Jump to content

sisaksplit

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovorima i lijep pozdrav.
  2. U katastru je upisan moj brat kao vlasnik kuće. Dali ulazi i kuća u ostavinsku masu? Ili samo oranica i grobno mjesto?
  3. Poštovani, Davnih šezdesetihna ostavinskoj raspravi za pokojnog oca odrekla sam se svog dijela nasljedstva u korist majke. Imala sam 15.godina,a brat 12,dakle bili smo djeca. Ja sam se kasnije udala, a brat je ostao živjeti u kući sa našom majkom, oženio se i dobio djecu. Kasnije je majka darovnim ugovorom prenijela kuću na unuka, a nakon nekog vremena zbog nekih njegovih dugova, on tu istu kuću darovnim ugovorom prenosi na svoju majku (ženu od moga brata). Da bi neposredno pred smrt naše majke, supruga moga brata darovnim ugovorom prenijela vlasništvo na moga brata. Razlozi takvih egzibicija su vrlo složeni i oduljilo bi se kada bi sve opisivala. Moje pitanje glasi ....dali imam pravo nasljedstva u dijelu kuće ili makar na nužni dio? Hvala i lijep pozdrav.
  4. Poštovani,

    davnih šezdesetih na ostavinskoj raspravi za pokojnog oca odrekla sam se svoga dijela u korist majke. 

    Imala sam 15 godina,a brat 12,dakle bili smo djeca. Majka je darovnim ugovorom kasnije kuću prepisala na unuka,unuk na svoju majku (bratovu ženu), a neposredno pred smrt naše majke ,bratova žena  darovnim ugovorom darovala je kuću mom bratu. Tako piše u katastru. Pitanje glasi dali ja imam pravo nasljedstva u dijelu kuće , Ili makar pravo na nužni dio ?

    1. drot13

      drot13

      Moraš pitati na nekoj temi ili otvoriti novu, teško će ti to tu netko vidjeti...

    2. sisaksplit
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija