Jump to content

Nezauzeto ime

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovanje! Molim Vas možete li mi reći je li roditelj s kojim maloljetno dijete živi obavezan obavjestiti drugog roditelja (bivšeg supružnika) o preseljenju na drugu adresu? Skrbništvo je zajedničko, preseljenje je unutar grada u kojem i sad živi (samo druga ulica ),drugi roditelj živi daleko i ne posjećuje dijete.
  2. Poštovani, prijatelj je zaustavljen u prometu u noći bez upaljenih svjetala i pod utjecajem alkohola (2,05 promila). Unazad 5 godina nema evidentiran nikakav prekršaj. PP je u prekršajnom nalogu predložila kaznu od 3500 kn i zabranu upravljanja 6 mjeseci,a sutkinja je odredila istih 3500 kn i smanjila zabranu na 3 mjeseca. Pošto mu je vozačka dozvola neophodna za posao mislite li da postoji mogućnost ukidanja zabrane nakon žalbe?
  3. Aha. Sad mi je jasno. Hvala Vam još jednom i ugodan ostatak dana
  4. Hvala puno na odgovoru. Mozete li mi još samo reći koja je razlika između prekršajnog naloga i prekršajnog postupka? Na koverti mi piše prekršajni postupak.
  5. Dobar dan! Prije mjesec i pol dana evidentirana sam u vožnji autocestom u suprotnom pravcu s 2.09 promila. Srećom, nije došlo do nikakve nezgode. Danas mi je uručen poziv za Sud i optužni prijedlog: 4700 kn + 6 mjeseci vozačka dozvola. Nemam namjeru žaliti se, ali mi nije jasno zbog čega je u optužnom prijedlogu navedena samo alkoholiziranost. Pa sam zaključila da ću za suprotan smjer dobiti posebnu prijavu. Ili?
  6. Poštovani, već sam bila tražila savjet od Vas i pomogli ste mi i veoma sam zahvalna na tome. Ovim putem Vam se javljam jer znam za jedan "slučaj" te Vas opet molim za pomoć. Naime, radi se o tome da jedan brak nije funkcionirao te je žena na svoju ruku odselila u drugu državu sa njihovo 3 djece. Prethodno nisu poduzete mjere za sudsko okončavanje braka. Ženinom dobrom voljom djeca su došla na određeno vrijeme u posjet ocu u RH i prilikom susreta je najstarije dijete( koje je starije od 12 godina) izjavilo da želi ostati s ocem u RH. Na tu djetetovu odluku žena je došla u RH i odvela dijete u drugu državu bez kontaktiranja oca. Molim Vas možete li mi reći koje prve korake da poduzme otac glede tog slučaja? On bi,naravno, htio da djeca budu dodijeljena njemu na skrbništvo
  7. Poštovani, trebam platiti zaostatke alimentacije što imam namjeru, no neznam na koji način to učiniti pošto je određeno plaćanje na ruke, a ovršitelj nije u RH i ne želi dati broj tekućeg računa. Mogu li novce nekako uplatiti na Sud?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija