Jump to content

dprimic

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zakon kaže da plaća podnositelj zahtjeva ili vlasnik, i sve je u redu ako su obje strane spremne platiti. Ali što ako ni podnositelj zahtjeva ni vlasnik ne žele platiti, odnosno, smatraju jedni druge odgovornim za plaćanje. U tom slučaju je vlasnik dužan platiti iako nije tražio legalizaciju?
  2. JLS smatra kako ne postupa na zahtjev stranke nego izdaje rješenje temeljem postupanja po službenoj dužnosti. Nadalje, tvrde kako su u početku izdavali rješenje na ime podnositelja zahtjeva za legalizaciju ali im je Ministarstvo graditeljstva rušilo ta rješenja, tražeći da obveznici komunalnog doprinosa budu trenutni vlasnici. I u Pravilniku o obračunu i naplati vodnog doprinosa i u odlukama o JLS o komunalnom doprinosu i dalje stoji da je obveznik podnositelj zahtjeva u postupku ozakonjenja građevine. Pitam se kako to prolazi na upravnim sudovima.
  3. Poštovani, Nakon što je provedena legalizacija zgrade i izdano rješenje o izvedenom stanju kupio sam stan u zgradi. Kupoprodajnim ugovorom je utvrđeno da će stari vlasnik platiti komunalnu i vodnu naknadu. U međuvremenu su prošle skoro 4 godine a tijelo lokalne samouprave još nije izdalo rješenje o komunalnom doprinosu. U razgovoru s predstavnicima tijela lokalne samouprave isti su najavili rješenje koje će se bazirati na postojećem vlasništvu. Tko je obveznik plaćanja komunalnog doprinosa, osobe koje su bile suvlasnici zgrade u trenutku podnošenja zahtjeva za legalizaciju i donošenja rješenja o izvedenom stanju ili sadašnji suvlasnici? Stari vlasnik ne izbjegava ugovornu obvezu, međutim, ukoliko na rješenju bude moje ime ja na neki način postajem jamac, i ukoliko stari vlasnik zbog bilo kojeg razloga ne bude plaćao rate, meni prijeti ovrha.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija