Jump to content

tereza

Korisnik
  • Broj objava

    38
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tereza objavio

  1. Ovrha, upis radi duga PBZ-u....dug je otplaćen i sada su poslali sudu prijedlog za brisanje zabilježbe... Danas sam dobila od suda da se odbija jer rješenje nije pravomoćno
  2. Hvala na brzom odgovoru... Znači, predlagatelj ne mora opet slati rješenje kada postane pravomoćno?
  3. Općinski sud je odbio brisanje zabilježbe na stan, jer rješenje predlagatelja o brisanju nije još postalo pravomoćno. Molim savjet....koga kontaktirati...ili čekati da postane pravomoćno pa onda?
  4. Ne može se vršiti ovrha na inozemnim računima. U EU ne postoji ništa slično kao kod nas. Dakle, savjet je otvoriti inozemni račun u EU.
  5. Možete otvoriti d.. ili j.d.. Računi firme su odvojeni od privatnog vlasništva.
  6. Tijekom 2010.godine napravila sam ovrhu za poduzeće koje mi je ostalo dužno cca 6000,00 kn. Rješenje o ovrsi je donešeno. U više od godinu dana naplaćeno je svega 400,00 kn. Prije neki dan sam doznala da je vlasnik tog poduzeća otvorio novo poduzeće u 5.mjesecu ove godine preko kojega sada posluje. Staro poduzeće je još uvijek aktivno,ali očito se preko njega ništa ne radi. Molim pravni savjet, da li mogu pokrenuti kazneni postupak protiv vlasnika, odnosno, odgovorne osobe (radi se o jednoj te istoj osobi,što sam provjerila na Trgovačkom sudu) ili postoji neka druga mogućnost naplate duga? Hvala unaprijed na odgovorima.
  7. Hitno mi treba savjet. 31.03.2009. godine je mojoj prijateljici stigao Zaključak od Općinskog suda radi namirenja duga prema T-mobile (dug je 3.737,40 kn)u kojem stoji da se određuje prodaja popisanih stvari ovšenika: tv,regal i trosjed u ukupnoj vrijednosti od 5.800,00 kuna za I.javnu dražbu. U istome piše isto tako da su pokretnine procijenjene po službenoj osobi suda. Moram napomenuti da nikada nitko nije bio niti popisivao bilo što, jer spomenuti regal uopće ne postoji niti je ikada postojao. Nakon primitka navedenog zaključka moja prijateljica je kontaktirala odvjetnika i T-mobile te se telefonski dogovorila s njima da će podmiriti dug u ratama. 21.travnja 2009 je uplatila 1.000,00 kuna. Nakon toga nije uplatila više ni jednu ratu,ali ne s namjerom da ne plati dug,već nije bila u mogućnosti. Danas, 11.studenog je dobila novi zaključak za II.javnu dražbu po kojoj bi se prodaja trebala održati 18.studenog (odnosno za 7 dana). U tom drugom zaključku i dalje piše da je dug 3737,40 kn( onih 1000,00 kn uplaćenih nitko nije evidentirao). Uz sve navedeno, ona živi u stanu koji je vlasništvo njenoga oca te ništa od stvari koje su u stanu nije njezino. Moje pitanje je slijedeće: kome se obratiti sada u ovom trenutku kada su oni naveli datum dražbe 18.studenog '09? da li sud ima pravo ući u stan,iznijeti stvari i pristupiti dražbi kako je navedeno (piše,započeti će ispred zgrade)? Hvala unaprijed na odgovorima i ispričavam se na podužoj objavi!
  8. Hvala na odgovoru. Odvjetniku sam se odmah obratila koji kaže da se ne trebam posebno brinuti niti očajavati,jer je dotični stečajni već pod nekakvom istragom. Vidjet ćemo... Ono što me je zanimalo jest mogu li na neki način iskoristiti moj upit ovdje, na portalu legalisa, od 17. listopada 2008.,u kojem sam postavila upravo to pitanje.
  9. Sredinom 10.mjeseca postavila sam pitanje vezano uz dokumentaciju nakon stečaja poduzeća,što donosim ponovo ovdje: Poduzeće u kojem sam bila odgovorna osoba je u stečaju od srpnja. Neki dan mi je stečajni upravitelj rekao da će baciti svu dokumentaciju od početka poslovanja jer nema prostora gdje bi spremio sve te registratore. Radi se o svim ulaznim, izlaznim fakturama itd. Pustit će samo kadrovsku evidenciju i ugovore. E sad, koliko mi je poznato, dokumentacija se čuva 7 godina. Disketa na kojoj su pohranjeni svi podaci nije adekvatna za eventualnu kontrolu, po mom mišljenju. Ima li pravo stečajni upravitelj napraviti tako nešto? Šta ako dođe do nekakve kontrole jednog dana? Jesam li u tom slučaju ja nastradala kao odgovorna osoba? Hvala svima koji mogu pomoći! Dakle,desilo se upravo ono čega sam se i bojala. Prije 20-tak dana je došla Porezna u kontrolu stečajnom upravitelju. On je naravno, zvao mene i tu počinje zavrzlama. Ne može se više otvoriti program u kojem smo poslovali, on nije imao pojma gdje je stavio disketu sa svim podacima koju sam mu predala kada sam odlazila iz poduzeća. Nakon par dana je pronašao ali program je neupotrebljiv. Suma sumarum, danas me zove ako mogu doći na kratko jer me inspektorice moraju još nešto pitati. Ja odem i one mi kažu kako bih trebala napisati izjavu da nedostaje dokumentacija, izvodi(cijeli jedan kup od broja 1-165), zatim izlazne fakture (od broja 301-599) itd. Rekla sam im da sam ja uredno svu dokumentaciju predala sa ključevima kancelarije stečajnom upravitelju,a što se kasnije desilo ne znam (što je i istina). Stečajni se pravi blesav,naravno. U svakom slučaju, opet nisam bila dosljedna samoj sebi i nisam inzistirala da mi da potvrdu da sam mu predala svu dokumentaciju. Mislim da ću se obratiti odvjetniku,ali isto tako bih zamolila savjet ovdje iz prostog razloga jer sam to pitanje postavila već u listopadu prošle godine. Mogu li iskoristiti taj moj upit na stranici legalisa, bude li potrebe za tim? Zahvaljujem na strpljenju i pomoći.
  10. Obzirom da je parkirno mjesto napravio moj tata ono je rezervirano za mene,odnosno naše kućanstvo.
  11. Danas je bio komunalni redar u dijelu gdje živim i ostavio obavijest o počinjenom prekršaju iz čl.38 (Odluke o komunalnom redu) time što sam u ........ulici na javnoj prometnoj površini ostavila tehnički neispravno-neregistrirano vozilo. Navedeni prekršaj je kažnjim temeljem čl.74.st.3. globom u visini od 2000,00kn...u roku od 8 dana. E sad...ja živim na periferiji grada,a moje neregistrirano vozilo je parkirano ispod zgrade gdje je moj tata (kao i većina stanara) napravio parkirno mjesto. Dakle,vozilo nije na prometnici ili nogostupu. Kada su davnih dana radili ta parkirna mjesta sami su morali odvesti šljunak jer nitko nije htio doći po njega. Tada su rekli da to nije javna površina. Da sam imala novaca taj auto bi već bio registriran, a obzirom da ga nitko nije htio kupiti, šta da radim s njim...da ga bacim u more?! Molim pomoć ako bilo tko može pomoći! Hvala
  12. Hvala puno na utješnim riječima,mada je vrlo teško pozitivno razmišljati u ovakvim trenucima. Ali, eto, kao da ste znali, upravo sam otvorila svoje poduzeće i krećem dalje. Kako god bilo, pišem žalbu na rješenje fonda pa šta bude... Svaka škola se skupo plaća,najteže je kada to iskusiš na vlastitoj koži,pogotovo kada se trudiš biti korektan i o.k. prema svima. Hvala još jednom i pozdrav!
  13. Gdje je u mom slučaju pravna država kada sam i ja bila zaposlenik tog poduzeća?! Hvala na odgovoru.
  14. Poduzeće u kojem sam bila zaposlena i član uprave, odnosno direktor, je otišlo u stečaj. Stečajni upravitelj je izjavio da nema sredstava u stečajnoj masi te da pošaljemo zahtjev za potraživanje prava Fondu za razvoj i zapošljavanje. Sve sam uredno poslala jer mi firma duguje zadnje 3 plaće i otpremninu i sve skupa bih trebala dobiti preko 30.000,00 kn. Obzirom da je prošlo skoro mjesec dana od kada sam poslala zahtjev, zvala sam Fond da bi mi tamo rekli da su poslali odbijenicu jer sam bila direktor poduzeća i da to piše u Zakonu o potraživanju prava radnika. Stečajni upravitelj mi to nije rekao, a po mom mišljenju bi on to svakako trebao znati i obavijestiti me o tom članku. Može li mi itko dati pravni savjet kako da dobijem novce koji mi pripadaju i na koje sam, u svakom slučaju, računala? Da ne pričam o tome da sam samohrana majka i koliko sam se zadužila u zadnjih nekoliko mjeseci obzirom na situaciju u kojoj sam bila. Hvala unaprijed na savjetu i pomoći.
  15. Sve je to istina,ali svakako inzistirajte da Vam da na ruke novi ugovor o radu,jer bez njega nećete moći ništa ako stvari odu krivim putem,što je vrlo izvjesno u ovoj našoj državi.
  16. Evo mene opet sa ovim nesretnim stečajem..samo u drugom pravu.. Dakle, stečaj je proglašen u 7.mjesecu. Meni je stečajni upravitelj produžio ugovor o radu,odnosno, zasnovan je novi radni odnos na određeno do 03.11.08. U tom ugovoru mi je naveo netto dohodak 4.000,00 kn, a prošli tjedan mi je isplatio za taj prvi mjesec 3.500,00 kn. Odmah sam zvala njegovo knjigovodstvo,pa mi je gospođa rekla da ona ima odluku stečajnog upravitelja gdje piše 3500,00 kn. Pa sad, ja od tog stečajnog upravitelja nisam dobila nikakvu odluku, imam samo taj ugovor na određeno. Trebala bih savjet u smislu imam li pravo otići na inspekciju rada obzirom da se radi o stečajnom upravitelju ili na trgovački sud, odnosno obratiti se sucu koji vodi naš stečaj? Hvala unaprijed!
  17. Ne znam da li je muljao,ali mislim da mu je u interesu da se sve što prije zatvori....da sad ne govorim koliki su mu troškovi stečajnog postupka (sramota šta si u ovoj našoj državi neki ljudi mogu dozvoliti,a na nas ostalu većinu gledaju vjerovatno kao na ovce). Što se mene tiče,sutra idem k njemu da mi napiše potvrdu da je od mene preuzeo svu dokumentaciju za protekle godine tako da ja za dalje ne brinem. Što će on s tim kasnije,ne znam.
  18. hvala najljepša na savjetu. Zvala sam državni arhiv, ali oni ne čuvaju dokumentaciju poduzeća koje nije od državne važnosti. Eto, za neke buduće upite...
  19. Po mom mišljenju ugovor o djelu nije što i ugovor o radu,pa samim tim nemate status zaposlenika. Znači, smatrate se vjerovnikom. Ako netko od odvjetnika zna bolje,neka me ispravi.
  20. Poduzeće u kojem sam bila odgovorna osoba je u stečaju od srpnja. Neki dan mi je stečajni upravitelj rekao da će baciti svu dokumentaciju od početka poslovanja jer nema prostora gdje bi spremio sve te registratore. Radi se o svim ulaznim, izlaznim fakturama itd. Pustit će samo kadrovsku evidenciju i ugovore. E sad, koliko mi je poznato, dokumentacija se čuva 7 godina. Disketa na kojoj su pohranjeni svi podaci nije adekvatna za eventualnu kontrolu, po mom mišljenju. Ima li pravo stečajni upravitelj napraviti tako nešto? Šta ako dođe do nekakve kontrole jednog dana? Jesam li u tom slučaju ja nastradala kao odgovorna osoba? Hvala svima koji mogu pomoći!
  21. Uložila sam prigovor, pa se to razvlačilo jer je prigovor uvažen,ali ne iz razloga koje sam ja navela već po članku 143.stavak 3. Zakona o općem upravnom postupku. Da skratim, bila sam u policijskoj upravi, dala izjavu pa su mi sad opet poslali dotično rješenje. Namjera mi je opet poslati žalbu. Pozvala bih se na čl. 232 t.4 Ako se na izvanrednom nadzornom zdravstvenom pregledu utvrdi da je vozač sposoban za upravljanje motornim vozilom, naknadu za pregled plaća policijska uprava, odnosno policijska postaja koja ga je uputila na pregled. Zanima me nečije mišljenje, mogu li se uopće pozvati na taj članak? Hvala
  22. Vrlo kratko pitanje ako mi netko može pomoći. Poduzeće u stečaju, potražujem po osnovu netto dohodaka određenu svotu novaca. Dobila sam od Trgovačkog suda rješenje o osporavanju dio tih tražbina. Sad imam rok od 8 dana za žalbu. Može li mi netko pomoći oko te žalbe? Unaprijed hvala
  23. U istoj sam bila situaciji pa evo moje iskustvo: 1. ako ste i zaposlenik tvrtke i ako Vam poduzeće duguje po osnovu netto dohotka ili dohodaka niste dužni uplatiti trošak pokretanja stečajnog postupka( to je onih 10.000,00 kn)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija