Jump to content

aladin9

Korisnik
 • Broj objava

  20
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Hvala Vam,puno ste mi pomogli,pozdrav
 2. što ukoliko eventualna suglasnost ne iznosi većinu?
 3. naravno da ne,samo što se mene nije ništa pitalo a i još neke suvlasnike.Jedan stanar tako odlučio i sproveo u djelo pa me zato zanima da li su svi suvlasnici trebali biti suglasni? U nalogu komunalnog stoji da je potrebno ukloniti samo grane koje prelaze na javnu površinu.
 4. dopis komunalnog zbog grana koje prelaze na javnu površinu,znači nije uvjet da se ruše cijela stabla
 5. aladin9

  okućnica

  Pozdrav, u kojem postotku je potrebna suglasnost suvlasnika za uklanjanje drveća na zajedničkoj okućnici zgrade?
 6. Pozdrav, zbog neredovitog plaćanja isključena je voda u stanu-kući za odmor a što saznajem tek nakon prodaje istog,odnosno,kupac-novi vlasnik me obavještava o tome prilikom prenosa režija na svoje ime. Od davatelja usluge konkretno Ponikve Krk nisam dobio nikakvu obavijest da su isključili vodu,i dalje je fiksna naknada naplaćivana pa me zanima da li se ista smjela naplaćivati ako je došlo do isključenja. telefonskim kontaktom s navedenim davateljem usluge bili su vrlo neljubazni te mi nisu htjeli dati nikakvu informaciju kada je i zašto bez obavijesti voda isključena s obrazloženjem
 7. Pozdrav,imam podstanara stranog državljanstva s ugovorom na godinu dana koji uskoro ističe i temeljem kojeg je izvršio prijavu boravišta.U slučaju nastavka najma da li se može napraviti Ugovor o služnosti i da po njemu prijavi boravište? Treba li ugovor ovjeriti-samo vlasnik stana ili i podstanar,može li biti kakav problem s poreznom?
 8. Kako saznati da li postoji drugi način za rješenje problema? I da moram dozvoliti ulazak u stan i radove bez prethodnog predočenja kakvog dokumenta o potrebi izvođenja radova ili Upravitelj može samo najaviti da radnici dolaze i da moram biti doma? Temeljem čega mogu tražiti povrat stana u prvobitno stanje ako nema nikakvog pisanog dokumenta?
 9. Pozdrav, u kojem slučaju radi sanacije na zajedničkim djelovima zgrade moram dozvoliti da se radovi vrše u mom stanu? Konkretno,stan ispod mene ne smije koristiti dimnjak dok se ne sanira pa me zanima da li sam dužan dopustiti da se razbija moj zid?
 10. Pozdrav,zanima me da li je valjan međusuvlasnički ugovor i Ugovor o upravljanju ako su sklopljeni sa predstavnikom koji je odselio iz zgrade prije više god. te više ne obnaša tu funkciju.Da li je u tom slučaju Upravitelj trebao napraviti nove ugovore ili i dalje može koristiti stare kao temelj za upravljanje i naplatu pričuve? Napominjem da u zgradi nije izabran novi predstavnik jer to nitko ne želi biti. hvala i lp
 11. Pozdrav, prije 2 tjedna mi je ostavljena ceduljica o pokušanoj kontroli s brojem kontrolora da ga nazovem a što naravno,nisam.Nitko nije bio doma u vrijeme dolaska kontrolora.Ne znam što dalje mogu očekivati,ako sad prijavim tv,da li mi mogu naplatiti unatrag(240 ili 480kn,kako kome pošalju) a temeljem te kontrole?
 12. Poštovani,danima susjed priča neistine o meni pred zgradom,viče na sav glas,osim neistina ima i prijetnji pa me zanima na koji način to zaustaviti(osim tužbe),znači da li mogu prijaviti policiji pa da bude barem opomenut da prestane? Jesu li potrebni svjedoci,jer naravno da će se svi praviti da ništa ne znaju.Ukoliko ja podnesem prijavu,kakav je daljnji postupak?
 13. Isto tako,tražim od Upravitelja da mi dostavi međusuvlas.ugovor a za koji tvrdi da nemamo iako je naveden u priloženoj dokumentaciji za etažiranje zgrade,što znači da postoji. Upravitelj kaže da imamo samo Ugovor o upravljanju a ni taj ne žele dati na uvid.Da li kao suvlasnik imam pravo dobiti jedno ili drugo?Kad bilo što pitam ili tražim,uopće ne odgovaraju na mail. Također,na nedavnom sastanku smo saznali da su od pričuve uplatili avans izvođaču a da o tome uopće nismo obavješteni,ni o ponudama,ni tko je odabrao izvođača...
 14. Da li Ugovor o upravljanju potpisan od predstavnika koji to više nije već godinu i pol,vrijedi kao temelj za naplaćivanje pričuve ili je trebao biti sklopljen novi Ugovor?
 15. Poslao sam mailom Upravitelju upit,no već 3 dana nema nikakvog odgovora.
×
×
 • Napravi novi...