Jump to content

istipa622

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je istipa622 objavio

  1. ne znam točan odgovor na pitanje ali iz ovog zaključujem da nemate građevinsku dozvolu jer za nju je potrebna suglasnost t-coma,elektre i još nekih firmi u kojoj potvrđuju da vaš objekat neće smetati njihovoj infrastrukturi što bi značilo da građevinsku ne možete niti ishoditi dok kabel ne bude izmješten sa parcele. što se tiče prava na naknadu navodno postoji razlika u tome da li su vodovi postavljeni prije 1990 ili nakon. ako su postavljeni prije 1990 onda nemate pravo ali to nije provjerena informacija; inače pravo na naknadu postoji. najbolje bi bilo da im se javite na mail: kontakt.poslovni@t.ht.hr Treba navesti podatke o podnositelju zahtjeva, broj katastarske čestice, vlasnički list i pojašnjenje zašto tražite izmještanje kabla.
  2. a što kada se se uz zemljište radi o kući? imam situaciju u kojoj smo ja i druga strana trebali dogovorno podijeliti nasljedstvo 50:50 međutim druga strana nije pristajala na nikakav dogovor iako sam mu išao na ruku na način da ne diram u kuću u kojoj živi.
  3. * kratki ispravak dnevnik je otvoren ali građevinar nije ništa upisao u njega kao što nije bio u komunikaciji sa nadzornim inženjerom te je sve izgrađeno bez znanja nadzornog.
  4. Pozdrav svima, naime nalazim se u vjerujem nesvakidašnjoj situaciji. Nakon potpisanog ugovora o izgradnji objekta građevinar je završio objekt i na kraju se ispostavilo da uopće nije otvorio e-dnevnik. Dakle sve je izgrađeno, gradilište je otvoreno ali po papirima ništa nije napravljeno iako je u stvarnosti roh-bau. (tokom izgradnje napravljeno je nekoliko stvari koje nisu sukladne projektu iz građevinske dozvole tako da će trebati ići na izmjenu glavnog projekta) Dnevnik je potreban električaru i vodoinstalateru kako bi odradili svoj dio, meni je potreban jer bez njega ne mogu predati zahtjev za priključak struje no građevinar se više ne javlja na telefon mjesecima i prekinuo je svaki kontakt iako nije isplačen do kraja. Što mi je činiti, kome da se obratim?
  5. Evo da napišem samo ishod prethodno opisane situacije...možda se jednom netko nađe u sličnoj poziciji pa mu bude od koristi. Problem sam riješio tako što sam kontaktirao kolegu koji živi u austriji i zamolio ga da mi ispita da li ja mogu doći do novih knjižica bez vlasnika vozila (imam kupoprodajni). Odgovor je bio da mogu ali moram doći u austriju u osiguranje da mi naprave nove ili mogu napisati punomoć na kolegu pa mi on to obavi. Tako je i bilo, napisao sam punomoć na hrvatskom i austrijskom jeziku, potpisao i poslao mu poštom, on je napravio nove knjižice na osnovu kupoprodajnog ugovora i punomoći te mi ih dostavio poštom. Danas sam dobio knjižicu i tablicu te je time ova "agonija" završena. Cijela stvar me je koštala 1400 kn (homologacija,registracija i unos priključnog vozila)
  6. Sobzirom na to koliko je tema stara sumnjam da cu dobiti odgovor ali ništa me ne košta natipkati pitanje.. Kako se je sve na kraju završilo i riješilo? Imam sličnu situaciju sa trailerom za brod. Imam teil 2, potrvrdu proizvođača,homologacijski list i kupoprodajni ugovor. Plan mi je bio prebaciti trailer na naše papire...sve je išlo glatko do trenutka izdavanja hrvatske prometne dozvole. U tom trenu je žena na šalteru skužila da nedostaje Tail 1 knjižica i sve je obustavljeno iako sam uredno obavio homologaciju i tehnički pregled i naravno sve to platio. Znaci sve je obavljeno i plačeno a ja nemam ništa od svega toga. Sama situcija je još malo više komplicirana. Ja praktički ne mogu doći do teil 1 knjižice jer bivši vlasnik te prikolice ne živi u Austriji već 3 godine već u Grčkoj tako da ne može zatražiti izdavanje nove teil 1 knjižice ili prijaviti njen gubitak. I šta sada??? Da li postoji mogućnost da ja na osnovu Teil 2 i kupoprodajnog ugovora prijavim njen gubitak ili zatražim izdavanje druge knijižice? Sad sam se našao u rupi i ne znam više šta napraviti povodom toga. Inaće Austrijska teil 1 i teil 2 su gotovo identične i pišu isti podatci na jednoj i na drugoj knjižici i po meni je totalna nebuloza sada šta rade takav problem oko toga kao da nemam uopće knjižicu niti dokaz o vlasništvu. inaće radi se o starijim knjižicama koje su sep očele izdavati 1999 godine http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:8ZS7RN6rTswJ:www.consilium.europa.eu/prado/hr/prado-documents/aut/g/index.html+&cd=2&hl=hr&ct=clnk&gl=hr&client=opera
  7. e to i jesam učinio odmah nakon sta sam primio taj dokument. kontaktirao sam ih preko onog linka contact us ali nis nema nikakvog odgovora, nadam se da ce sutra odgovoriti nešto.
  8. pozdrav ljudi, imam pitanje i možebitno problem zato HELP naručo sam tenisice sa ove stranice: http://www.adidasoutletonsale.com/ naravno došla mi je obavijest sa carine da dostavim dokaze o vrijednosti istih što sam i napravio. (70 USD) nakon toga mjesec dana nije dolazilo ništa sve do danas, a radi se o dva lista papira na kojem pise da se sumnja u autentičnost tenisica odnosno da su možda krivotvorina pod prijetnjom nekim sudskim postupkom (pretpostavljam protiv mene) zbog toga jer sam narucio krivotvorinu. pa za krivotvorinu nikada nebih dao ni 100 kn a kamo li 500 od kuda sam ja trebao posumnjati uopce u to da se ne radi o originalu? internet stranica za online kupnju također izgleda sasvim uvjerljivo. E sada me zanima šta očekivati dalje?? Šta mi je raditi?? Ako je netko bio u slicnoj situaciji ili zna vise o ovome molim pomoc jer ne znam šta sada dalje? Linkovi za slike dobivenog dokumenta: https://s17.postimg.org/6js020hq7/WhatsApp_Image_1.jpg https://s17.postimg.org/edslnepj3/WhatsApp_Image_2.jpg
  9. nadovezao bih se na tebu da ne otvaram još jednu sličnu.... Ja imam prebivalište u Karlovcu ,a boravište u Zabrebu. U travnju će biti godina dana i znam da nakon godinu dana boravište istiće osim ako ga ne produžim na još godinu dana. Produživati ga neću jer se idući mjesec vraćam kući u Karlovac. Iz prethodnog posta vidim da se boravište ne mora odjaviti, međutim ja sam u radnom odnosu i kod poslodavca sam zaveden sa boravištem u ZG i naravno PK mi je u Zagrebu pa me sada zanima da li ja moram ipak napraviti tu odjavu i odnjeti neku potvrdu u firmu? Jer nije mi jasno kako će oni znati da ja više nisam u ZG već u KA ? Također me zanima šta se događa ako mi istekne boravište ,a PK mi ostane u ZG nakon toga još mjesec dva?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija