Jump to content

Consuela

Korisnik
  • Broj objava

    47
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Consuela objavio

  1. Na bolovanju sam zbog operacije tumora na maternici. Oporavak teče dobro ali vratila bih se polako svakodnevnim aktivnostima pa tako i vježbanju i laganoj rekreaciji radi učvršćivanja prerezanog trbusnog mišića jer je rez bio klasičan. Smijem li ja to za vrijeme bolovanja ili tek kada krenem na posao?
  2. Hvala na savjetu. Pristedjeli ste mi puno koraka i živaca. Sve sam danas riješila bez ponovnog pokretanja postupka. Hvala jos jednom.
  3. Postovani moj otac digao je kredit u banci kovanica. Ja sam bila suduznik i u meduvremenu je preminuo i ja ga sada vracam.U banci je depozit od kojih 6000kuna iz kojega mogu zatvoriti zadnjih 6 rata. U banci mi ne daju zatvoriti kredit jer javni bilježnik nije naveo a nije nas niti pitao imamo li depozit nego samo kredit i mi smo rekli koliko. U banci sada tvrde da mi do depozita ne mozemo nego da moramo ponovno pokrenuti na opcinskom sudu postupak kojim bi javni bilježnik na papire nadopisao sporni depozit. Mozete li mi molim vas reci da li je to zakonski i koliko ce nas kostati otvaranje ponovnog postupka na opcinskom sudu i ponovni trosak javnog bilježnika. Radi se o nekih 6000 ili 7000 kuna depozita.
  4. Postovani budući da do dana danasnjeg nisam dobila nista od DORH mogu li sada smatrati da je s time gotovo. Saznanje o utaji mobitela bilo je 20.12.2016. Preko egradana provjeravam potvrdu o nevođenju kaznenog postupka i jutros je bilo cisto. Prošlo je vise od 6 mjeseci od dana saznanja za kazneno djelo.
  5. Poštovani suprug ima slobodni obrt. Želio bi ga prebaciti na mene. Obrt nije u sustavu pdv -a. I meni njemu je to dodatna djelatnost. Zbunili su nas na poreznoj. Ne znamo sto nam je povoljnije zatvoriti pa otvoriti ili da ja udem kao partner a on izađe. U obrtu je auto koji moramo također prebaciti. Postoji li šansa da izbjegnemo placanje 5% poreza? Koji nam je nacin najpametniji???Sto napraviti?
  6. Bismo li rijesili problem prebacivanjem obrta na mene prije nego dobije otkaz?
  7. Nakon 17 godina staza suprugu se izgleda sprema otkaz. Zanima nas koliko dugo bi dobivao naknadu s biroa i koliko? Ima otvoren i obrt koji ne podlijeze pdv-u. Ima li taj obrt utjecaj na naknadu s biroa u slučaju otkaza?
  8. Sin koji je maloljetan je u nekoliko navrata zaradio novac preko youtubea i isplata mu je isla na pay pal. Sa pay pala meni je novac sjedao na tekuci racun. Radi se o iznosu od nekih 2500 kn sve zajedno. Hocu li dobiti na to uplatu poreza i koliko otprilike. Sve uplate bile su u 2016 godini.
  9. Ako je podnesena na vrijeme...koje je to vrijeme? Znaci 3 ili 6 mjecei od kaznenog djela ili neko drugo vrijeme. Je li sada rok za privatnu tuzbu prosao? Bitno mi je zbog mijenjanja posla. Hvala vam na svim savjetima do sada.
  10. Ima li neki rok od nekog datuma do kada se mora očitovati DORH Ili pak privatna tuzba..koliko to moze trajati?
  11. Kod mene jos nema nikakvih dogadaja...inace prvi policijski razgovor je bio 23.12.2016...pa onda u veljači jos jedan..mislim 13.2.2017. Od prvog razgovora čekamo...znaci vec vise od 5 mjeseci.Rekla sam napisati razvoj dogadaja...eto to je zasad.
  12. Mogu li ja sada u ovoj situaciji cekanja izvaditi uvjerenje o nekaznjavanju?
  13. Koji rok ima DORH za podizanje ili nepodizanje kaznenog progona. Mi smo zadnji razgovor sa policijom obavili 15.2.2017. Ima li tu neka zastara ili nešto takvo?
  14. Kod nas jos ni a ni b...ni ide tuzba ni ne ide...jel to normalan vremenski tijek?
  15. Kod mene jos nista vijesti iz DORHA...ne znam. Ne znam na koje to odvjetnistvo ide...u mom mjestu stanovanja ili njezinom?
  16. Korak prvi:Danas smo se nasli s čovjekom koji je od nas kupio mobitel koji smo pronasli. Vratili smo mu novce i razišli se u miru jer se inace poznajemo
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija