Jump to content

Leo-Leo

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Leo-Leo objavio

  1. Hvala puno Spitfire! Naime, zvala sam ZK, oni kažu da je normalno da nema kvadrature ako je izuzeto iz nacionalizacije i da banka ne bi trebala imat problema jer izlaze na teren i rade procjenu. Hvala za ideju katastra, baciti cemo oko i na to. Naime, sada sam vidjela na potpunom ZK da su neki od vlasnika dizali kredite najnormalnije, dodjuce zadnje 2008. a neznam jesu li se mjenjala pravila od tada. Hvala puno na info!!
  2. U dijelu B - vlastovnica Pise ovako "rbr.1 Suvlasnički dio sa neodredenim omjerom etazno vlasnistvo (E1) 1. Dvosobni stan u drugom (II) katu lijevo sa nusprostorijama IZUZET OD NACIONALIZACIJE -ime prezime i adresa trenutnog vlasnika - Onda slijedeca kucica : Rbr upisi koji vrijede za sve Na B listu Nekretnine u A1 uknjizene su kao drustveno vlasnistvo" Što je to uknjizeno kao drustveno vlasnistvo i sto mozemo priloziti banci kao dokaz o kvadraturi? Naime, jedino sto imamo je energetski certifikat na kojem pise tocna kvadratura. Postoji li koji dokument osim ZK koji sadrzi te podatke? Hvala puno!!
  3. Poštovani, Suprug i ja kupujemo stan, obzirom da se radi o kupnji putem kredita, kada smo pronasli stan koji nama odgovara zatrazili smo agenciju ZK kako bi stan mogao ici na procjenu od strane banke. Pravna sluzba banke nema tocan odgovor i istrazuju mogu li sjesti na nekretninu jer nekretnina u ZK nema upisanu kvadraturu. Naime u ZK stoji "etazno vlasnistvo e1 - dvosobni stan sa nusprostorijama- vrata lijevo" no jedina kvadratura koja pise je kvadratura cijele zgrade i okucnice. Banka spominje dokument "dokaz drustvenog vlasnistva" (obzirom da je zgrada bila nacionalizirana 50ih i tek je nedavno vracena vlasniku od kojeg bi mi kupili stan) kao potrebnu papirologiju da bi istrazili mozemo li dobiti kredit, dok agentica koja prodaje stan tvrdi da takav dokument ne postoji. Je li moguce da banka uistinu ne zna moze li se upisati iako nema kvadrature i znaci li to da vlasnik mora etazirati stan/zgradu kako bi ju mogao prodati nekome tko kupuje putem kredita? Unaprijed hvala,
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija