Jump to content

zagrebsplit

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ja tu ne odgovaram niti komentiram već me nešto drugo zanima. Kada neka javna ustanova objavi natječaj za primitak u radni odnos ili na stručno usavršavanje ili specijalizacije...itd i ako su svi kandidati udovoljavali uvjetima, može li ustanova djelomično poništiti natječaj BEZ da navodi obrazloženje?
  2. U današnjem Jutarnjem čitam o uhićenju Ogulinskog vijećnika i optužbi za mamljenje djeteta odnosno djevojčice od 14 g. Za sada se navodi da ju je 'pozvao u stan odnosno ju htio odvesti u stan'. Pitanje: postoji li razlika između onoga što je svastici poslao poruku s pozivom u šetnju ( nakon dva poziva) i ovoga iz Ogulin? I mislite da će DO pronaći u Ogulinskom slučaju elemente za podignuti optužnicu za mamljenje djeteta?
  3. Da...mada ne vidim neku logiku u tome, da, tako je po zakonu ali, ako znamo iz nekoliko izvora da neki poslodavac traži mito, direktno ili indirektno (a ja sam to osobno na svojoj koži osjetio) logičnije bi bilo, po meni, da se ne sankcionira fiktivni davatelj jer on drugačije teško može dokazati 'raširene navodne'.
  4. Ovo mi je sve sada još jasnije osim jedne stvari: kad kažete ' pod uvjetom da je ovo prvi kontakt sa djetetom', mislite li pri tome da su ona 2 poziva tijekom 2 tjedna i napokon tekst poruke, sve to skupa se računa kao prvi kontakt? Dodati ću ovome svemu još jedno pitanje koje nema izravnu vezu sa ovom temom u užem smislu riječi. Zna se kolika je zastara za ovo djelo, ako se okvalificira kao k.djelo, koliko imam informacije, za takvo djelo, bilo 140.bilo161.u Kanadi nema zastare, ispravite me ako sam u krivu. Pa, ako sam u pravu, interesa me, ako se kojim slučajem nađu i djevojčica i navedeni 40 godišnjak na Kanadskom tlu npr nakon 20 g, bi li tada, tada već odrasla žena mogla starca tužiti mada se ono dogodilo na Hrvatskom tlu?
  5. Mene zanima da ako nikako drugačije ne možete dokazati neko kazneno djelo nego snimanjem npr neki poslovođa ne želi nekog zaposliti bez mita. Sad, snimanje takvih susreta gdje se traži mito je li se svakako smatra kaznenim djelom?
  6. Dobra Vam večer.Čitam ovo i razmišljam ovako:sve što kažete je,po mom mišljenju, potpuno u redu samo ovo zadnje..ne znam, jer ako sud prihvati priznanje onako kako je rečeno, a mislim da nema razloga da ne prihvati jer, jasno je, da 40 godišnji može i skrivati svoje namjere odnosno mašte i onda niko i nema neki dokaz..stoga Vas molim, prema tome, da mi objasnite, ako se sudi po čl.161 za što bi se njemu točno sudilo? i, u svjetlu svega navedenoga, kakva bi mu se mjera-kazna pripala, po Vašem mišljenju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija