Jump to content

Zeppelin2

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo samo da javim ukoliko se netko našao u sličnoj situaciji: dakle danas je došao policajac dok sam bio u kući, vrlo ljubazan gospodin, uzeo je izjavu i začudio se što sam uopće dobio prijavu/poziv. Dakle moguće je da me netko prijavio, ne znam je li namjerno ili ne, ali svakako su u izvještaju spomenute "istrage" imali dosta grešaka i neprovjerenih informacija. Svakako može izazvati nelagodu dok se ne razriješi. Još jednom hvala na odgovorima.
  2. Da, naravno da nisu...jučer sam dao izjavu u kojoj sam napisao da živim u roditeljskoj kući, i da to oni naravno mogu potvrditi. Rečeno mi je da sad postupak provjere ide ponovno, i da na drugi odgovor nema pravo žalbe. Trebam li npr. dodatno otići s jednim od roditelja u ponedjeljak da i oni daju izjavu? Nisu mi rekli tko je podnio prijavu, navodno te podatke ne smiju davati(?).
  3. Uh...ni ovome se nisam nadao, evo samo zadnje pitanje da se nadovežem - ima li neki rok kada će otprilike doći policija, koliko vremena bih trebao biti dostupan doma? Nitko mi nije dao ovako dobre informacije, iskreno se zahvaljujem.
  4. Hvala još jednom, još bih zamolio samo ovo - recimo da baš tada budem van kuće, u Splitu, Zagrebu, na ne znam kampiranju ili negdje treće, hoće li me kontaktirati da dođem ili se vratiti npr. sutradan? Treba li za upravnu tužbu angažirati odvjetnika, je li skupo? Baš me zateklo iz vedra neba, probudim se i nađem pismo u kojem kaže da ne živim tu...
  5. Hvala puno na odgovoru. Tako je, nekad odem na par sati ili tipa od ujutro do navečer. Nekada naravno izađem van pa prespavam kod prijatelja ili cure. Odem isto tako posjetiti prijatelja u Zagreb npr. na par dana, ništa posebno, jednom u par mjeseci... Što se dogodi ako ide ta odjava a ja zaista živim gdje sam i prijavljen?
  6. Pozdrav, upravo sam se vratio iz policijske postaje nakon što sam primio neobičan poziv u kojemu se navodi da je u tijeku postupak odjave mog prebivališta, s adrese gdje živim kod roditelja, u gradu sat vremena od Splita. U Splitu sam studirao i radio, te tamo često odlazim i dok sam radio putovao sam busom ili vlastitim osobnim vozilom. U postaji su mi rekli da su istragom(?) došli do informacije da živim već 5-6 godina u Splitu na nepoznatoj lokaciji, te ukoliko ne napišem izjavu automatski će me se odjaviti te oduzeti osobna iskaznica(??) jer je postupak već u tijeku. Naravno, napisao sam izjavu u kojoj sam sve ovo naveo, a prije toga me uopće nisu kontaktirali niti provjeravali, nikad nisam kažnjavan čak niti u prometu...U Splitu često koristim i svoj skuter koji tamo držim parkiran i koji nema ST tablice već ŠI, ali je u kvartu kod prijatelja, držim ga tamo već godinama...kada sam to spomenuo rekli su mi samo da mi ne mogu dati više informacija(?), da to radi drugi odjel. Nikakve jasne informacije mi nisu dali, nemam pojma o čemu se radi... Živim dakle u roditeljskoj kući i povremeno odlazim u ST, uredno se prijavljujem na HZZ u svom gradu, tu mi je i nedavno uredno produžena osobna, izrađena putovnica... Rečeno mi je da će opet ići taj neki postupak provjere, nemam pojma ni kako ni zašto, da je uveden neki novi zakon...i ako opet bude izvještaj negativan tj. da nekako procijene da živim na toj nekoj nepoznatoj lokaciji, da se nemam pravo žaliti i ide postupak odjave. Ima li itko ikakva saznanja o tome? Hvala puno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija