Jump to content

justinani

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, da li je zakonom propisano radno vrijeme u jedinicama intenzivnog liječenja? Konkretno, dio kolektiva je za rad u smjenama, dio za rad u turnusu. Iz uprave nam je rečeno da za rad u turnusu moraju biti svi (ukoliko želimo promjenu na takvo radno vrijeme). Tko određuje način rada, zakon ili poslodavac?
  2. Poštovani, od ožujka 2016. godine zaposlen sam kod hrvatskog poslodavca kao izaslani radnik (cijelo vrijeme radim u Velikoj Britaniji). Jesam li dužan prijaviti porez?
  3. Poštovani, molim vas savjet. Radim u državnoj bolnici, kao medicinska sestra. Voditeljica odjela svojim ponašanjem stvorila je nepodnošljivu radnu atmosferu, prekoračuje svoje ovlasti, verbalno i fizički ugrožava suradnike (ponajviše sestre). Koristi se lažima i omalovažavanjem. Glavnoj sestri odjela ne dozvoljava organizaciju rada na odjelu. Neprestano piše dopise upravi, usmjerene protiv iste. Mi smo kao kolektiv (od 20-ak sestara) prema upravi bolnice uputili pismo podrške glavnoj sestri. Glavna sestra je tu istu upravu dopisima i razgovorom osobno, obavijestila o problemima u službi. Jedini odgovor koji je dobila je taj da je šef odjela najviši u hijerarhiji i da se njega "sluša". Što možemo učiniti? Kome se obratiti? Mnoge kolegice su uplašene i boje da će izgubiti radno mjesto ako se usude progovoriti. Što učiniti kad ravnatelj ustanove "žmiri"?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija