Jump to content

Bobby_bonus

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav znalci, da napomenem ne znam otkud da krenem pa sam krenuo s ovim forumom na kojem sam dobio dosta sugestija i pametnih prijedloga. Dakle,situacija je ovakva. Mislio sam pokrenuti svoj vlastiti "biznis",dakle prijevoz putnika brodom. Osmislio sam to tako da bi mali brod koji imam (cca 9 m) malo preuredio i vozio ture tu lokalno (uvale,uvalice,škojići) i onako kao mali piknik na moru,razgledavanje znamenitosti itd. Imamo već d.o.o (ne te branše) pa bi otvorio novi i krenuo u tu avanturu! Otkud krenuti,otkud prvo zagrebati. Kako to ide sa zakonom,uredbama. Neki poticaji se mogu možda uzeti? Ja u ovoj situaciji imam samo brod i volju! Hvala na info i sugestijama.
  2. ma nisam nasipao put da bi na taj način dokazao svoje vlasništvo. taj put je tu "oduvijek" i sve i svi to znaju ali bi ja volio da je to ucrtano pa me zanima koja je procedura.
  3. Bok ljudi,evo opet mene. Imam jednu parcelu i pristupni put koji nije nigdje ucrtan. Susjed zna da ga koristimo dugi niz godina i ne pravi probleme oko tog. Ja sam ga lijepo nasipao i sve,sad mene zanima koja je službena procedura za ucrtati taj put da bude sve legalno? Hvala.
  4. Koji koraci sad sljede? Tužba moja ka njemu? ili?
  5. Dali je moguće uzeti svjedoke u obzir koji mogu potvrditi da je to "oduvijek" u našem vlasništvu?
  6. Nažalost mislim da nije. Imao sam sličnu situaciju di smo kupili (bivša) supruga i ja auto na kredit,kad nam je ostalo cca 20000 kn do kraja ja sam dignuo ušteđevinu,prebacio na njen račun da bi mogla zatvoriti kredit i poslje ukratko nikom ništa. Relativno je mala svota,možda za veće svote se isplati to sudski goniti nek se još netko sa foruma izjasni.
  7. Pozdrav znalci. Prelistao sam par stranica ovog podforuma ali paš takvu situaciju nisam našao pa evo da Vas upitam. Situacija je ukratko ova, imamo staru ruševnu zgradu u kojoj su moj djed i tata držali krave svinje itd. Znači gospodarska zgrada je. To je u sklopu našeg dvorišta i u zadnjih 50-60 godina smo to samo mi koristili. Stvar je u tome da u posjedovnom listu imamo 66/120 mi a ovo ostalo još 4 osobe koje ni ne znaju da je to njihovo. E sad,troje od njih je pristalo mi dat to,koja je procedura? Darovnim ugovorom? Četvrta osoba se ne slaže,tj ne želi mi to dat. Koja je procedura za njega? Imam svjedoke koji mogu potvrditi da u zadnjih 30ak godina nije nitko to koristio osim nas. Otkud krenuti,kako i šta? Hvala.
  8. Pozdrav ljudi. Imam jedno pitanje. Rastao sam se s djevojkom nakon veze od 2 godine,i iz te veze imamo jedno dijete koje je sad napunilo godinu dana. Imamo razgovor u centru za socijalnu skrb,pretpostavljam da će mi alimentaciju odrediti po visini plaće i po onoj tablici. Od tog ne bježim. Mene zanima,mi imamo jedan kredit zajedno kojeg plaćamo popola (uzet za auto) i auto je kod nje. Ja sam jamac u toj igri i zanima me šta ja mogu poduzet po tom pitanju? Auto ne želi prodat i podjela novaca ne dolazi u obzir.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija