Jump to content

korisnikAA

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na savjetima, ici cemo na opciju da sami vodimo evidenciju o mjesecnim isplatama.
  2. Takav je dogovor jer financijska situacija ne dopušta da mi samo daruje stan. Ne uvjetuje mi da potpisujem bilo kakav ugovor ili izjavu da ću joj taj novac isplatiti. Nemam ideju ne isplaćivati dogovoreno ali više volim pristup "čist račun, duga ljubav" s obje strane. Ako formalno obvezivanje na tu isplatu može stvoriti probleme s Poreznom, svakako ćemo taj dio preskočiti jer nikome nije u interesu.
  3. Hvala na brzom odgovoru. Shvaćam da bi se ugovor mogao tako protumačiti, pogotovo zbog isplate u ratama. Može li se nekom darovati iznos koji bi se isplaćivao višekratno? Ako ne, je li dobra ideja da se izjavom kod javnog bilježnika obvežem da ću npr. pomoći u uzdržavanju majke s već spomenutim iznosom?
  4. Poštovani, Majka mi želi darovati nekretninu, a ja joj zauzvrat želim darovati određeni iznos novca koji bih joj isplaćivao u mjesečnim ratama. Po informacijama koje sam do sada pronašao najprikladniji je Ugovor o ustupu i raspodjeli imovine za života jer se svi članovi obitelji slažu oko toga. Htio bih uz što jednostavniji postupak biti siguran da ni ja ni majka nećemo platiti porez na nekretninu i darovani iznos. Razmatram dvije opcije: 1. Staviti u Ugovor o ustupu i raspodjeli imovine za života članak u kojem se obvezujem isplatiti iznos. Po pronađenim informacijama Porezna uprava će u tom slučaju ovaj ugovor smatrati Ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju, ali na njega neće biti obračunat porez zbog promjena od 1.1.2017. 2. U Ugovoru o ustupu i raspodjeli imovine za života ne spominjati moju protučinidbu i naknadno sklopiti Ugovor o darovanju. Kod ove opcije ne znam kako Porezna uprava gleda na višekratne isplate. Unaprijed hvala i srdačan pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija