Jump to content

lavanda4

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je lavanda4 objavio

  1. Aham...hvala vam puno...znaci ipak nije krivo skontao...a da li znate otprilike koliko bi to trebalo potrajati,jer vec ima 6 mjeseci nista?
  2. Jeste,da se te dvije spoje u jednu..i dok traje taj postupak nema gradnje?
  3. Da,kuca se nalazi na dvije parcele,vlasnik je moj otac,pa su mu rekli da bi to morao objedinit u jednu parcelu za sto je i predao papirologiju,medjutim to jos nije gotovo.Da li je moguce da zbog toga ne moze jos graditi ili je pak nesto krivo skontao?
  4. Što se tiče ugovora o najmu,to nema govora,jer je spor u toku,a i susjed nije za to zainteresiran,on je ušao u posjed vec 20 godina,sad to treba da se vrati vlasniku,a dugo traje... Kuca posjeduje dozvolu,nego mene zanima da li je to tako sa zakonom da bilo koji spor ometa gradnju? A ovaj parking uopce nema veze mislim ne smeta za gradnju fizicki,vec samo kao jedan od sporova vezanih za kucu i vlasnika.U pitanju je Dubrovacko-neretvanaka zupanija.
  5. Pozdrav,nova sam i možda nisam na pravom mjestu sa pitanjem,ali vrijedi pokusati. Ovako,otac mi ima kucu,i zeli napraviti potkrovlje.Medjutim,on ima spor sa susjedom oko parkinga.Uglavnom,parking je u njegovom(ocevom) vlasnistvu,medjutim u posjedu je susjeda,naravno to se sudski oduzilo.....i sad..moje pitanje glasi da li taj spor moze uticati na gradnju potkrovlja?Otac kaze da je ove godine od 1.1. Na snazi zakon koji "govori" o zabrani gradnje u slucaju bilo kakvog spora,da li je to istina? I druga stvar,tu su kao dvije parcele koje trebaju da se objedine u jednu parcelu i bez tog papira o objedinjavanju ne moze pocet krov.Dozvolu za gradnju ima. Mene interesira da li je to stvarno tako ili ga samo saltaju sa papirologijom? Zahvaljujem puno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija