Jump to content

Josip93

Korisnik
 • Broj objava

  11
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Josip93

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovani forumaši, htio bi otkupiti susjednu parcelu koja je u vlasništvu jedinice lokalne samouprave, a graniči s mojom parcelom kako bi imao okućnicu. Mogu li kupiti parcelu neposrednom pogodbom ili mora biti javni natječaj? Pronašao sam odredbu Zakona o prostornom uređenju čl. 176. koji govori da je jedinica lokalne samouprave dužna prodati na zahtjev vlasnika zemljišta po tržišnoj cijeni bez provedbe javnog natječaja: 1. Dio neizgrađenog zemljišta potrebnog za formiranje građevine čestice u skladu s urbanističkim planom ako taj dio ne prelazi 50% površine planirane
 2. Pozdrav štovani Legalis forumaši, molim Vas za pomoć. Otkupio sam česticu na kojoj leži legalizirani objekt prvenstveno zahvaljujući Vama što ste me uputili na Zakon o prostornom uređenju. Objekt je oko 50 m2, a veličina katastarske čestica je 160m2. Budući da svi živimo skupa u obiteljskom domu, malo nam je tijesno te želim krenuti u izgradnju (ili rekonstrukciju ili dogradnju). Sastavio sam zahtjev za dokup okućnice, da li će JLS takvo nešto prihvatiti? Budući da se radi o okućnici, je li moguća izravna pogodba ili mora ići na natječaj? Prema urbanističkom planu uređ
 3. Sastavite najobičniji ugovor o darovanju, takav prijenos je oslobođen plaćanja poreza, ovjera kod JB, nemojte zaboraviti posjetiti gruntovnicu. Složna braca kucu grade, a nesložna dvije. Mislim da je želja Vaseg oca da budete na okupu, obitelj je uvijek najvaznija. A velike obitelji su najljepše. I obiteljske dvojne kuće izgledaju stvarno extra.
 4. Vlasništvo obvezuje, pametnom dosta. Umjesto da cendrate, alat u ruke. Neuredne nitko ne voli, nigdje.
 5. Svakako trebate uključiti banku u Vašu kupnju stana. Mozete slobodno zamisliti banku kao da je ona "vlasnik br. 2". Takoder trebate sve detalje o nacinu placanja staviti u ugovor, poželjno da bude sastavljen od strane strucne osobe. Povežite Vaseg odvjetnika s bankarom, oni znaju sto im je ciniti. Zatim izvrsite uplatu na broj kreditne partije i trebate dobiti brisovno ocitovanje kojim se "brise" zalozno pravo banke. S ugovorom i brisovnim ocitovanjem ravno u gruntovnicu, a ne u ladicu.
 6. Dobri momče, savjetujem Vam da poslušate lukavi savjet štovanog gospodina Felixa. Radi se o izuzetno inteligentnoj osobi s velikim životnim iskustvom. Opcija br. 2 je toliko jednostavna, a toliko životno mudra.
 7. Odlične vijesti. Bas jucer sam razgovarao s jednim geodetom iz zg, rekao je da nema sanse da ce doci do nove izmjene i dopune, te da imam jedinstvenu priliku "okaciti" se na njegov zahtjev i dobiti novu kosuljicu, podbroj za 2000 € ! Hvala vam poštovani Spitfire, poštovani sevo, cini se da stvari idu na bolje.
 8. Poštovani, čuo sam da ce doci do produženja roka za ozakonjenje bespravne gradnje. Znate li nešto više o tome?
 9. Poštovani članovi Foruma, molim Vas i pozivam da odvojite dio Vašeg dragocijenog vremena i da se priključite u rješavanju malo težeg slučaja koji svakako predstavlja izazov. Pozivaju se svi članovi Foruma da podjele svoje misli i razmišljanja, savjete i prijedloge, kritike i pokude. Također se mole poštovani sevo, poštovani felixx, poštovani bovu, poštovani Matrix, da se odazovu, da pročitaju slučaj i iznesu svoje razmišljanje i eventualno rješenje, polazeći od mišljenja da mi-početnici možemo štošta naučiti od njih. Slučaj: Osoba drži u posjedu stambeni objekt veličine oko 50 m2.
×
×
 • Napravi novi...