Jump to content

Plava1978

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, radim 13 godina i tvrtka se seli u drugi grad, a u mojem ugovoru o radu stoji isključivo radno mjesto na ovoj lokaciji na kojoj radim. Novi aneks nije ponuđen, svi djelatnici su trenutno u fazi preseljenja, ja dolazim i dalje na posao, ali nitko mi ne želi odgovoriti na moje email upite što je sa mnom i gdje je moje radno mjesto jer nitko ništa ne govori niti nudi. Direktor tvrtke - kada sam zatražila sastanak kaže da mi nisu dužni dati ništa. Po svemu ja nisam tražila da se tvrtka seli, gasi se pogon 31.12.2021, a ja neću i ne mogu si priuštiti vožnju od 70 km u jednom smjeru na posao. Odvjetnik mi savjetuje da idem svaki dan na posao na lokaciju i slikam se tamo i imam svjedoke da radim, sve dok ga potpuno ne ugase sa 31.12.2021. Moje pitanje je, na što nitko ne zna odgovor, što 01.01.2022, ja ne dajem otkaz, a oni ništa ne govore, a ni ne odgovaraju na emailove. Status sam quo. Pomozite....
  2. Poštovani, hvala na odgovoru, tako sam i mislila, ali ako ide Otkaz sa ponudom izmijenjenog ugovora o radu- što to u praksi znači po mene? To je onda redovni otkaz nakon tog izmijenjenog ugovora ili? To be razumijem. Hvala Vam na odgovoru
  3. Poštovani svi, ljubazno molim savjet oko slijedećeg problema - Imam ugovor o radu na neodređeno vrijeme od 2011. godine, a u kojem je specificirano mjesto rada: "radnik će obavljati posao u prostorijama poslodavca u Samoboru", nemam dodatak da piše i u mjestima prema nalogu nalogodavca ili poslodavca... E sad tvrtka se seli u drugi grad, za 15 dana, a meni nitko nije ponudio novi ugovor o radu kao niti aneks ugovora o radu. Ja putujem u Samobor na posao iz Jastrebarskog, te preseljenje u Veliku Goricu na novu lokaciju mi nikako ne odgovara, te smatram (ukoliko sam u pravu) - da je ovo otkaz kojeg meni poslodavac treba uručiti jer moje mjesto rada je on ukinuo odnosno za 15 dana mog mjesta rada nema. Što vi mislite? Kaže mi pravnica ukoliko mi ne paše da neka sama dam otkaz... Što smatram da nije u redu. Išla bi na opciju poslovno uvjetovani otkaz sa otpremninom, obzirom da sam u firmi više od 10 godina... ili bi ih dala na sud. Pomoć molim .... Hvala svima.
  4. Sivko, vozila bi oni rado plijenili ali ne mogu jer su sva 4 prodana. Pa su izdali rješenje po kojem se kaže da mi "pečate prostor trgovine"
  5. Znam da nema nepisanih pravila, ali nažalost i da se žališ ista osoba ti odlučuje o sudbini iliti rješenju koja ga je i donijela. Trebalo je po njima platiti porez na dohodak jer se obavljala nerigistrirana djelatnost trgovine od strane fizičke osobe. Ažurirano Da obični građani su kažnjeni za gluposti, a dok velike face ili ribe nisu i neće. Jer Zakoni su pisani baš za takve.
  6. Dragi forumaši, nema pravila osim da je nepisano pravilo carine da se u 12 mjeseci više od 2 vozila ne smije uvesti i postaješ sumnjiv, iako platiš sva davanja na vrijeme. Ažurirano + Što policija ima naputak ako se po jednom kućanstvu "uveze" više od dva i više vozila odmah se šalju scanovi u carinu svih dokumenata (iako ih posjeduje i carina) i zovu te na ispitivanje... iliti obradu. Da, kriva sam jer sam se bavila trgovinom i ne znajući za to. I da plaća se 5%poreza ukoliko je vozilo kupljeno u EU od fizičke osobe.
  7. Prekršaj iz članka 70., stavak 1., podstavak 1., Zakona o trgovini
  8. Ovako glasi rješenje kazna iliti pečačenje poslovnog prostora. (kojeg nemamo) I prekršajni nalog u iznosu 3.400 kn
  9. Piše rješenje, da se prekršio Zakon o trgovini. Pošaljem za cca 10 min po kojim člancima... 15 dana rokza žalbu.
  10. Postovani, zahvaljujem na odgovoru, kazu da sam ja u 30-ta ove godine koja je pozvana u za koju dizu prekrsajni nalog. Ma meni to isto ne drzi vodu jer nema smisla a vece ribe nitko ne lovi. Uglavnom drze se price da max dva auta po godini sve drugo kazu je zarada...
  11. Ma nisu nego uporno spominju kaznu zbog obavljanja trgovine kupi prodaj. Al na ugovorima iz Slo i na nasim kupoprodajnim ugovorima je evidentno i da sam u deficitu. Al ne pustaju kazu da ide nalog protiv mene. Uglavnom zapisnik na 4 strane i obrazlozenja zasto sam prodala auto i to svaki posebno... Ma katastrofa.
  12. Molim za pomoć oko uvoza automobila (osobnog) iz Slovenije, carina mi želi naplatiti kaznu, a ni sami ne znaju kakvu ni koliko. Pred 5 dana sam pozvana u carinski ured za prekršaje i kažu da sam „uvezla“ previše automobila na svoje ime. Na moje pitanje koliko je dozvoljeno zakonom kažu da nema u zakonu a da je pravilo ne više od 2 godišnje. A uvezla sam 4 auta u 14 mjeseci (u tom rasponu su kupovani) sam platila sva davanja i to u roku carini i poreznoj upravi. I aute sam prodala i nisam ostvarila nikakvu financijsku korist osim da sam isprobala 4 različita auta i nisu mi se svidjeli i prodavani su, jer nisu ni valjali, ali automobili su stariji od 10 godina. I sada je otvoren nalog protiv mene jer sam kakti imala trgovinu kako u Carini smatraju a nisam već kupila prodala jer nije valjalo i kupila opet… Na kraju sam više potrošila na transport nego da sam išta zaradila… Ima li netko sličan slučaj? Napisali su na nalogu da sam prekršila Zakon o trgovini čl. 4 st.1 Hvala!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija