Jump to content

perica7

Korisnik
  • Broj objava

    60
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. čitam komentare i ne mogu a da ne napišem par riječi prije svega neću se više javljati na ovu temu niti ikome odgovarati na komentare ali ne mogu ne primjetiti da nijedan komentar nema veze sa rješenjem. prvo bi trebalo postaviti pitanje ,Mrljavcu i ostalima koji bi mogli dati pravi odgovor, a to je ,dali postoji osnova za žalbu na rješenja koja stižu,i ostalo ako nekog nešto muči po rješenju koje je dobio neke nepravilnosti vezano za to ali nikako raspravljati o tome koliko je tko uzeo i tko na vlasti to izlazi iz teme kojom se bavimo ,dakle ako otvorimo temu za rješenja treba o tome pisati i pričati time bi pomogli jedni drugima ovo do sada što je napisano to nema veze sa temom te mislim da bi ukoliko bi se komentiralo konstruktivnije da bi svima pomoglo,ili bar nekome. lijep pozdrav svim braniteljima.
  2. citat,od Mrljavca ;Koliko vidim, svim HRVI smanjuju, jedino ne smanjuju 100%-tnim HRVI i 100% ratnim vojnim invalidima.Ne podliježu smanjivanju: – mirovine hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata i ratnih vojnih invalida, s oštećenjem organizma od 100% Jasno piše, iza zareza 100%, a to vrijedi i za jedne (HRVI-100%) i za druge (RVI-100%). Prije svega lijep pozdrav svima ali se ne bih složio sa Mrljavcem oko tumačenja dijela odbitka naime zakon kaže objavljen u nn.157/13:– mirovine hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata i ratnih vojnih invalida, s oštećenjem organizma od 100%, dakle možemo to tumačiti dvosmisleno po meni svi HRVI ne podliježu tome. živi bili pa vidili lijep pozdrav i sretna nova godina svima.
  3. Iskusan Registriran Oct 2007 Objava 57 Ugled 6 stvarno se zahvaljujem svima na komentarima ,želim napomenuti da meni nisu odrađivali čin dok sam bio na naknadi tj.skrbi kako hoćete tek kad sam umirovljen onim zakonom kad smo svi koji smo bili na naknadi umirovljeni sa 01.01.2005 godine,tada sam saznao da kao HRVI imam pravo na isplatu sa nekim činom više otišao u mirovinsko podnio zahtjev za odradu čina oni službenim putem odradili ja dobio čin i onda mirovinsko meni šalje odbijenicu da nemam pravo na čin jer sam u to vrijeme kad su mi dali čin bio na naknadi a ne u postrojbi nisu uvažili to da imam pravo kao HRVI na čin i sad sam dobio poziv za sud tek u 9 mjesecu ako netko ima nešto slično ili da je naknadno dobio čin kad je već bio u mirovini na osnovu Invalidnosti pomoglo bi mi kao dokaz na sudu. hvala ako treba dodatno pojašnjenje tu sam.pozdrav svima. Od
  4. stvarno se zahvaljujem svima na komentarima ,želim napomenuti da meni nisu odrađivali čin dok sam bio na naknadi tj.skrbi kako hoćete tek kad sam umirovljen onim zakonom kad smo svi koji smo bili na naknadi umirovljeni sa 01.01.2005 godine,tada sam saznao da kao HRVI imam pravo na isplatu sa nekim činom više otišao u mirovinsko podnio zahtjev za odradu čina oni službenim putem odradili ja dobio čin i onda mirovinsko meni šalje odbijenicu da nemam pravo na čin jer sam u to vrijeme kad su mi dali čin bio na naknadi a ne u postrojbi nisu uvažili to da imam pravo kao HRVI na čin i sad sam dobio poziv za sud tek u 9 mjesecu ako netko ima nešto slično ili da je naknadno dobio čin kad je već bio u mirovini na osnovu Invalidnosti pomoglo bi mi kao dokaz na sudu. hvala ako treba dodatno pojašnjenje tu sam.pozdrav svima.
  5. molim nekog tko je imao slično iskustvo da mi pomogne.prije pet godina dobio sam od MUP-a rješenje o zvanju viši pol.narednik u kojem piše u izreci rješenja isključiva osnova temeljem koje će HZMO izračunati visinu mirovine. dakle HZMO-me odbija ,odbija ne želi priznati čin koji mi je dojeljen žalba odbijena tužba podnesena sada sam dobio poziv za upravni sud te molim ako netko tko zna ili da ima sličan slučaj da mi odgovori. još nešto na naknadi sam bio od 1998god. a umirovljen sam 1.1.2005 god. 100% vojno. imam hrvi 30% trajno od 1994 god. još jedanput molim onog tko zna konkretno da mi pomogne Hvala. ako netko ima sličnu situaciju da mi se javi na -meil. ili ako znate da je netko tome slično dobio. pozdrav.
  6. perica7

    Osnivanje udruge

    molim odgovor onog tko zna dali mogu osnovati udrugu, ili biti jedan od osnvača ako sam u mirovini.( invalidskoj opća ). hvala na odgovoru.
  7. iskreno pokušao sam to kopirati ali neznam prebaciti sa mog worda na ovaj dio gdje pišem
  8. čl.7 točka42 zakona o doprinosima sve piše
  9. htio bi se uključiti u raspravu i dodati pošto ja radim ove godine na ugovor o djelu, je stvarno stupio na snagu novi zakon koji ne predviđa nikakva davanja osim porez 25% i prirez ovisno u kojem gradu živite dakle sto posto je istina da od 01,01,2009god.nema uplate mir,zdrav.davanja za one koji rade na ugovor o djelu čak se u zakonu navode i umirovljenici sa općom nesposobnošću.hvala na svim zdravim primjedbama.kao i sve pohvale svima koji sudjeluju u svemu.
  10. puno hvala na odgovoru dali postoji šansa da se mirovinski očituje pozitivno upravnom sudu-možda čovjek se nada odnosno da vrati u mirovinski u vukovar na rješavanje.
  11. Uložio sam tužbu protiv mirovinskog ,pratio spis 16,04 središnja služba primo predaja spisa u rad-Sanader Snježana ref.za upravne sporove, da bi predmet otišao na prijepis24,04. pa onda na potis-mio soba 526 a potom 30,04,2009 primo predaja spisa u rad PODODSJEK UREDSKE TEHNIKE tako piše pa me zanima znali tko što to znači.
  12. Felixx puno hvala na brzom odgovoru puno mi je pomoglo za idući korak i sve najbolje za uskrsne blagdane naravno i svim forumašima.
  13. Postavio bi pitanje onom tko zna odgovoriti dali se plaća porez na nekretninu i koliko ako se vrši zamjena da pojasnim dobivam za kuću dva stana koliko trebam platiti prijepis i drugo dali imam pravo odmah prodati jedan stan i ako ga odmah prodam koliko se plaća porez hvala svima koji pomognu. pozdrav.
  14. za opskrbninu morate imati 50godina života i da bi imali pravo mislim da je cenzus jako mal mislim da obzirom da muž ima mirovinu nemate pravo na opskrbninu.
  15. zanima me dali prihod od mirovine koji je isplaćen kao razlika mirovine za 2005,2006,2007, kao zaostatak a isplaćen u 2008 godini ulazi u dohodovni cenzus i ako da po kojem zakonu unaprjed hvala svima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija