Jump to content

Floki1

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Radi se o tome da Grad doista šalje takve ugovore na potpis , i ja sam osobno dobio ugovor, ali sam svjestan da to nije zakonito. Oni pravdaju to na način da su dali da se Legalizacija plati po nižoj cijeni, pa bi oni onda osnovali založno pravo na kući na 10 godina, barem tako piše u ugovoru koji sam primio.
  2. Poštovani, Zanima me da li Grad ima pravo osnovati založno pravo na mojoj nekretnini za koju sam proveo i platio Legalizaciju. I u slučaju da nema, a da to ipak učine, što mogu poduzeti po tom pitanju. Hvala Vam unaprijed na odgovoru i Lijep pozdrav
  3. Poštovani, Da li kolega profesor smije snimati sjednice nastavničkog vijeća? Hvala unaprijed, Lijep pozdrav
  4. Poštovani, imam tri pitanja pa ako bi mi netko znao odgovoriti na njih tj. dati mi pravni savjet bio bi mu mnogo zahvalan. 1.ako banka nekog oslobađa jamstva da li moraju biti ispunjeni neki uvjeti? 2.da li je zakonito da direktor banke koja daje kredit bude jedan od jamaca? 3. da li je valjana oporuka/ostavinski postupak u kojem su nasljednici "nasljedili" imovinu koja u trenutku smrti nije bila u vlasništvu ostavitelja nego u vlasništvu ostaviteljevog pokojnog oca ( nije se prenjelo vlasništvo kada je ostaviteljev otac umro) , te da li nasljednici nasljeđuju ono što nije bilo predmet ostavinskog postupka? Hvala unaprijed!:majstor:
  5. Poštovani, Zanima me da li nezaposlena majka može dobiti radni staž na temelju svoje djece i ako može da li to moraju biti maloljetna djeca. Naime, čuo sam da su neke žene uspjele dobiti po godinu dana radnog staža za svako dijete na temelju Obiteljskog zakona iako su nezaposlene, pa me zanima da li ima netko informacije o tome . Lijep pozdrav
  6. Floki1

    Kredit

    Hvala Vam na odgovoru... Još jedno pitanje, kakav je slučaj sa zastarom.. S obzirom da se postupak vodi na sudu već 15 godina, još za života brata .. Lijep pozdrav
  7. Floki1

    Kredit

    Još da dodam, da se za dva jamca naknadno saznalo, odnosno da njih nitko ne tereti za ništa, a nije jasno kako i zašto. Kako su se mogli izgubit, jedan od njih je direktor same banke kod koje je dignut kredit..
  8. Floki1

    Kredit

    Poštovani, Radi se o sljedećem. Pokojni brat od moje žene je na svoje ime digao kredit za traktor. Za taj kredit mu je bila jamac nekakva agencija i još 5-6 jamaca. Brat kredit nije otplatio u potpunosti, agencija je otplatila 2/3 kredita , odnosno svoj dio. Kako je brat umro 2004. godine , a nije bio oženjen i nije imao djece, moja žena je jedan od nasljednika. Zanima me da li kredit moraju otplatiti jamci , odnosno čitao sam da ako glavni dužnik(u ovom slučaju ženin pokojni brat) ne otplati kredit, da se banka onda naplaćuje od jamaca. Znači, moja žena nije bila jamac na tom kreditu nitko od njegovih nasljednika, već druge osobe. Tko u ovom slučaju mora otplatiti kredit i na koju pravnu osnovu se može pozvati. Na sudu se za taj kredit vodi postupak i sad su se već troškovi nagomilali, kamate i ostalo, pa me zanima tko treba platiti. Lijep pozdrav
  9. Poštovani, Zanima me da li imam pravo na povećanje mirovine zbog PTSP-a? Naime, primam invalidsku mirovinu zbog civilne profesionalne nesposobnosti i vojni dodatak. Na koju se pravnu osnovu mogu pozvati i imam li uopće pravo na to povećanje?
  10. Sto se tiče ovog prvog pitanja sin nije prijavit na mojoj adresi i ne zivi samnom ali pošto je rastavljen on žene da mu pošta ne bi dolazila u kuću u kojoj mu je žena on je prijavio da pošta dolazi kod mene.
  11. Poštovani, Zanima me da li moram davati informacije djelatnicima czss o svojem sinu koji ne živi na istoj adresi gdje i ja. Nadalje da li djelatnici czss i policije mi moraju predati kakav papir kad dolaze kod mene radi informacija, te da li mogu sjesti na moju mirovinu radi sinova kredita (iz czss su zabilježili da imamo istu adresu i traže da sjednu na moju mirovinu zbog sinova kredita). Unaprijed zahvaljujem!
  12. Poštovani, Da li je moguće da učenik koji ima navršenih 15 godina života nastavi školovanje u osnovnoj školi i da završi osmi razred unatoč tome što ga ravnatelj te škole ne želi primiti na nastavak školovanja uz obrazloženje da je navršio 15 godina i da nije više njihov školski obveznik? Koja pravna sredstva stoje na raspolaganju i kojim institucijama se može obratiti ? Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija