Jump to content

Bilancist

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Bilancist objavio

  1. Ne razumijem, pa nije osnivanje tvrtke stvar osobnih osjećaja ili preferencija. Govorimo o pravu. Dakle o pravnim normama. Zašto bi netko osnivao tvrtku da ima bilo kakve transakcije? Možda samo želi imati tvrtku i biti direktor jer mu se to sviđa. Dakle mene zanima pravna regulativa i iskustva s navedenom situacijom, a ne vaše osobne nedoumice ili osjećaji po tom pitanju. Hvala na angažmanu ali nemojte odgovarati ako ne znate pravnu terminologiju ili sudske primjere vezane za navedene slučajeve, ne trošite svoje i moje vrijeme. Pitanje je jasno, koji pravni akt uvjetuje već registriranoj pravnoj osobi da mora imati, naglašavam, mora, registrirani žiro račun. Da li uopće postoji takva odredba? Nemojte se ljutiti, ali ako mi ne odgovarate na pitanje već iznosite osobne preferencije vezano za nešto deseto, neću čitati. P.S.-registracija djelatnosti nema veze sa žiro računom, već sa zavodom za statistiku kojem nije uopće bitno da li će tvrtka imati ili nemati transakcija već samo da uvedu u zapisnik jednu glavnu djelatnost. Molim, ne pišite ako niste upućeni u tematiku.
  2. A što ako tvrtka ne kupuje nikakve usluge i robe?
  3. Slažem se da bi to uzelo dosta vremena ali pitanje je bilo upućeno nekome tko je možda već imao nekog iskustva sa takvom situacijom, možda zastupao firmu bez žiro računa itd. pa je već proučio navedenu tematiku. Na kraju krajeva ovo jest pravni portal. Naravno da nije uputno čitati zakone i pokušati nešto naći vezano za to ali upravo to i jest posao pravnika, nažalost to uzima puno vremena:). Uglavnom hvala na odgovoru, lp.
  4. Kojim propisima? Zahvalan sam na odgovoru, međutim to nije ono što sam pitao. Kontrola naplate prihoda stoji, to je utvrđeno točno određenim propisima...porezi se moraju platiti...itd. Mene zanima gdje piše da se moraju platiti sa žiro računa i gdje piše da pravna osoba mora imati žiro račun.
  5. Pozdrav! Imam pitanje za pravnike koji se bave trgovačkim pravom, kojim propisima ili propisom je utvrđeno da pravna osobnost, dakle tvrtka, mora otvoriti žiro račun u banci? Zašto firma ne može postojati i raditi bez žiro računa otvorenog u banci? Lp.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija