa su suglasni da se to odbije. Moje pitanje je jesmo li mi njima dužni vratiti preostali iznos budući da su u stanju oštećenja.? U slučaju tužbe, što nam je činiti? Ne preferiram sporove, međutim oni su toliko iritantni da se s njima ne može suvislo razgovarati.
  4. Zahvaljujem na odgovorima. Lijep pozdrav.
  5. Poštovani, imam iznajmljen stan temeljem ugovora na godinu dana ( do 01.10.2019.), međutim podstanari ne plaćaju režije te bih im uputila raskid ugovora. U ugovoru je definirano da svaka strana ima pravo bez objašnjenja raskinuti ugovor te da otkazni rok teče 1 mjesec od dana notifikacije. Moje pitanje je kada se krše odredbe ugovora, koliko je tada otkazni rok, tj. koliki im rok za iseljenje moram dati? Zahvaljujem na opdgovoru.
  6. Početkom prošle godine u javnobilježničkom uredu registrirali smo j.d.o.o., ali zbog nekih razloga nikad nismo otvorili poslovni račun, niti je firma ikad radila i poslovala. Sada me zanima zatvaranje te firme tj. brisanje iz sudskog registra. Mogu li očekivati brži i jednostavniji postupak zbog neimanja računa firme. Zahvaljujem.
  7. Sin koji je redovni student vlasnik je stana za koji odnedavno plaća porez na najam budući da je stan u najmu. Istovremeno preko ljeta namjerava raditi preko studentskog centra. Dali se na primanja od studentskoog rada dodaju primanja od najma stana jer u tom slučaju će preći 15.000,00 kn te ću platiti porez budući da mi je uzdržavani član na plaći. Zahvaljujem na odgovoru. Lp.
  8. Osuđen je po ČL 196 st. 1 KZ/97 (NN 110/97). Pretpostavljam da je nebitno što se iz spisa vidi da se radilo o zabludi o godinama što je sudski vještak i potvrdio, no sud nije ništa uvažio te je donio osuđujuću presudu.
  9. Molila bi pomoć. Suprug je na izdržavanju kazne u Lipovici. Osuđen je na 16 mjeseci s tim da je 9 mjeseci proveo u istažnom zatvoru. U zatvor je stigao krajem studenog tako da se povjerenstvo za uvjetni otpust sastalo za nekoliko dana od njegovog dolaska. Moje je pitanje dali on mora čekati novi sastanak povjerenstva koji bi trebao biti tek polovicom ožujka ili se molba može dostaviti i i sucu izvršenja kako piše u zakonu (meni mejasno) Njemu će 3/4 kazne biti u veljači. Osuđen je za blaže kazneno djelo, nikad prije nije bio osuđivan, ponašanje mu je ok. Zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija