Jump to content

Goran99

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Goran99 objavio

  1. Cijenjena gospodo, pišem uime moje dvije prijateljice koje ne znaju dobro jezik. Prije više godina potpisale su one dvije i treća sestra ugovor o dosmrtnom uzdržavanju sa roditeljima koji su vrlo bolesni. One cijelo vrijeme su uz njih što zahtjeva podosta truda kao i trošak za sve što je roditeljima potrebno. Međutim treća sestra ne ispunjava uopće svoje obveze, tako da rijetko dolazi ovdje iz Italije što se svjedocima može dokazati. Dvije sestre bi htjele raskinuti ugovor tako da se iz vlasništva isključi treća. Vlasništvo je svim sestrama uknjiženo iako još nema dogovora koji dijelovi kojoj pripadaju. Ta treća sestra predlaže da joj se isplati jedna trećina ali očito za to nema nikakve osnove. Pitanje je obzirom da su roditelji vrlo stari kakva je praksa, da li to sud može riješiti u nekom kraćem roku i da li je zahtjevno takvo raskidanje ugovora.
  2. Članak 220 (4) Zakona o nasljeđivanju: Nasljedničku izjavu potpisuju odnosno stavljaju rukoznak nasljednik ili njegov zastupnik. Pošto sam poslovno sposoban radi se o opunomoćeniku pa sam trebao osobno potpisati nasljedničku izjavu što nisam (da ustupam nasljedstvo)?
  3. Ne istu prevaru ali sličnu pošto za ništa valjda ne treba pismeni trag, objašnjenje što bih trebao potpisati i koji je tome pravni temelj.
  4. Sve što sam primio od Suda je to kratko rješenje sa navedenim postotkom imovine koji imam na plodouživanje. Iz toga se ne može razumjeti što zapravo imam. Da li se mogu obratiti Sudu za objašnjenje. Nezaposlen sam pa možda nešto mogu i besplatno. Šogorica mi je u ruke isplatila 2000 kn, bilo je na knjižici majke oko 17 tisuća jer da su oni platili ukop i ostale troškove. Kako je moguće da se sve tako rješava bez ikakve potvrde, bez ikakve obavijesti moje zastupnice o koracima. Istu prevaru mogao mi je učiniti i bilo koji drugi odvjetnik. Jedino sam potpisao primitak tog vrlo kratkog i nerazumljivog rješenja. Trebao sam onda uzeti još jednog odvjetnika koji bi kontrolirao prvog?
  5. Poštovani, moj je brat sa pokojnom majkom sklopio prije dvadesetak godina ugovor o doživotnom uzdržavanju na osnovu čega je njemu pripao donji sprat obiteljske kuće a ja imam gornji na plodouživanje. Majka je umrla u rujnu prošle godine. Bio sam ovlastio bratovu suprugu koja je odvjetnik da me predstavlja. Ubrzo nakon majčine smrti primio sam i potpisao primitak kratkog rješenja kojim je stanoviti odvjetnik odredio u nekoliko rečenica da meni pripada plodouživanje a bratu vlasništvo kako je već napisano (tako bar izgleda jer napisano je u dijelovima ukupnog a bratu pripada više od pola jer je i garaža koju je sam napravio). Nisam prigovorio u kratkom roku (mislim da je bilo 7 dana) jer sam imao povjerenje i šogorica mi je rekla da to uopće nije bitno i da će napisati novi ugovor samnom gdje bi ja isplatio 15 tisuća eura i bio vlasnik gornjeg dijela što nije učinila u tom roku za prigovor ni kasnije. Sada sam sasvim siguran da se radi o smišljenoj prevari za što imam i svjedoka koji je na javnom mjestu slučajno čuo razgovor brata i njegove žene. Bitno u svemu tome je da brat mami nije uopće pomagao nego su tek zadnjih godinu dana otprilike plaćali tek dio njenih režija a ja sam sve to vrijeme pomagao za što imam svjedoke i da brat uopće to nije činio. Mama zapravo od prvog dana nije ni razumjela što je potpisala a ja nisam htio ići na razvrgnuće ugovora jer je mamu na tu temu hvatala panika a uz to brat sklon prijetnjama. Molim ako je moguće ponavljanje postupka.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija