Jump to content

aladin9

Korisnik
  • Broj objava

    36
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je aladin9 objavio

  1. nije bilo nikakvog sporazuma,dakle ono što smo ostali dužni bivšem Upravitelju,plaćali smo novom Upr. Poslao sam im Zahtjev za otpis na temelju zastare,odgovora još nema.
  2. Na svakoj uplati je naveden datum-mjesec i god.na koju se uplata odnosi pa pretpostavljam da se u tom slučaju ne može zatvarati ništa drugo osim navedenog,a i sve im je redovno plaćeno osim tih uplatnica iz 2015.g.Ovršni postupak izgleda nisu pokrenuli jer tek sad u Opomeni stoji da ako se ne plati dug po opomeni,pokrenut će se ov.postupak
  3. naravno da u opomeni nije naveden nikakav datum na koji se odnosi dug,ali radi se o dugu iz 2015.godine.
  4. Početkom 2016.prelazimo kod novog Upravitelja koji svakom stanaru šalje iznos duga za pričuvu kod bivšeg Upravitelja.Tokom 2016/17. otplatio sam dio duga ,nakon toga ništa te je ostao manji iznos za koji ove god.dobivam opomenu.Da li je potraživanje u zastari? ako je,na koji Zakon i Čl.se pozvati?
  5. To znači da komunicira s Upraviteljem zgrade putem maila i tel. i predlaže svoje zamisli te od njega dobiva potpisne liste na kojima skupi potpise par istomišljenika i time postigne većinu te tako ostale suvlasnike dovede pred gotov čin a da nisu uopće bili obaviješteni o predloženim poslovima za zgradu(čišćenje stubišta,održavanje okućnice,kuć.red),na temelju toga je Upravitelj na uplatnicu za pričuvu dodao trošak čišćenja a koje se nikad nije obavilo,niti je jasno osnovom čega se dodao taj iznos ako nije postojao ugovor s firmom za čišćenje,na upit Upravitelj odgovara "na temelju par mailova".Stoga me zanima da li netko tko nije u svojstvu suvlasnika,može dogovarati i sprovoditi takve radnje pogotovo na štetu ostalih suvlasnika_plaćanje nepostojeće usluge čišćenja?
  6. Da li stanar koji nema status suvlasnika već je samo član obitelji,može s upraviteljem zgrade ugovarati ikakve poslove za zgradu tj.suvlasnike? ili za to treba pisanu punomoć nekog od suvlasnika?
  7. aladin9

    Parkiranje

    Pozdrav, da li se može i kome prijaviti parkiranje pred tuđom garažom,prostor pred garažom je u suvlasništvu stanara?
  8. nisam baš shvatio,izvješeni kućni red je valjan i obvezujući za suvlasnike BEZ potpisa i pečata ili,obzirom da nije ovjeren,nije ni važeči te ga se kao takvog,stanari ne trebaju pridržavati?
  9. Da li je Kućni red valjan bez potpisa i pečata Upravitelja(u slučaju kad nema predst.stanara)?
  10. aladin9

    kućni red

    pozdrav,da li postoji propisan postupak donošenja kuć.reda,da li je isti važeči ukoliko se ne spominje u Međusuvlas.ugovoru osim u rečenici da predstavnik stanara kontrolira njegovo provođenje?
  11. Da li se zahtjev može napisati ručno i poslati poštom?da li priložena potvrda uprave groblja mora biti original ili može kopija i treba li priložiti original Rj.o nasljeđivanju ili se može pozvati na broj Rješenja o nasljeđivanju?
  12. Hvala na odgovoru,još me zanima da li u zahtjevu , uz korisničko pravo na grobnici,trebam tražiti i upis vlasništva na nadgrob.spomeniku?
  13. Pozdrav,na potvrdi uprave groblja upisane su moja pok.majka i pok.teta,nakon toga upisao se tetin nasljednik pa me zanima na koji način se ja mogu upisati u majčinom dijelu pošto u Rj.o nasljeđivanju grobnica nije navedena.Ostavinska iza moje majke se vodila na sudu prije 16 god,da li je nastupila zastara u ostvarivanju nasljed.prava?Ako nije,da li zahtjev za naknadno pronađenu imovinu podnosim sudu ili JB? I da li uz korisničko pravo na grobnici,trebam tražiti i upis vlasništva na nadgrob.spomeniku?
  14. hvala na odgovorima,bit će riješeno s upraviteljem
  15. Pozdrav,jedan suvlasnik u zgradi je predložio tvrtku za čišćenje stubišta s navedenom cijenom po stanu a gdje je propustio pdv na cijenu,skupio potpise nekih stanara i nakon toga od upravitelja dobivam uplatnicu s iznosom pričuve+iznos za čišć.stubišta.Od nekih stanara saznajem da je suvlasnik čija je to inicijativa,izjavio da ništa od toga jer je naveo krivu cijenu(bez pdv_a)Čišćenje nije nikad izvršeno,no i dalje pristižu uplatnice s troškom čišćenja.Suvlasnik koji je pokrenuo priču i netočnim podacima naveo stanare da potpišu,nije poduzeo ništa da isto poništi.Moj potpis nemaju no pretpostavljam da to ništa ne znači ako je većina potpisala(ne znam da li treba biti 51% ili 100% potpisa).Uglavnom,upravitelj nas tereti za dugovanje za čišćenje.Da li suvlasnik koji predložio,skupio i vjerojatno prosljedio potpise upravitelju,snosi kakvu odgovornost? i kako skinuti obvezu plaćanja za uslugu koja se ne izvršava?
  16. Hvala Vam,puno ste mi pomogli,pozdrav
  17. što ukoliko eventualna suglasnost ne iznosi većinu?
  18. naravno da ne,samo što se mene nije ništa pitalo a i još neke suvlasnike.Jedan stanar tako odlučio i sproveo u djelo pa me zato zanima da li su svi suvlasnici trebali biti suglasni? U nalogu komunalnog stoji da je potrebno ukloniti samo grane koje prelaze na javnu površinu.
  19. dopis komunalnog zbog grana koje prelaze na javnu površinu,znači nije uvjet da se ruše cijela stabla
  20. aladin9

    okućnica

    Pozdrav, u kojem postotku je potrebna suglasnost suvlasnika za uklanjanje drveća na zajedničkoj okućnici zgrade?
  21. Pozdrav, zbog neredovitog plaćanja isključena je voda u stanu-kući za odmor a što saznajem tek nakon prodaje istog,odnosno,kupac-novi vlasnik me obavještava o tome prilikom prenosa režija na svoje ime. Od davatelja usluge konkretno Ponikve Krk nisam dobio nikakvu obavijest da su isključili vodu,i dalje je fiksna naknada naplaćivana pa me zanima da li se ista smjela naplaćivati ako je došlo do isključenja. telefonskim kontaktom s navedenim davateljem usluge bili su vrlo neljubazni te mi nisu htjeli dati nikakvu informaciju kada je i zašto bez obavijesti voda isključena s obrazloženjem da više nisam vlasnik pa nemam pravo na nikakve informacije iako se traženo odnosi na razdoblje kada sam bio vlasnik.
  22. Pozdrav,imam podstanara stranog državljanstva s ugovorom na godinu dana koji uskoro ističe i temeljem kojeg je izvršio prijavu boravišta.U slučaju nastavka najma da li se može napraviti Ugovor o služnosti i da po njemu prijavi boravište? Treba li ugovor ovjeriti-samo vlasnik stana ili i podstanar,može li biti kakav problem s poreznom?
  23. Kako saznati da li postoji drugi način za rješenje problema? I da moram dozvoliti ulazak u stan i radove bez prethodnog predočenja kakvog dokumenta o potrebi izvođenja radova ili Upravitelj može samo najaviti da radnici dolaze i da moram biti doma? Temeljem čega mogu tražiti povrat stana u prvobitno stanje ako nema nikakvog pisanog dokumenta?
  24. Pozdrav, u kojem slučaju radi sanacije na zajedničkim djelovima zgrade moram dozvoliti da se radovi vrše u mom stanu? Konkretno,stan ispod mene ne smije koristiti dimnjak dok se ne sanira pa me zanima da li sam dužan dopustiti da se razbija moj zid?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija