Jump to content

tomycrosound

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O tomycrosound

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

356 pregleda profila
 1. Odvjetnica jeste. Korona je možda oduzela 2mj, no do sada je prošlo toliko praznog vremena... Trebam li očekivati nekoliko ročišta do odluke, ili bi sve trebalo biti riješeno na jednom?
 2. Do današnjeg dana je odabran posebni skrbnik, protustranka (bivša supruga) se očitovala o mom zahtjevu, dalje od toga se NIŠTA nije dogodilo, dakle, od kraja 08/2019, pa do skoro početka 08/2020 nikakvog rješenja nema a radne bilježnice se već naručuju... Jel to normalno postupanje suda?
 3. BUMP Zahtjev predan sudu za privremenom mjerom, kaže odvjetnica bit će to brzo.. Tek jučer dobijem rješenje u kojem piše koga su odabrali za posebnog skrbnika. Znači li to da posebni skrbnik šalje poziv za razgovor s djetetom OBAVEZNO, pa ide ročište, pa razgovor CZSS s djetetom, ili je kod privremene mjere postupak nešto brži? (do sada se ta brzina nije nikako pokazala)
 4. Bivsa nije pristajala na pola/pola. Takvu sam ideju dobio s jedne osobe na jednom forumu, od svih loših načina viđanja i susreta, takva podjela mi se činila najmanje loša. Moje prvo mišljenje czss bilo je da djeca trebaju ostati živjeti kod oca. Sutkinja ode na porodiljni, kasnije ide novo mišljenje czss - oba roditelja jednako pogodna za djecu. Kako ja to vidim, želja moje bivše bila je da djeca žive s njom, ja plaćam alimentaciju, a djecu ću moći vidjeti dva puta tjedno par sati i svaki drugi vikend + kad njoj bude zgodno. Buduci da je vidjela kako joj ne ide sve po planu, da posto
 5. Odgovaram kao totalni laik što se prava tiče pa imajte to na umu. Kada je, kao u mom slučaju jedno dijete prijavljeno na jednoj, a drugo na drugoj adresi, oba roditelja plaćaju alimentaciju za ono drugo dijete. Iznos u mojoj presudi je jednak, tako da nema smisla da ja na majčin račun uplaćujem isti iznos koji bi ona meni vratila. U praksi, u mom slučaju, obzirom na želje djece i manji grad, djeca idu kod oba roditelja na kraći period nego 7/7 kako piše u presudi, za sada. Po presudi za praznike piše “pola praznika” .. i blagdana. Nije precizirano. Mi gledamo zadržati kontinuitet, tako
 6. Navodno to mora proći usporeno suđenje, sva ročišta do odluke, pa nisam pokretao ništa nadajući se kako će bivša osluhnuti želje sina i kćeri.. Ništa od toga BUMP
 7. Zatražio sam razmišljanja forumaša u jednoj zamrloj temi, no kako nisam dobio niti jedno mišljenje, otvaram novu temu, možda mi se posreći. Pokušat ću što kraće; 2018. na zadnjem ročištu brakorazvodne parnice, kad je sud trebao donijeti odluku o adresi stanovanja naše djece i viđanju s roditeljem, ex je pristala na ono što sam ja 2 god “suđenja” predlagao - jedno dijete “na papiru” prijavljeno na njenoj adresi, drugo dijete ostaje na mojoj. Viđanja su 7/7 kod jednog i drugog roditelja. Djeca su fizički uvijek zajedno.Alimentacija izjednačena (poništava se). Malo je blesava ta podjela
 8. Sina! Ispala mi riječ u rečenici "Ove godine nailazim na problem gdje bivša supruga upisuje sina u OŠ "3"
 9. ...i evo ga nakon nekog vremena prvi veći problemčić. Kažem "problemčić", jer kakvih problema razvedeni parovi imaju, ovo je mačji kašalj. No, i dalje je problem. Sin (7) je u vrijeme donošenja presude 2018.god bio predupisan u prvi razdred OŠ "6" koju pohađa i kćer (9), no sinu smo tada odlučili zbog njegove zaigranosti i datuma rođenja odgoditi početak školovanja. Izbor oko toga koje dijete ćemo papirnato "prebaciti" na majčinu adresu bio je apsolutno nasumičan, tako smo sina stavili na njenu adresu. (Tada sam usput prokomentirao kako ćemo morati podnijeti zahtjev za prebaciva
 10. ...ma to je dogovoreno na ročištu, kada je ex gđa shvatila da joj stvari ne idu za rukom kako je ona zamislila, nakon 2 god suđenja, pristala na dogovor koji sam nudio odmah na početku i koji sam tražio u odgovoru na tužbu.
 11. Završeno. Na kraju je ex pristala na ono što sam ja prije 2 god predlagao - jedno dijete prijavljeno na njenoj adresi, drugo dijete ostaje na mojoj. A viđanja su 7/7 kod jednog i drugog roditelja. Alimentacija 1000 ona meni, 1000 ja njoj. Na ruke. Malo je blesava ta podjela adresa, no to je kompromis na koji sam i ja morao pristati buduci da EX nije dozvolila da zadrze moju adresu oboje (iako je i ta mogucnost otvorena bila, pod uvjetom da nece biti zalbe), niti ja dozvoljavam promjenu adrese za oboje, na njenu adresu. To je to.
 12. Slažem se s vama, no u jednom neformalnom razgovoru sa psih. CZSS izjavila je kako djeca trebaju imati jedno mjesto koje će biti dom i predstavljati sigurnost, a drugo da posjećuju povremeno, te da ideja 7/7 nije pozitivna za djecu. Znači da neke ne interesiraju istraživanja, nažalost.
 13. Nije se gospođa protivila tome u ove dvije godine. Tako je djeci i nama odgovaralo i tako se nastavilo sve do sad. Malo glupo zvuči jedan dan tamo, jedan dan vamo, ne bih volio da tako PIŠE u presudi.. no još je gore ono djeca stanuju s jednim roditeljem, a drugog viđaju dva puta tjedno po 2-3 sata. Taj drugi ne odgaja svoje dijete, on ga samo viđa i meni je to nepojmljivo, neprihvatljivo. Vidjet ćemo, znam da su šanse male, no pitam se jel Milan jedini u hr kojemu je tako sud odredio, a bez dogovora roditelja?
 14. Niste vi mene shvatili.. Djeca su trenutno jedan dan kod nje, jedan dan kod mene. Vec 2 god tako A to sto sam napisao da bi ona meni slala djecu kad ONA zeli, to se odnosilo na to što je njoj u cilju i što zeli postici na sudu - da djeca zive s njom i ona s njima raspolaze kako zeli. (i veliko A ne zaboravimo)
 15. Probali, nemoguće. Njoj je nešto drugo u interesu. Alimentacija, sloboda samostalnog odlučivanja, moć da pošalje djecu k meni kad god to ONA poželi i kad treba slobodno vrijeme za sebe (jer zna da ću djecu objeručke primiti)
×
×
 • Napravi novi...