Jump to content

147

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav! Radnici općine kosili su travu prilikom čega je kamen odletio u staklo mog auta koje je bilo parkirano i razbio ga. Za štetu sam saznala po povratku s posla. Što učiniti, kome se obratiti radi naknade štete. Puno hvala!
  2. Pozdrav. U prometnoj nesreći, koju je skrivio vozač drugog automobila, nastala je imovinska šteta na mom autu. Policiju nismo zvali. Ispunili smo Europsko izvješće u kojem je on priznao da je kriv. Osigurani smo kod istog osiguranja koje je procijenilo da se na mom autu radi o totalnoj šteti. U osiguranju sam dao i izjavu osiguranika. I neki dan dolazi dopis Osiguranja u kojem stoji: "Temeljem analize predmeta obavještavamo Vas da za sad nismo u mogućnosti provesti isplatu Vašeg odštetnog zahtjeva sukladno odredbi članka 12. Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. Naime, uvidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđeno je da istoj ne prilieži izjava osiguranika, koju smo od vas zatrazili" i da mogu poslati prigovor u roku 15 dana? Treba li njima uistinu ta izjava kako bi mi naknadili štetu ili je dovoljno Europsko izvješće, a ako im je i potrebna, je li moj zadatak da je nabavim ili njihov? Što mi je činiti? Puno hvala na odgovorima!
  3. Znaci, trebalo bi osiguranju uputiti zahtjev na pravicnu novcanu naknadu? Koji iznos bi otprilike bilo realno zahtjevati? Dakle, trpila je fizicke bolove; bila odvojena od djeteta; strahuje od ponovne trudnoce tj. ne zeli ponovno biti trudna zbog tog traumaticnog iskustva koje je moglo zavrsiti kobno. Mogla je umrijeti od posljedica sepse. Ne snalazim se najbolje u orijentacijskim kriterijima za izracun Vrhovnog suda, nez sto realno ocekicvati pa ako netko zna otprilike?
  4. Bolnica ima ugovoreno osiguranje od profesionalne odgovornosti. Moze li se najprije uputiti zahtjev za odstetu bolnici, a ako odbiju tj. ako se ne zele nagoditi tuziti?
  5. Pozdrav svima! Prijateljica je u 9 mjesecu rodila carskim rezom prilikom kojeg joj je ostavljena gaza u trbuhu, danima je trpila bolove, a zatim ponovo zavrsila na operaciji. Odvjetnik je rekao da trazi odstetu od bolnice. Gdje mogu naci primjer kako sastaviti odstetni zahtjev zbog povrede prava osobnosti na tjelesno i dusevno zdravlje? Mogu li se pozvati na jos nesto? Na koliki iznos postaviti odstetni zahtjev? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija