Jump to content

Dado83

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovoru, međutim mislim da se nismo razumjeli. Nasljedni dio se ne ustupa djelomično niti pod uvjetom, nego ustupitelj u cijelosti ustupa svoj nasljedni dio ostaloj trojici nasljednika, međutim umjesto da svakome ustupi 1/3, jednom nasljedniku bi ustupio 50% svog dijela o ostaloj dvojici po 25%. Postoji li mogućnost da nasljednik odredi udjele koje ustupa ostalim nasljednicima?
  2. Pozdrav svima, postoji li mogućnost da se zakonski nasljednik odrekne i ustupi svoj nasljedni dio ostalim nasljednicima ali ne u jednakim dijelilovima. Npr. 4 su zakonska nasljednika, jedan se želi odreći svoj nasljednog dijela u korist ostale trojice ali umjesto da svakome ustupi 1/12 on bi samostalno odredio koji udio ustupa pojedinom nasljedniku? Hvala unaprijed.
  3. Do kojeg trenutka ovrhovoditelj može povući prijedlog za ovrhu i prouzročiti obustavu ovrhe? U konkretnom slučaju radi se o ovrsi nad nekretninom, na dražbi ovrhovoditelj je ujedno bio i jedini kupac. Nepravomoćnom rješenjem o dosudi (uložena je žalba) ovrhovoditelju je dosuđena nekretnina. Postoji li mogućnost da ukoliko ovrhovoditelj i ovršenih sporazumno riješe svoj međusobni odnos da ovrhovoditelj povuče prijedlog za ovrhu i obustavi daljnji tijek ovrhe. Ovrhovoditelj i ovršenik nastoje izbjeći situaciju u kojoj temeljem pravomoćnog rješenja o dosudi nekretnine ovrhovoditelj/kupac postaje vlasnik nekretnine.
  4. Mogu li stranke nakon što je doneseno nepravomoćno rješenje o dosudi, po zpp-u predložiti zastoj postupka. I ako da, stranke su ovrhovoditelj i ovršenik? Kupac je ujedno i ovhovoditelj i jedini vjerovnik.
  5. Hvala na odgovoru. Postoji li mogućnost da nakon što je doneseno rješenje o dosudi nekretnine kupcu koji je ujedno i bio ovrhovoditelj (nije dužan uplatiti kupovninu) da kupac/ovrhovoditelj povuče svoj prijedlog za ovrhu? Postoji li mogućnost da dođe do odgode ovrhe na temelju zahtjeva ovrhovoditelja ili sporazuma ovršenika i ovrhovoditelja ili je institut odgode moguć samo prije negoli se započne sa ovrhom. Postoji li sredstvo/način da se djeluje na trenutak pravomoćnosti rješenja o dosudi, osim žalbe? Kakva su iskustva, koliko je razumno za očekivati da se riješi žalba protiv rješenja o dosudi? Hvala.
  6. Zanima me postoji li mogućnost prijenosa prava iz nepravomoćnog rješenja o dosudi nekretnine na drugu osobu koji bi izvršila kupnju nekretnine?
  7. Dragi kolege, i ja bi zamolio skriptu za pravosudni, ako može na email: davor.krsnik@outlook.com lp.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija